Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: nincs cím

#459599 Előzmény: #459585

Szeretném mondani, hogy a Cég év elején Lengyel piacon szeretne tőkére szert tenni. Hogy most miért ennyi a papír, nem tudni, de azt tudni, hogy 4000 ft-os részvény ár nem lenne bizalom ébresztő a potenciális kötvény vásárlóknak, Vagyis most nem igaz, hogy mindegy a Cégnek, pár hónapig hol áll az árfolyam. Nyilván vannak eszközeik, hogy ne ilyen gyászos legyen a kép.Ehhez viszont tényleg a tapasztalt öreg tőzsdések kellenének, hogy melyek lehetnek az általam vizionált megoldások?

#459597 rbbj11 Előzmény: #459581

en pl. mär reagältam erre reggel.

Honnan veszed, hogy ez jo arany?? Miert nem 80-20 v. 50-50 a megfelelo? Es mihez kepest? Egyebkent Warren Buffet es cege se ismeri ezt a nagy torvenyt, hogy ez a jo arany, plane minden korulmenyek kozt

#459596 gorogyeckij Előzmény: #459580

A rv. piac nem ilyen. Ha nyugodt, csendes, stb.-t akarsz, akkor be kell vágni 8,5%-os éves kamatra a zsét, és annyi.

De akkor annyi! :)

Jó széljárásban felfelé fúj a szél, rosszban lefelé. Nincs ebben semmi hókusz-pókusz.

TA alapon - hogy valami szakmaiság is legyen - már havi, heti, napi szinten is a béka segge alatt van stochi, macd histo-ban.

Nincs messze a fordulat, persze az "alját" nehéz eltalálni, és nincs is értelme vadászni.

Ki kell kalkulálni egy nyereség, veszteség szintet, és azt végrehajtani. Ennyi...

#459585 Kissherceg Előzmény: #459581

Ha nem fizetik ki az E-Start akkor túlzott vagy nem túlzott? Akvirált a cég, beruházott, költött szépen már marketingre is, bővítette az IT-t. Túlzott hivatalosan akkor lesz, ha nem tudja refinanszírozni magát a piacról, de ettől még számomra jelen körülmények között lehet már az. A kötvény piac is így értékeli. Elmélettel nincs kisegítve az ember.

Szövegértésemmel nincs gond, csak Én gyakorlati oldalról beszéltem, nem az elméletről.

#459583 Előzmény: #459582

Kitalálom, ne is mond . Neked sincs részvényed.

Ami az idézett nagy jövőbe látót illeti, a részvényeknek ugye két irány van, le, és fel.

Matematikailag fele fele a találati arány, amit persze tényezők eltolhatnak. Pl. bizonyos kormányok alatt törvényszerű az esés. Valóban hiba volt 10k án hinni a papírban, de ez mindegyik magyar papírra igaz volt, nem kellett volna hozzá nagyképűnek tűnő hókusz -pókusz.

" Gyerekek, legyen eszetek, nézzétek meg kik kormányoznak, ne tőzsdézzetek hazai papírral."

" Ennyi, és a legnagyobb tisztelet a "megmondó" személyének.

#459582 zeeh_ Előzmény: #459578

Nem szakmai topic, hanem AL meglátásai vannak benne, a téma, ami felvetődött pedig erősen másról szól szvsz, így jogos a kérés, hogy nyisson neki egy külön topicot.

Megint kezd amolyan ördögűzésszerű feeling ebben a topicban eluralkodni, hogy aki csúnyát mer írni a cégről, azt elkezdik innen kiutálni (lásd Hathor egykori esete).

Én meghallgatom szívesen mindkét fél álláspontját, de ettől még nem esek neki a másik félnek azért, mert nem tetszik nekem a véleménye.

#459581 Muskatli Előzmény: #459574

Gond van a szovegerteseddel. Te azt írtad, h túlzott, én ezt cafoltam "közgazdaságilag" a 30-70%-os arannyal. Ennek meg semmi köze a részvény harmadolashoz. Ne keverd a szezont a fazonnal. A 30-70% nem túlzott, meg jelen körülmények kozott sem.

#459580 banyaiz Előzmény: #459565

Nem mindig olyan jó ez a barát, ha a **** rossz végén vagyunk. :)

Valahogy jobban értékelnék egy nyugodt békés periódust ahol reggel ránézek plusz 0,5%, este ránézek plusz 0,6%, hétvégén ránézek plusz 1%, és így tovább 5 évig, mint ezt a szívritmuszavaros diagrammot amit a piacok nyomnak. Tudod olyan nyugdíjas stílusú kereskedést. :)

Ember meg nem mondja mi lesz ennek az egésznek a vége.

#459578 Előzmény: #459569

Nehéz két kezelés között szóra bírni.

Hó -hó, ezt most loptam egy topic-ból, melynek címadója gátlástalanul szokott volt itt írogatni.

"Mondtam, hogy baromságokról nem vizázom, és még egyszer kérem, hogy a diktatúra témájának nyisson önálló topicot."

Na most a szóban forgó nem szakmai topic, ergo, pusztán X Y más véleménye tette az urat ilyen morcossá.

Juj de izgalmas ez a demokrácia. Meg az ember jelleme...

#459574 Kissherceg Előzmény: #459568

Közgazdaságtannal több gond is van. Pl értelmezni és alkalmazni is kell tudni, a megfelelő helyen és megfelelő időben. Ami bikában jó ötlet, medvében lehet éppen nem jelent pozitívumot. Most mond meg mire mész a 30-70%os aránnyal, miközben harmadolódik a részvényed?

A nyerőt sose kell magyarázni, Én ezzel foglalnám össze a történetet.

#459570 Előzmény: #459560

IMF hitel nélkül--devizatartalék felélése- állam papírok elviselhetetlen mértékű kamatra kelnek el - források elapadnak - államcsőd

Szóval szerinted lesz IMF megállapodás? Az jó hír a részvényeseknek .

Egyébiránt keménykedni az első 15 évben kellett volna, amikor mindenünk odaveszett.

Ma már ez olyan, mint a cigány lova, aki nem vak, csak vakmerő.

#459569 Kissherceg Előzmény: #459556

ezeket a kérdéseket OV-nak kell feltenni. :) nemzetközi hangulat fokozódik, de azt a DAX is mutatta...

#459568 Muskatli Előzmény: #459549

Milyen túlzott kotvenykibocsatasrol beszélsz??? MEG NEKED sem jelent semmit a 30-70%-os arany?!? Te is csak dobalod nagyvonalúan a "túlzott" meg hasonló szavakat, tartalom nélkül, Toled azert ennél tobbet várnék, ennél azert nagyobb híred van..

De ha úgy érzed jol magad, akkor dobalgasd az idióta mosoly jeleidet tovább a nagykaliberu öreg rokak precíz meglatasaira..

Azert nem valaszolsz mert nincs erved...

#459560 gorogyeckij Előzmény: #459556

Sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy bár nem szívesen sorolnak európába bennünket, mégis európa közepén vagyunk!!!

Ebből a kiemelt geopolitikai helyzetből adódóan nem engedhetik meg maguknak, hogy csődbe menjünk. Meg ennek semmi jele, függetlenül a magas CHF, EUR árfolyam dacára.

A bankokkal való megegyezés, ill. a hitelek egy részének kamatmentes lefaragásával (önk.), éppen hogy erősödünk.

Nem vagyok narancssárga, de el kell ismerjem, valami megmozdult, nem mindig bólogató jánosok vagyunk. Ennek "ára" van persze, nem adják magukat olcsón az adott üzleti körök, de hosszú távon mindenképpen belsimulnak, mert kénytelenek. Az állam(hatalom) sokmindenre képes, ha akar...

#459556 Előzmény: #459544

Én a legalázatosabb hálával fogadnám azt az öreg rókát, aki választ adna azokra a kérdésekre, ami érdemben befolyásolni fogják a papír árát.

Hitelt úgy gondolom, így vagy úgy szereznek,de:

A szavát percenként meghazudtoló " állam" kifizeti e az önkormányzati adósságokat? Ha igen, mikor?

Beleviszik az országot az államcsődbe? Most nagyon sanszos.

Milyen lesz a nemzetközi hangulat?

Van még pár, de ezzel is ki lennék segítve, ha kérhetném a választ ...