Mondjuk engem nem érint, de elgondolkodtam, ha ezek az fx-es cégek meg robotrobik külföldön működnek, elvileg úgy keletkezik nyereség hogy azt itthon senki sem tudja, mint a netes sportfogadásnál, akkor viszont az adófizetés is opcionális lehet.
Mondjuk engem nem érint, de elgondolkodtam, ha ezek az fx-es cégek meg robotrobik külföldön működnek, elvileg úgy keletkezik nyereség hogy azt itthon senki sem tudja, mint a netes sportfogadásnál, akkor viszont az adófizetés is opcionális lehet.
szintén zenész csak eur a szla
a spread költséggel is kellene kezdeni valamit, de azt kiguberálni kötésenként elég húzós
azt sem tudom, h küld-e a tada valami évvégi összesítőt
gondolom igen, a havi mintájára
meg kellene ereszteni egy mailt az itthoni supportnak :S
A forex adóját hogyan kell kiszámítani?
Tadawull a bróker, USD a pénznem.
A napi MNB középárfolyamon kötésenként? Vagy elég az aznapi összértékre kiszámítani? Lehet/kell-e különbséget tenni a délelőtti és a délutáni kötések között, hisz más az MNB középárfolyam?
Nem tudtam az RFV topic-ból törölni:
"An Error Was Encountered
Nincs jogosultsága a törléshez"
Beteszem ide a hsz-emet, az RFV topic-ból meg törlöm:
Amióta létezik az adókiegyenlítés intézménye, azóta ki is használom. Már minden variáció megvolt. (Előző évi nyereség, veszteség és fordítva, illetve ezek összes kombinációja.) Gond sosem volt. Azt nem mondom, hogy egyszerű volt megérteni a törvény "logikáját". De sikerült, mert szerencsémre jogértelmező jogász emberek között dolgoztam évekig.
Azon viszont "elszörnyűlködtem", hogy a könyvelők egy része rosszul vagy hiányosan ismeri az idevágó passzusokat.
.
Egy tárgyi tévedésre szeretném felhívni a figyelmet:
A real time adatszolgáltatást nem tekinti a NAV levonható költségnek, mert nem kapcsolódik közvetlenül az értékpapír ügylethez. Erről késhegyre menő viták dúltak a korábbi években a PF-en. Papír (NAV állásfoglalás) is van róla. Mindenki döntse el kockáztat-e néhány 10 000 Ft-ért egy esetleges néhány 100 000 Ft-os büntetést.....Persze szerencse dolga is, mert ha nem kap ellenőrzést, akkor nem derül ki a turpisság.
RFV fórumban újra feljött a téma. Kiteszem szem elé a topicot, hogy akinek kérdése van, hamar választ kapjon az adózásról.
Köszi a segítséget, hirtelen kellett, mert nem leszek napokig, a határidő meg ugye lejár.
igen, a 175. sorban
előző évről nem hoztál veszteséget?
azt le lehet belőle vonni
kimásoltam neked egy sort a 166. sor útmutatójából:
2006. augusztus 31-ét követõen tõzsdei ügylet útján megszerzett jövedelem adóköteles. E jövedelem bevallására a 175. sor szolgál.
Oké, ha volt teszem 200000 ft nyereségem, akkor annak bevallom a 20%-át, azaz 40000 ft-ot és le van tudva.
az árfolyamnyereség más.
azt a 166. sorban írod, a tőzsdei ügyleteket a a 175. sorba
az útmutatóban világosan le van írva.
Én nem vagyok könyvelő, de tudtommal nem kell fizetni!
Indexei itt kérdezz rá:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018306
Adózás (Tippek és trükkök) - ez a topik címe ha a link nem ok!
Fülig.Di.St.James profi a szakmában, tudtommal ő könyvelő abból is a felsőfokú!!
tőzsdei ügyletekre nincs eho
egyszerűen csak a bevallási útmutatót kellene elolvasni a könyvelődnek
szerintem itt is megtalálod valahol a tudástárban az ide vonatkozó adójogszabályokat
Akkor mire vonatkozik, ami az apeh honlapján van, a 14%-os kulcsban? Árfolyamnyereség címén?