Tőzsdés, és horgász könyvek esélyesek , volt már rá példa 2 db is összegyűlt ugyanabból. Ezért nem akartam rendelni előtte, de ha nem jön be a spekulációm akkor vevő vagyok egy példányra ha van még raktáron, és olcsón adod. :)
Tőzsdés, és horgász könyvek esélyesek , volt már rá példa 2 db is összegyűlt ugyanabból. Ezért nem akartam rendelni előtte, de ha nem jön be a spekulációm akkor vevő vagyok egy példányra ha van még raktáron, és olcsón adod. :)
lol
Frei Tamás hivatalos oldala
Pár perccel ezelőtt érkezett a hír, ami első hallásra nehezen felmérhető következményekkel járhat Magyarországra nézve. Sajnos félek tőle, hogy meg fogjuk jegyezni ezt a dátumot: 2011 december 21. A hír így szól:
Megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Magyarországtól a Standard and Poor's. A cég által szerda este Londonban bejelentett lépés nyomán a magyar szuverén adósbesorolást immár két nemzetközi hitelminősítő sorolja befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriába: a múlt hónapban a Moody's is ebbe az osztályzati sávba sorolta át Magyarországot.
Mondanám, hogy lapozzátok fel a Bankárt, de ott én még a fikció szintjén sem merészkedtem idáig, hogy a három nagy hitelminősítőből egyszerre kettő tartsa Magyarországot bóvlinak. Ezt már nem tudják a Scottyk "elintézni". Meg a Larry Mackek... Ez ennél súlyosabb, sajnos. Ehhez kellett Magyarország is, a magyar döntések és lépések. Salvador kategóriája lettünk, ők tartanak ezen a szinten...emlékeztek, hogy az milyen ország. Simonyit a regényben ott tartják fogva, igyekeztem átérezhetően leírni, hogy milyen hely is Salvador. Velük vagyunk most egy szinten, azoknak a szemében, akiktől ha tetszik, ha nem, függ a sorsunk. Akiknek adósai vagyunk.
Ha egyszerre két hitelminősítő is bóvliban tart egy országot, akkor számtalan nyugdíjalap és konzervatív befektető belső szabályzata szerint el kell adni annak az országnak a kötvényeit. Ez holnap reggel el is kezdődik majd. Szabadulni fognak a magyar papíroktól, esni fog a forint. Úgyhogy itt a kiváló alkalom, hogy Orbán Viktorról kiderüljön, hogy képes-e felnőni a regény képzeletbeli miniszterelnökéhez... és megoldja ő is egy zseniális húzással ezt a helyzetet. Vagy a Bankár utolsó 100 oldala megmarad vágyálomnak és fikciónak...
A valóság ma tényleg összetalálkozott a regény storyjával.
és, ha jó a forrás rá..
nem, csak akkor tudnám, ha innen rendelték :)
szerintem vegyünk eu-s pénzből állampapírt. Olcsó forrás, nemes célra.
Kényszerpálya kolléga, jónak nem jó, azt senki nem állítja. Infláció, Huf árfolyam miatt.
Te tartod ellenőrzés alatt a könyv piacát, ennyire képben vagy? :)
Amatoregy: vmi hasonló , hogy a villám csapkodná őket.
elképzeltem.. (Kern András után szabadon...)
Kártyáznak bennt a hivatalban. Valaki nagyon nyerésre áll. A vesztes bosszankodik...
egyszer csak mint "száraz avaron a futótűz, terjedt el a " szobában, hogy leminősítettek bennünket. Nosza gyorsan összedobunk egy közleményt (jó a tegnapi vázlat is, csak a dátumot ird át Pista!! - kiabált valaki a sarokból...)
Ok ez jó, mail mehet, hogy közleményt adtunk ki. Húúú - meleg helyzet volt. De sikerült a célkitűzésünkben megfogalmazott 20 percen belül reagálnunk.
Úgy-hogy az idei bónuszunkat se veszélyezteti semmi..
:DDD
El sem olvasom inkább, mert csak mérgelődnék rajta megint.
A kerály előre megmondta lassan és érthetően, hogy támadás jön.
Most ATV- ennél sokkal fontosabb a téma: klubrádió. Megyek én is tüntetni, már látom. :)
Szekszárdra nem kértek még szállítást :) Nincs időm olvasni :(
szerintem nem kamatemelés a jó megoldás...
jaja, lassan már sz*pás jár annak aki pénzt visz be... :)
Muszáj emelni az infláció miatt hidd el nekem. Egyszerűen nem volt más választása a jegybanknak a piac már árazta a kötvényhozamokban. Bankokban sem hülyék vannak ott is árazzák már jó ideje betéti kamatokban. Az NGM-ben sajnos hülyék vannak azt kell mondjam.
Jó a könyv érdemes megrendelni? Nem akartam mert szerintem megkapom karira, legalábbis arra spekulálok. .)
ahogy mondod.
Csodálkoztam is, hogy mire ez a nagy különbség (a forráshiányra gondoltam altatásként.. :D )
már meg is jött a válasz pszichopata, paranoiás phaszoktól:
fent a cikkkkkkkkkkkk
nem kéne emelni, mert drága lesz nekünk... otp meg olcsó
Megnézem az intelligens befektető mit ír erről :D
Vsz ez egy napos, vagy fél napos történet. Amennyiben ez minket arra ösztönöz, hogy végre EU,IMF egyezséget megkössük. Ha nem arra ösztönöz akkor térdre imához.
Templeton nem véletlenül gyűjtött be annyi magyar kötvényt. Arra játszanak, hogy a hülyeségnek is vannak határai, mármint a nem ortodox ámokfutásnak. Remélem igazuk lesz.
Ha nem akkor a piac egyszerűen el fogja söpörni ezt a kormányt, de akkor a Bétet, Hufot jobb ha meg sem nézzük hol áll .