Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Arsene Lupin

Re: Népszabadság: Clinton bíráló levelet küldött Orbánnak

#459186 wizes Előzmény: #459046

Még egy :

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/the-times-orban-aggaszto-mertekben-forgatta-vissza-az-idot-365375

"The Times: Orbán aggasztó mértékben forgatta vissza az időt

A The Times konzervatív napilap internetes változatában Adam LeBor tudósító azt írja, hogy "Magyarország ütközés felé tart az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal, miután jobboldali kormánya nem tett eleget azoknak a brüsszeli felhívásoknak, hogy vonja vissza az EU-jogsértőnek minősített törvénytervezeteket", jóllehet a gazdaság az összeomlás felé vette az irányt. Az írás szerint a Fidesz tavalyi választási győzelme óta csaknem minden, korábban független intézményt ellenőrzése alá vont, most pedig "a jegybank került a tűzvonalba".

Re: királyi forint

#459118 banyaiz Előzmény: #459067

Rengeteg a bizonytalansági tényező. Pl meddig lesz napirenden ez az EU-s balhé. A forradalmárok mikor fáradnak bele az eszetlenkedésbe, vagy meddig fog földig érni a lábuk. stb.

A Ft gyengítése ilyen formában kissé nehézkes lesz az infláció miatt, már most is mozgolódik. Persze ha a forradalmárok átveszik a jegybankot és ott is nem ortodox eszközöket alkalmaznak bármi megtörténhet, ebbe bele sem szeretnék gondolni. :)

Plusz mikor lesz az amikor a devizahitelesek lelépnek a színről? Állam, önkormányzatok, cégek, magánszemélyek. Ezzel a bankos megállapodással azért még nem állt be ez a helyzet.

#459067 Franky Előzmény: #459059

Zsiday mester szerint a gyenge forint alacsony kamatok kínai típusú exportösztönzés jön, amint a devizahitelesek lelépnek a színről. Ez a forinteszközöktől való gyors szabadulást jelenti...

#459059 banyaiz Előzmény: #458961

Így van, sok a ha. Józan ésszel nézve más út nincs mint megállapodni, de elég egy -két handabandázás közben és Ft kileng rendesen. :)

#459009 Spade Előzmény: #458961

Franky,

sztem hosszútávra már HUF, de rövidtávon érdemes még kivárni mert lehet tranziens....

#458961 Franky Előzmény: #458877

Engem speciel most az érdekel, hogy az elkövetkezendő hónapokban érdemes e forintban lenni a megtakarításnak...

Ha lesz normál módon IMF megállapodás, akkor igen. Ha izmozás lesz, akkor begyengülünk rendesen.

Én az utóbbira hajlok, noha a józan ész az előbbit diktálná.

#458877 banyaiz Előzmény: #458865

Nem hiszek ilyen összeesküvés elméletekben. Financial gang nem egy egységes társulat.

Egyszerűen arról van szó szvsz , hogy a piac reagál különböző gazd pol lépésekre. A költségvetési hiányunk rekord szinteket döntöget 2011-ben, ha az egyszeri bevételeket levonjuk. Ehhez jönnek olyan bizalomépítő nem ortodox lépések mint pl a végtörlesztés, vagy ez a törvénykezési gyakorlat stb. Nem meglepő , hogy ezt a piaci szereplők értékelik egy bóvlival, nem a minősítókre gondolok elsősorban.

IMF, EU megállapodás kapcsán úgy gondolom muszáj megegyezni, nekünk inkább mint nekik. Viszont EU-nak sem mindegy, hogy Mo hogyan boldogul 2012-ben.

Ha ezt a forradalmár ámokfutást nem láttam volna elmúlt másfél évben azt mondanám 100% az egyezség. Így viszont ezekből kinézem, hogy eljátsszák a kemény gyereket , elhajtják IMF, EU-t aztán amikor minden bedől elmagyarázzák az Istenadta népnek, hogy ők jó úton járnak, csak ezek a szemét kapitalisták megtámadták az országot. Eszük megvan ehhez úgyhoz érdeklődve várom mit hoznak össze az ügyben.

#458865 Arsene Lupin Előzmény: #458857

Természetesen a financial gang sincs könnyű helyzetben. Nem véletlenül nem döntötték még be a forintot. Viszont gyengeséget sem mutathatnak. Tehát a kerály le lesz vadászva, az ország nem. Nem lesz könnyű véghezvinni, mert a kerály az ország mögé bújt. És rajta nehezebb fogást találni, mint a talján csődörön.

#458857 Spade Előzmény: #458816

Sztem nem ilyen egyirányú utca ez, ugyanis a financial gang alatt is reng a föld, kb 7-8-as erősséggel. Nincs diktáló pozícióban. Ha ugyanis bedől a HUF akkor utána dől minimum románia ukrajna, és a bankok miatt az osztrákok is aztán a lengyelek és az bedönti a németeket is...másrészről ha példát statuálnak, és elveszik az állami szuverenitást akkor az felerősíti az euroszkeptikusokat az EU-ban, h lám ezért nem szabad Brüsszelre nagyobb hatalmat testálni, és ezt az angolok majd jól meg is lovagolják, meg a csehek lengyelek, és valószínű h az olaszok is. és akkor hasad az euro. Szal az EU-nak most elemi érdeke lenne h ne nyisson uj frontot 4-5 de akár 10 yard eurért, inkább hagyja a f@szba az egészet....

Re: nincs cím

#458852 wizes Előzmény: #458847

Az adózásban ez nem olyan eccerű. Ez nem egészen van így, nincs az hogy csak úgy lemondok valamiről, mert ha pl valami oknál fogva nem műx rendesen és adósságot halmoz fel akkor az is az övék.

Szóval ez sokkal bonyolultabb.

Egyébként Simicska Apeholása idején amikor a hosszú bájtok éjszakája volt akkor ép ott voltam az APehban, és az valóban volt, akkor tűntek el KAya és egyek dolgai, valamint akkor szerveztek át emiatt pár dolgot. OV és Simicsk semmi más mint politikai maffiózók, akik az országot tulajdonuknak tekintik és ott fejik ahol tudják.

#458842 wizes Előzmény: #458818

A fidesz és Vezérei Simicskának köszönheti vagyonát.

Én is azt mondom, Simicskáék a fidesszel nem nokiás doboz kategória hanem kamionnal, és dózerral tólják ki a manit maguknak és szervezeteiknek, ahol tudják: törvényesítve.

#458839 wizes Előzmény: #458819

Igen, de írtam, nem adhatja csak úgy oda, ezzel az erővel odaadhatnék bárkinek bármikor 1000 évre valamit adófizetés nélkül, vagyis nem kéne ajándékozási illetéket fizetni, az állam nem hülye, hogy lemondjon adószedési lehetőségéről. Ez alapelv az adózásban.

Sztem ha a törvény szerint eljárnak akkor nem adhatja oda ingyen.

Aztán, hogy a jogalsók SImicska szinten mit találnak ki az már más kérdés.

A másik, egy ilyen felépítmény nem 50 évre készül 50 év múlva mi lesz?

Átszáll OV családra?

#458836 Arsene Lupin Előzmény: #458826

"ez nem megoldhatatlan, mert a Kínaiaknak ez tényleg aprópénz"

A kínaiak a financial gang mellett lesznek. Nekik az a nagyobb üzlet. Ha segíteni akartak volna, nem zavarták volna haza Fellegit novemberben.

"A tüntesések miatt biztos nem fog lemondani senki..."

Lesznek Brutusok.

#458834 Arsene Lupin Előzmény: #458823

Jó meglátás. A gangnek is óvatosan kell harcolnia. Pillanatok alatt bedönthetnék az országot a HUF bealázásával, de nem akarják tönkretenni. Emberre vadásznak, nem országra. Ezt tudja a kerály is, ezért tartja maga előtt az országot fedezékül.

#458830 Arsene Lupin Előzmény: #458820

A gang sincsen könnyű helyzetben. Egyrészt le akarják vadászni a kerályt, másrészt a gazdaságot nyilván nem akarják tönkretenni, hiszen komoly beruházások működnek itt. Egy 350 EURHUF az itteni leánybankoknak is t*könszúrás, már csak a devizahitelek miatt is.

Nem véletlenül olyan magabiztos a kerály. Ha a gang „atomfegyvert” vet be, az rájuk is visszahat.

Hosszú kemény bunyó lesz ez, precíziós lézerfegyverekkel. Közben keresik már a Brutusokat is. Ez utóbbi ósdi fegyver, de már sokszor bevált.

#458826 Joker Előzmény: #458816

Nem hiszem, hogy ennyire tragikus lenne a helyzet. A Kormánynak, változatlanul van forrása a nyugdíjpénztári vagyonból, illetve állítólag mintegy két millió euró deviza betéte van az MNB-nál. Tehát a jövő évben mintegy két milliárdnyit kell összekalapozni, ez nem megoldhatatlan, mert a Kínaiaknak ez tényleg aprópénz. 2013-ban Simor helyett egy megbízható embert választanak, ill. hozzá tudnak férni a MNB devizatartalékához is. A tüntesések miatt biztos nem fog lemondani senki...

#458823 zeeh_ Előzmény: #458820

Itt a nagy kérdés az (ha és amennyiben a forint bedöntésére játszik majd a háttérben álló hatalom), hogy ha bedöntenék, utána egy esetleges miniszterelnök csere után visszaállna-e az EUR/HUF árfolyama a normális kerékvágásba?

#458820 Franky Előzmény: #458816

Lupin úr, nyilván itt nem angolkisasszonyok fociznak, így a nagy harcban a forint is eleshet simán. Ha jól vettem ki a szavaiból ezt Ön is valószínűsíti. Én is ettől tartok. A kerály nehezen ért a szép szóból... 350-es EUR pedig jelenleg forintmegtakarítással rendelkezőknek nem egy nagy deal...