Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tőzsdék adózása

Mondjuk engem nem érint,…

#459466 Fornit

Mondjuk engem nem érint, de elgondolkodtam, ha ezek az fx-es cégek meg robotrobik külföldön működnek, elvileg úgy keletkezik nyereség hogy azt itthon senki sem tudja, mint a netes sportfogadásnál, akkor viszont az adófizetés is opcionális lehet.

Re: újra téma

#458200 _pda_ Előzmény: #458191

szintén zenész csak eur a szla

a spread költséggel is kellene kezdeni valamit, de azt kiguberálni kötésenként elég húzós

azt sem tudom, h küld-e a tada valami évvégi összesítőt

gondolom igen, a havi mintájára

meg kellene ereszteni egy mailt az itthoni supportnak :S

#458191 Peggy01 Előzmény: #457287

A forex adóját hogyan kell kiszámítani?

Tadawull a bróker, USD a pénznem.

A napi MNB középárfolyamon kötésenként? Vagy elég az aznapi összértékre kiszámítani? Lehet/kell-e különbséget tenni a délelőtti és a délutáni kötések között, hisz más az MNB középárfolyam?

#457287 Sumerologo Előzmény: #457286

Nem tudtam az RFV topic-ból törölni:

"An Error Was Encountered

Nincs jogosultsága a törléshez"

#457286 Sumerologo Előzmény: #457265

Beteszem ide a hsz-emet, az RFV topic-ból meg törlöm:

Amióta létezik az adókiegyenlítés intézménye, azóta ki is használom. Már minden variáció megvolt. (Előző évi nyereség, veszteség és fordítva, illetve ezek összes kombinációja.) Gond sosem volt. Azt nem mondom, hogy egyszerű volt megérteni a törvény "logikáját". De sikerült, mert szerencsémre jogértelmező jogász emberek között dolgoztam évekig.

Azon viszont "elszörnyűlködtem", hogy a könyvelők egy része rosszul vagy hiányosan ismeri az idevágó passzusokat.

.

Egy tárgyi tévedésre szeretném felhívni a figyelmet:

A real time adatszolgáltatást nem tekinti a NAV levonható költségnek, mert nem kapcsolódik közvetlenül az értékpapír ügylethez. Erről késhegyre menő viták dúltak a korábbi években a PF-en. Papír (NAV állásfoglalás) is van róla. Mindenki döntse el kockáztat-e néhány 10 000 Ft-ért egy esetleges néhány 100 000 Ft-os büntetést.....Persze szerencse dolga is, mert ha nem kap ellenőrzést, akkor nem derül ki a turpisság.

újra téma

#457265 Bendeguz

RFV fórumban újra feljött a téma. Kiteszem szem elé a topicot, hogy akinek kérdése van, hamar választ kapjon az adózásról.

Köszi a segítséget, hirt…

#250785 Benjoe

Köszi a segítséget, hirtelen kellett, mert nem leszek napokig, a határidő meg ugye lejár.

Re: nincs cím

#250767 Rowan Előzmény: #250764

igen, a 175. sorban

előző évről nem hoztál veszteséget?

azt le lehet belőle vonni

kimásoltam neked egy sort a 166. sor útmutatójából:

2006. augusztus 31-ét követõen tõzsdei ügylet útján megszerzett jövedelem adóköteles. E jövedelem bevallására a 175. sor szolgál.

#250764 Benjoe Előzmény: #250760

Oké, ha volt teszem 200000 ft nyereségem, akkor annak bevallom a 20%-át, azaz 40000 ft-ot és le van tudva.

#250760 Rowan Előzmény: #250756

az árfolyamnyereség más.

azt a 166. sorban írod, a tőzsdei ügyleteket a a 175. sorba

az útmutatóban világosan le van írva.

#250757 Rowan Előzmény: #250751

tőzsdei ügyletekre nincs eho

egyszerűen csak a bevallási útmutatót kellene elolvasni a könyvelődnek

szerintem itt is megtalálod valahol a tudástárban az ide vonatkozó adójogszabályokat

#250756 Benjoe Előzmény: #250752

Akkor mire vonatkozik, ami az apeh honlapján van, a 14%-os kulcsban? Árfolyamnyereség címén?