Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Giró-Szász: A kormány nem vonja vissza a jegybanktörvényt

#457957 kosami Előzmény: #457938

"A tervek szerint januárban megkezdődnek a tárgyalások Magyarország, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió között - erősítette meg az Európai Bizottság szóvivője csütörtökön az MTI beszámolója szerint. "

Na, a másik oldalt sem kell félteni a hantázás terén. Pár napja még feltételekhez szabták a visszatérést.

Re: 490 milliárd eurónyi ingyenpénz az EKB-től

#457924 Arsene Lupin Előzmény: #457911

"Úristen Lupin. Kellett ez neked :-) ?"

Mit tudok csinálni? Ha nem írtam volna le a véleményemet az E-Starról, még mindig jó fiú lennék.

#457923 xmann Előzmény: #457922

természetesen reálértékben nem jártak olyan nagyon jól a részvényesek sem csak nominálisan - de megőrizték vagyonuk értékét, ellentétben a kötvényesekkel, akik nem!!! Reálértékben ők simán feleztek-harmadoltak

#457922 xmann Előzmény: #457912

Az utolsó mondattal vitatkoznék.

Egyrészt saját devizán nem szoktak államcsődöt mondani, másrészt érdemes ránézni pl. az ergentín vagy orosz tőzsdére, hogy mi történt az államcsőd óta (de már akár előtt pár hónappalhoz képest is). Mivel saját devizában nem szokott lenni államcsőd, hanem ehlyette pénznyomtatás és inflálás, ez egyértelműen inflációval jár, ami a kötvénybe (állampapírba) fektetők pénzét elértékteleníti, de a részvényekét hosszabb távon nominálisan emeli. Lásd például az argentín grafikont:

http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EMERV+Interactive#symbol=%5EMERV;range=my

a csőd előtt egy évvel 500 volt az index, a csőd idején 200, ma pedig 2500. Akinek a csőd tájékán argentín kötvénye volt, annak megmaradt a pénze, plusz kapott kamatokat, akinek usd kötvénye volt, az kb ugyanúgy járt, akinek viszont részvénye, az a csődhöz képest 12szerezett, de az azelőtt egy évveli állapothoz képest is ötszörözött - mivel a reáleszközök védenek az elinflálástól!

Re: Vazelin nélkül

#457918 apafi Előzmény: #457746

Ma AKK akció. Ha jól olvastam, hozamok csúcsra ugrottak és még csak legyingetik vezírünk orcáját.

Valóban lesz itt komoly háború sok-sok elesettel, ha beindul az ellen támadósora.

Az a problem, hogy a fidesz maga is egy diktatórikus irányítás alatt lévő párt. Szavazó réteg is 1:3 arányban fidesz /mint párt/ : OV. Óriási presztizsveszteség lenne, ha levágnák a fejét.

Eu-ban pedig kiharcolta a persona non grata címet.

#457914 Tapasz Előzmény: #457909

Csak annyit fűznék hozzá:

Amikor 2009 ben újra kezdtem a tőzsdét, már napi szinten, azt hittem ebből fogok meggazdagodni. Ne hogy má nekem ne sikerüljön felkiáltással. Elolvastam mindent, amit a neten találtam, aztán neki estem, mint tót a vadkörtének. Szerencsére a tőkém 1/5 ével kezdtem. Soroljam a hibákat: tdt ben bukóra rávételek, otiban 20 ft nyerő eltétel, 100 ft bukót megvárni.

Volt hogy 1 nap alatt a tőzsdére szánt tőkének 20% kát buktam. 2 napi nem tudtam aludni. A végén már a vesztes tradeket sem írtam be (más fórumon). De aztán elkezdtem úgy tőzsdézni, hogy minimális pozikat vettem fel (5-10 db oti ) és nem használtam stoppot, hanem ha esett, akkor vettem még. Így kereskedtem is, türelmet tanultam, és nem idegeskedtem, mert nagyon pici volt a pozi. A legfontosabb (szerintem), hogy mindennap figyeld a piacot, próbáld felvenni a ritmusát (Lupin), és ha érzed, hogy túl nagy lehet a veszteség a meglévő pozidon, inkább zárj, és dühöngj aznap délután. Figyeld meg, hogy egy kisebb bukót mennyivel könnyebb visszakeresni, min ha pl hagyod, hogy nagyon esik (kivéve a réssel le nyitást)

#457912 Sezlonrugo Előzmény: #457896

"A kaszinóba sem tesz fel mindent az ember egy számra."

Mindenki csinálhat magának garancia-alapot. 92% menjen magyar államkötvénybe, 8% meg tözsde, daytrade, lovi és tsai. Legrosszabb esetben elbukik a 8% de az állakkötvény hozama ugyan annyi lesz, tehát nem veszett el a töke. Ha sikerül a tözsdén duplázni akkor 6% az évi nyereség.

Államcsöd esetén van csak teljes bukta de akkor a magyar részvényt tartók sem járnak jobban.

#457911 omegawatch

Úristen Lupin. Kellett ez neked :-) ?

#457909 Tapasz

Szerintem Lupin úr nem élvezkedik rajtad.

A másik, akik nem írják be csak a nyerőt, azok, ha megfigyeled, előbb, utóbb már nem írnak ide a fórumra.

#457908 Camilla2

Ne haragudj,ez már beteges,keress fel egy pszichologust,komolyan mondom,ha nem, bele fogsz bolondulni.

#457905 Camilla2

Csak Neked ,

Skót gyermek az apjához:

- Apa, szerinted az idén mi lesz a karácsonyfa alatt?

- Parketta, mint tavaly

#457904 feketemelos Előzmény: #457891

Én negyedeltem a történetet. Ma már visszajött és 20 % pozitívum ....Mondjuk 1 év tanulás ...figyelés...és szűk stop. Legalábbis részemről :)

#457896 sbbacsi Előzmény: #457891

Itt is a valószínűleg a mértékkel volt baj.

Nekem is megvan a "történetem"... kb. felezés 2007-ben shortban az új csúcsokra húzás közben, készülve a válságra... aztán mikor nem bírtam cérnával és zártam akkor indult a válság és végignéztem 2008-ban az esést a pakk tizedével kb, félve a megégéstől.

Rivotil, ha olyan pénz veszik el, ami ennyire hiányzik akkor ott a pozimérettel volt a probléma. A kockázathoz képest túl nagy volt. Kockázat mindenhol van, számolni kell vele... és ha rám hallgatsz (és nem "felesleges" pénzről van szó) akkor duplájával/triplájával is.

A kaszinóba sem tesz fel mindent az ember egy számra.

Nekem is hiányzik most az a pénz nagyon... mint gondolom mindenkinek, amit bukott.

#457891 Copfos

"Mindenkinek volt bukója"

Nekem 2008-ban sikerült a számlámat harmadolnom, EUR/HUF longgal.

Mennyi is volt a forint 240 alatt.

Az irány jó volt csak a mértékkel volt baj 1 000 000 EUR.

Fedezettel 253-240.

S kész.

Azóta szerényebb vagyok.

#457885 Sigorszky

Hogy mit csinálsz a pénzeddel, azt neked kell eldönteni. Csak egy tanácsot adok, itt ne viselkedj így. Tudtommal senki se bántott.

Szerk.: Most én is megint bukóban vagyok sajnos. Mégsem fordulok a világ meg az ide író fórumtársak ellen, mert ők nem tehetnek erről, csak én magam.

#457881 Tapasz Előzmény: #457880

Ja és gondolj a 7400- s oti tulajokra is, ők is felezőben vannak

#457880 Tapasz

A kiüléssel kapcsolatban kérdezd meg a Genesis tulajokat. Bármi előfordulhat egy ilyen típusú részvénnyel (a töbszörözésnek is ua esélye van). Szvsz egy kisebb részétől szabadulj meg, és azzal kisebb swingekkel tudsz pénzt keresni blue chipekkel