Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#459083 Arsene Lupin Előzmény: #459075

"Ha tanultál volna vállalati pénzügyeket, tudnád,"

Valószínűleg Csányi sem tanult, mert az OTP folyamatosan veszi magát esésben, 2008-ban pedig az fb- és it-tagok saját vagyonukból vették a papírt.

Amúgy nem értek sem a vállalati pénzügyekhez, sem a tőzsdéhez, de amióta beledumálok ebbe a papírba, folyamatosan esik.

#459079 hAliG Előzmény: #459076

Hát ez így egyre gázabb, már közel 5% bukó ma is... Hihetetlen.

Attól tartok megint hülyének néznek minket, aztán amikor beszakadtunk 4000 alá, akkor kiadnak egy hírt, hogy hát sajna nem jutottak előrébb a finanszírozási tárgyalásokkal. Jah, de közben néhány jól értesült megint kiszállt...

#459077 Arsene Lupin Előzmény: #459071

"Ez esetben viszont furcsa, hogy nincs egy 3. szereplő, aki beleszólna ebbe a kis játszmába."

Miért szólnának be ezen a szinten, amikor ennek a töredékén is beszállhatnak.

#459076 Előzmény: #459055

Ennek a "haldoklónak" valóban rossz az akusztikája, jó lenne, ha helyre tennéd. Nem tudod, ki az eladó?

#459075 Formerplayer Előzmény: #459068

Ez nagyon gyenge volt, Arzénné, még tőled is...

Haldoklót,haldoklást a folyamatos alulteljesítésre értem, a részvényárfolyamra, nem a cégre. De ezt te is tudod,ez elég kekeckedő megnyilvánulás.

Miért nem veszi magát? Ha tanultál volna vállalati pénzügyeket, tudnád, hogy egy cégnek nem feladata olyan tevékenység végzése, amit a befektetők maguk is meg tudnak tenni,mert az sokszor pótcselekvés....Nem azért fektetnek egy cégbe. hogy tőzsdézzen, hanem hogy az alaptevékenységére koncentráljon...Az Igazgatósági tagok pedig a vállalati programon keresztül kapnak papírokat....Az FB tagoknak pedig nem szerencsés nagyon papírt venni, mert ez ő feladatuk a cég működésének ellenőrzése, nem pedig a részvényárfolyam emelkedésének biztosítása...

Nem, a szarkeverés azt jelenti, hogy beleszarsz a levegőbe és belecsapsz egy síléccel..Persze ez nálad az jelenti, hogy akire ráfröccsen, arra ráfogod, hogy beszart.

Hihető, de etikusnak nem etikus, és gyakran egy bizonyos embercsoport viselkedésére jellemző....

#459071 Bendeguz Előzmény: #459068

Ez az egy dolog, ami engem is felbosszant. Senki se veszi a részvényt! Se a külföldi nagyok, se az új IT tagok, se a cég, se a kicsik, senki. Fillérekkel leverik az árat és ott is marad. Nem látok ebben logikát. Illetve ha azt gondoljuk, hogy az ár leverésével akarnak további kósza pakkokat felszívni, akkor jól csinálják. Ez esetben viszont furcsa, hogy nincs egy 3. szereplő, aki beleszólna ebbe a kis játszmába.

#459068 Arsene Lupin Előzmény: #459055

Ha nincs csődveszély, akkor miért beszél haldoklóról? Miért nem veszi a cég saját magát? Miért nem vesznek az fb-tagok demonstratív módon, mint más cégeknél? Ha én sz*rt keverek, az csak azt jelenti, hogy sz*rban van a cég. Ha kussolunk, akkor is.

#459061 Roadrunner Előzmény: #459055

Én úgy tudom, hogy a hitelszerkezetük nagyjából tükrözi a bevétel szerkezetüket: a belföldi projekteket Ft hitellel finanszírozták, a külföldit EUR-al. Legalábbis törekedtek erre.

#459055 Formerplayer Előzmény: #459051

Mert nincs kezelhetetlen nagyságú devizaforrásuk..

Ha nincs forrás, legfeljebb nincs növekedés, de csőd sem. Ezt már tisztáztuk egy párszor, de te csak így érzed jól magad, hogy kevered a sz@rt, tudatlanul rúgsz bele a haldoklóba...beteg egy lelked van neked, Arzénné...

#459051 Arsene Lupin Előzmény: #459043

Miért ne lehetne bedőlés? A mai világban nem könnyű olcsó forráshoz jutni.

Az "alternatív energia" megfelelő reorganizációval gyöngyszemmé válhat. Csak előbb hagyni kell bedőlni. Így működik a kapitalizmus.

#459043 Fornit Előzmény: #459027

Ilyen bedőlősdi csak nem lesz.

Van itt annyi *gyöngyszem* amiről inkább el tudnám képzelni.

#459029 Előzmény: #459021

Vevő hírek hiányában nincs egyenlőre. Egy nyomorult kis jó hírecske megteremtené a vevői oldalt. Amúgy most kénytelenek vagyunk úgy hozzáállni az eséshez, hogy egy jó alap teremtődik meg. Hogy ez most mennyire vigasz, az nyilván egyéniségfüggő , én hiszek benne, bár nekem is rohadt dühítő esténként az egyenlegre nézni.

#459027 Arsene Lupin Előzmény: #459021

Szerintem az OTP Alapkezelő nem fogja eladni a pakkját. Viszont ha forráshiány miatt bedől a cég, töredékáron felvásároltathatja valamilyen közeli céggel, akinek már hitelt nyújtana. A kisbüfik nem fognak jól járni.

#459021 Sumerologo Előzmény: #459005

Végig néztem a kötés listát 2007-től....:)

Van fantázia a mondandódban. "Nem sok" lehet hátra. Mármint a dobálókból.

A problémám a vételi erővel van (már unom magam ez ügyben). Ugyanis vevő nincs. Tehát hiába fogyatkozik az ésszerűen eldobható mennyiség, ha napi 2000 db-okkal -4%-ot lehet generálni.

Nem beszélve azokról, akik még egy db-ot sem dobtak el. Pl. én....:)....pl. OTP alapkezelő. Mi lesz, ha ezek a "tényezők" is beindulnak?