Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#459667 zeeh_ Előzmény: #459630

"Kitalálom, ne is mond."

Már az indítás is megalapozza a stílust.

Igazad van, jelenleg papír nélkül vagyok (nem mintha bármi közöd is lenne hozzá).

5500-5550 között vettem párszáz darabot, de mivel az élet úgy hozta, hogy 4 hétig kereskedési időben nem tudtam figyelni az eseményeket, így inkább enyhe pluszban kidobtam őket a 4 hetes periódus elején, nem kockáztattam.

Másodszor ne keverd a szezont a fazonnal, egy szóval nem írtam, hogy örülnék bárki kárának. Sőt! Örülnék, ha a többség végre kiszabadulna. Tudom, milyen pocsék érzés nézni a számlát, amint egyre kevesebbet érnek a papírok, nem kell elmesélned. Senkinek nem kívánom azt átélni, amikor a befektetett összeg a negyedére esik vissza, pszichésen felőrli az embert, ha sokáig van ebben a helyzetben és nem tud rajta gyorsan túllépni.

Az meg szerintem nem ördögtől való kérés, hogy ha valaki beírja a kétségeit, ellenvéleményét a céggel kapcsolatban, akkor nem kéne neki esni egyből, mint történt az már számos alkalommal, mióta átjöttetek tömegesen a PF-ről. Az érmének 2 oldala van, az idő majd bebizonyítja, hogy kinek volt/lesz igaza, de az, hogy alapból nekiestek olyanoknak, akik kritikát fogalmaznak meg azért, mert neked és néhány elvakultnak nem tetszik a véleményük, finoman szólva is gáz. Szólásszabadság van vagy ha nem tetszik, a topic címét ki kell egészíteni azzal, hogy ide csak szép dolgokat lehet írni, semmi mást.

Én kíváncsi vagyok mindkét oldal véleményére, attól, hogy te nem, az nem az én bajom.

#459659 Előzmény: #459655

Igyekeznék, de mondjuk vegyük alapul ezt a helyzetet. Aki ma balek , az holnap guru, de lehet, hogy aki ma guru, az holnap balek., Éppen 4500 -on billeg egy papír, ami minden szarságot és nehézséget figyelembe véve 50 % -al többet ér. Na , a közeljövő kinek melyik szerepet osztja?

#459656 Kissherceg Előzmény: #459649

"Ezekből az adatokból adódóan a saját tőkének a bruttó adóssághoz viszonyított aránya 43%, míg a saját tőke nettó adóssághoz viszonyított aránya 46%. A Társaság úgy véli, hogy az év végére a bruttó adósság összege eléri a 61 millió eurót, amelynek része egy 9,5 milliós OTP-hitel és a mieleci gázerőmű-projekttel kapcsolatos 4 millió eurós hitel; mindkét hitel folyósítása megtörténik. A Társaság előrehaladott tárgyalásokat folytat a romániai beruházások projektfinanszírozásáról; ezek a tárgyalások várhatóan 2012 első negyedévében zárulnak. Ez a finanszírozás biztosítaná a romániai beruházási programhoz szükséges 18 millió eurót 2012-ben."

szép tervek vannak.

#459653 rbbj11 Előzmény: #459645

teljesen elbeszélsz mellettem.

Ahelyett, hogy egy mondattal lezártad volna: nincs ilyen szabály.

Senki nem mondta, hogy ettől önmagában csődbe menne a cég. Vagy hogy egyáltalán csődbe megy (én legalábbis nem). Én csak azt írtam, ez a rv. (sok más hasonlóval) kaszinó volt és most is az.

Egyébként az OTP nem hülye: de csak ahhoz ért igazán, hogy keresse magát halálra az alaptalanul magas kamatkülönbözeten, ahhoz sosem értett, hogy jó adósai legyenek, ez a jelenleg is titkolt nagyszámú bedőlési arányán látszik. Szóval kapufa.

#459650 Formerplayer Előzmény: #459635

Nem egy központi érdek mozgatja, szerintem...

Egyszerűen az "ősbűn" szerintem a szórt tőkeszerkezet. Mivel szerencsevadászok, "vérg..i" szereplők folyamatosan lebzselnek a cég körül, és a magyar alapkezelő brigád s jól megszokott magyar sárgairígység faktor lovagokkal végignézték a cég 2 éves sikerét és ahogy kell, ki is maradtak belőle....Ezek alig várták, hogy a nagy tőkeátrendeződés befejeződjön a nyár elejére, s a gyengeség első jelére rávetették magukat a cégre, jól megszokott suttogó propagandával erősítve a pozíciójukat. De alapvetően nem keresnek vele, de kéjjel nézik, hogy gyorsul a lemorzsolódás egy olyan cégben, ami egy normális országban már régen az alapkezelők kedvence lenne....De mivel nekik nem osztottak lapot az emelkedésben, az esésben sem hajlandóak még csak próbából sem a papír mellé állni....A külföldiek pedig szeptember végén zárták a könyveket, a nagy tulajok megvárják a vételekkel, hogy megmarad-e a növekedési potenciál a cégben. Ha igen, majd vesznek 2 kézzel, de nekik sincs ellenükre egy kis esés...olcsóbban kezdhetik...Ha az állam pedig most ad--0 beker árral nem gond a 4500-ös csík--.

"Ősbűn": 20% közkézhányad, amit ki és középbüfik szívtak föl, döntő többség tőkeáttétellel...Ez lefelé is olyan dinamikával mehet, ahogy 9000 és 12k között felfelé történt....Megoldás: áttét nélküli közepes befektető megjelenése.Addig a vércsék csapkodnak..aztán majd szétrebbennek.

Talán jövőre...

#459646 Előzmény: #459639

Ez nagyon szellemes , sokunk még magára is ismerhet, de mintha egyaránt nélkülözné úgy a tanulságot, mind az útmutatót a követendő helyes magatartáshoz?!

#459645 Muskatli Előzmény: #459597

Nincs nagy törvény, de ez fordítva én is kérdezhetném, mutasd már meg hol van az a "nagy törvény" amely azt mondja, hogy 30-70%-os aránynál csődbe KELL mennie egy cégnek????? Ezt sem találod meg Warren Buffetnél....

szerinted az OTP miért ad most hitelt neki, ha ez ennyire rossz ez az arány?!?!?! ez az egyik első mutató, ha nem a legelső amit egy bank néz egy hitelnyújtásnál.

biztos szerinted ott is hülyék ülnek, akik csak dobálják ki az ablakon a pénzt...

egyébként meg van ebben nem pici tapasztalatom, tudom és tapasztaltam ezt, amit vagy elhiszel vagy nem, különösebben nem érdekel...

#459644 rbbj11 Előzmény: #459633

inkább azt válaszoltad meg, miért van pillanatnyilag éves 20 % felett a kötvényhozama.

#459641 Kissherceg Előzmény: #459633

nem vízionál olyan régóta csődöt, egyszerűen idiótizmus ami itt folyik. Komolyan phyl topikban volt ilyen mi aztán rohadtul tudjuk, mindenki hülye történet. Én sose állítottam, hogy AL-nek igaza van, Én sose írtam, hogy csődbe fog jutni a cég, Én a vételről írtam. Nem kell összemosni a történetet, mert innen látszik, hogy a frusztráltság van a topikban és nem az objektivitás. AL-nek megvan a szubjektív véleménye, de attól, hogy valamit vízionál és kommentel hozzá nem kell minden szavába belekötni, pedig ez van. Abban pl igaza van, amit Patakyról írt, hogy lobbit vásároltak. Nagyon fekete fehér számotokra a történet itt. Én tavasszal írtam, hogy lufi szerű az árfolyam. Te fundát nézed, Én TA-t, ne keverd a szezont a fazonnal. Vissza lehet olvasni, mivel fent vannak az oldalon.

Na látod, megvolt a püspöki királyságod és ezzel semmi gond sincs, nekem is volt már párszor, de ha éppen nem vagy szériában nem kell ingerültnek lenni. Eleget láttál már a tőzsdén ahhoz, hogy tudd kezelni a nyomasztóbb időszakokat is. Én sok mindenre emlékszem szerencsére és remélem a honlap is fog. Szeretném a 10k-t, de remény nem kezdi el venni helyettem a papírt.

Szmájlikat mindig a helyzet komikumra dobok, amik bizony mindennaposak. Legalább humorunkat őrizzük meg, ha már pénzünk sincsen...

#459640 panpeter Előzmény: #459635

OFF

Subaru csak kép vagy van konkrét kötődés? Nem véletlen kérdezem. Ha van, a többit leírom privátban.

"a bale-kot a piacon elt…

#459639 MrTibi16

"a bale-kot a piacon eltöltött idő alapján több osztályba lehet sorol-ni:D

A totál kezdő nem tud semmit, és ezt mindenki – ő maga is – tudja. De a következő, második osztályba sorolható balek azt hiszi, hogy tudja, mitől döglik a légy, és másokban is erősíti ezt a hiedelmet. Ő a rutinos balek, aki tanulmá-nyozza – no nem a piacot , hanem néhány nála is magasabb osztályú balek megjegyzéseit. A második osztályba sorolha-tó balek már ismer néhány fogást, hogy ne úgy veszítse el a pénzt, ahogy egy abszolút zöldfülű. Nem is a vegytiszta, hanem ez a félbalek a kiapadhatatlan jutalékforrása a brókercégeknek. A félbalek nagyjából három és fél évig tart ki, szemben az egynyaras balekkal, aki úgy három héttől harmincig húzza – ennyi az újonc átlagos élettartama. A félbalek csak úgy önti magából a híres tőzs-dei közhelyeket és a játék megannyi szabályát. Az összes tiltást ismeri, ami csak elhagyta a néhai aranyszájú speku-lánsok ajkát, csak egyet nem: Ne légy balek!

A félbalek azt hiszi, hogy rátalált a bölcsek kövére, mert szeret belevenni az esésbe. Alig várja az esést. Odavan, hogy mennyivel olcsóbban vett, mint a teteje. Nagy bikapia-cokon a totális balek – aki előtt ismeretlen minden szabály és precedens – vakon vesz, mert vakon hisz. A legtöbbet ő keresi – egész addig, míg egy egészséges korrekció egy hirtelen markolással el nem rabol tőle mindent...."

:D Úgy gondolom beszédes...

#459635 Előzmény: #459633

Kérdezném, mert én nem látom át, "Cui prodest? – Kinek az érdeke? " , hogy ilyen lanyha időszakban , kiszámíthatóan könnyű ellenállás mellet törje le az árat?!

#459633 Formerplayer Előzmény: #459610

Bocs, de én is többet vártam ennél tőled..

Csőd?Hányszor, de hányszor megbeszéltük itt, hogy csőd nem állhat elő ennél a cégnél, hitelek nélkül legfeljebb lelassul vagy megáll a növekedés..Na de csőd? Volt itt egyetlen szakmai érv a mellett, hogy de, lehet,mert,mert mert...Max annyi, hogy szerintem de. lehet. Ja, akkor bocs...

"Már nyáron is mondták itt, hogy lufi" Mi az, hogy lufi? Kipukkant a cég?Csődbe ment?

Ez alapján az OTP is lufi,mert az árfolyam lefeleződött....

Annak respect, aki 10 év után is talpon maradt? Ugyan már, én 18 éve nyomom, volt 1000 Ft-os MOL-om is a jegyzésből, de látható, nem sokat ért az elmúlt fél évben...Persze előtte 1 évig aki rám hallgatott, véresre kereshette magát...Szóval az, hogy ki mennyi ideje nyomja, sz@rt sem ér...Kiváncsi leszek rád, ha megint 10k környékén leszünk, emlékezni fogsz-e Arzénnére, aki november elejétől december végéig csődöt vizionált?Akkor vajon kire fogsz szmájlikat dobogatni? Vagy ki mered jelenteni, hogy 10 k jövőre ez a papír nem lesz?

#459630 Előzmény: #459622

Istenem, tudnám mire írtad ?! Csupa vitriol, mert tudom, hogy papír nélkül vagy, , meg amiért egy kicsit sem sértő véleményt mertem írni.

Amúgy szeretek a fórumon eszmét cserélni, aranyos értékes embereket lehet olvasni, de Isten látja lelkem, annyi komplexusos retardált fordul elő, , hogy egy netes fórum lenne az utolsó, ahol bizonyítani szeretnék. Nagyon kicsivel vagyok beragadva, de ismerem az érzést, és fent tartom, hogy kárt szenvedett emberek " társaságában " nem érvényesítjük jelentéktelen , és éppen ezért empátia nélküli , vagy kárörvendő ,vagy éppen fontoskodó egyéniségünket.