Csak halkan jegyezném meg, a királyság is egy formája a diktatúrának, és mégis volt, ahol igen jól működött...
És vannak olyan demokráciák, amik kifejezetten rosszul működnek.
Nem rendszerek neve a döntő, hanem a vezetőjük neve.
Csak halkan jegyezném meg, a királyság is egy formája a diktatúrának, és mégis volt, ahol igen jól működött...
És vannak olyan demokráciák, amik kifejezetten rosszul működnek.
Nem rendszerek neve a döntő, hanem a vezetőjük neve.
Mr. Joker, illetve, semmi Mr. én inkább a nyers őszinteséget választom, ami a szívemen az a számon...
Azt gondolom hogy Lupin úrnak mint topic gazdának joga van eldönteni hogy milyen jellegű hozzászólásokat vár a saját topicjában. Amire lehet intelligens módon reagálni, ami ez esetben a kérés tiszteletben tartása, vagy lehet gyermekként viselkedve hisztizni, és ezt a hisztit intellektuális burokba csomagolni. De a lényegen ez nem változat szerintem.
Miért nem nyitsz saját topicot? A látogatottsága a legfőbb mutatója lesz a népszerűségnek. Mindenki a sajátjával verje a csalánt, ahogy a mondás van... -vagy ha más ösvényén haladunk, illik betartani a kérését, meglátásom szerint.
Viszont, ami érdekel, nem olyan rég nagyon erősen ajánlottad a longot. Kérlek erről nyilatkozzál, érdekel hogyan látod a helyzetet rövid, közép és hosszabb távon, és voltál-e annyira tökös legény ha már ajánlottad a longot, hogy full long pozíciót vettél fel? (mert ugye, mindenki a sajátjával... a csalánt) Ígértem, hogyha bejön a long, akkor megkövetlek. Eddig nem igazán volt a nagy emelkedés.
Egy fórumban lehet kérni udvariasan, hogy egy témáról ne indítsunk vitát, ezzel nincs semmi gond, probléma. A gond ott van ha gorombáskodunk a vitapartnerrel.
Az Ön által beidézett mondás egyenlőre értelmetlen a lenti dialógusra. A hülye kifejezést is sajnos meglehetősen kisiskolás szintűnek találom. Érvekkel természetesen be lehet mutatni a vitapartner tájékozatlanságát, szubjektivitását, következetlenségét, szélsőséges gondolkodásmódját, butaságát.
A dialógus nem volt érdemi, ezért a fenti kitételét meglehetősen szubjektívan lehetne alkalmazni...
Elnézve a dialógust egy régi mondás jut az eszembe...
"Vicces és szórakoztató, ha az okos hülyéskedik, de mikor a hülye okoskodik az már kevésbé..."
Remélem mindenki megtalálja a saját ingét ebben a mondásban.
A témát magam részéről lezártam, mert meglehetősen goromba hangneme sértő. Javaslom Önnek, hogy olvasgasson egy kicsit ebben a tárgykörben, és akkor talán vitaképessé válik.
Mondtam, hogy baromságokról nem vizázom, és még egyszer kérem, hogy a diktatúra témájának nyisson önálló topicot.
Szívesen elvitatkozom beragadt spekikkel, de "jó"-diktatúra-aberráltakkal nem.
Kolléga úr, talán maradjunk az érvek mellett. Próbáljunk meg úriemberként viselkedni, az udvarias formális keretek közötti szabályok betartásával kritizálni egymást. Ha nem képes egzaktan érvelni, akkor hagyjuk a témát, de a trágárság nem egy kulturális mérce. Ha nem képes elviselni az önétől eltérő véleményeket, bizony ön sem dicsekedhet túlzottan demokratikus szellemiséggel...
Megkérem, hogy a baromságainak nyisson önálló topikot, ne ezt **ssza szét!
Talán nem a sztálini típusú diktatúrák legsötétebb változatát kéne példának hozni. Az ugyanis kegyetlen és nem racionális...
Pedig tanulságos lenne, ha meg tudna cáfolni valaki, a baromság nem túl egzakt érv ugyanis...
Majd ha radikális pártok fognak tarolni Európa szerte, meg fog változni a hozzáállás. Nem akarok belemenni filozófiai, vagy politológiai kérésekbe a "demokrácia" egy nagy szemfényvesztés, utópia. Az emberek egzisztenciális kiszolgáltatottságuk miatt, az ún. állampolgári és emberi jogaikkal egyre kevesebbet tudnak kezdeni a létfenntartás érdekében zajló küzdelem során, ezek az értékek folyamatosan háttérbe szorulnak, mert ebből nem lehet jól lakni...
Ez akkora baromság, hogy nem is vitatkozom vele.
Persze ott van Észak Korea. A kedves vezető családtagjainak és hódolóinak jó. A többieknek......leves.
Természetesen. A liberális demokrácia például egy rossz anarchikus jellegű diktatúra, a tőke diktatúrája, minden ellenkező híreszteléssel szemben....
Ennél egy Kínai típusú diktatúra is hatékonyabb döntéshozatali rendszerrel rendelkezik, ami a gazdaságnak kifejezetten jó. Az emberi jogokat meg jobb ha hagyjuk, mert ez a legnagyobb szemfényvesztés errefelé...
Létezik olyan, hogy "jó" diktatúra?????
Azért mert longban ül, az agyát még nem kellene eldobnia. Az Európai Unióban nincs helye diktatúrának.
Én ebből nagyon sok következtetést nem vonnék le. A magyar gazdaság nem ezektől az autokrata szellemiségű intézkedésektől fog bedőlni. Sőt egy jó diktatúra kifejezetten előnyös a gazdaságnak, minden ellenkező híreszteléssel szemben.
Tegnap régiós szinten is alulteljesítő volt a BÉT, ma illene ennek megfelelően kicsit visszakorrigálnia...
Európa és Ázsia nagyon gyenge volt tegnap, Ázsia meg már esett. Szerintem ma Európa is esni fog. Nagy zuhanás nem lesz, de egy százalékot mehetünk lefele. Elmúlt a karácsonyi hangulat, de még nem jöttek ki az igazi recessziós adatok. Szóval csorgás lesz.
Mi is megyünk lefele. Ha kis forgalom lesz, akkor csorgás, ha nagy forgalom, akkor beverés. A nagyfiúkon múlik. Örömködésre egyelőre nincs ok.
BUX short tartva, nem piszkáljuk, nincs forgalom benne.
Ezt a The Times írta, ami egy velejéig konzervatív lap.