Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#456452 Előzmény: #456418

Bevállalom azok szívből jövő utálatát, akiknek ez okoz problémát :)

#456401 Előzmény: #456398

És mivel 1400 milliárdnyi állampapírt felégettünk, ezért még az is igaz, hogy csökkent ;)

Minden csak interpretáció kérdése, amiről nekem mindig a klasszikus zsidóvicc jut az eszembe:

Elmegy Konh a rabbihoz:

- Mondd csak rabbi, vitában vagyok Grünnel, hogy lehet-e sörözni tóra tanulmányozás közben?

- Szó sem lehet róla, micsoda szentségtörő gondolat, majd jól megmondom a magamét annak a piszok Grünnek, hogy micsoda gondolatai vannak!

No, el is megy Grün a rabbihoz, kérdezi tőle:

- Mondd csak rabbi, vitában vagyok Kohnnal, hogy sörözés közben lehet-e a tórát tanulmányozni?

- Nem is értem Konh problémáját fiam, hiszen a tórát bármikor lehet tanulmányozni!

:)

Na ilyen az államadósság esete is ;)

#456398 NightLord Előzmény: #456393

Szerepel, úgy hívják, hogy nettó államadósság. A forint gyengülésével a bruttó államadósság növekszik, a devizaadóssággal megegyező mértékű devizatartlék miatt azonban a nettó államadósság szintje változatlan.

#456393 lagwagoner Előzmény: #456389

"Azt írtam, hogy amennyit nőtt az államadósság a gyengébb árfolyamon, annyit növekedtek a tartalékok is,"

Hiába növekedtek a tartalékok, ha az nem szerepel az államháztartási egyenletben (szerintem)

#456391 Előzmény: #456387

Az előbb még erre írtad ezt:

"Azé mondom nincs itt gond. Mindent lehet, no problem. Csináljunk feudalizmust is akár; királlyal meg hűbérrendszerrel."

Akkor most ezt sem értem.

#456389 Előzmény: #456386

Nem értem...

Azt írtam, hogy amennyit nőtt az államadósság a gyengébb árfolyamon, annyit növekedtek a tartalékok is, tehát nagyjából indifferens erre nézve a forint árfolyama. A 300-as EUR szükséges, de inkább a 330 lenne a jó, hogy a mezőgazdasági termékek versenyképesek legyenek és ide jöjjenek bevásárolni a határon túlról. Hol a gond?

#456387 lagwagoner Előzmény: #456385

"Hogy a földpéldánál maradjak, nyilván tudod, hogy éppen most bontottak fel olyan szerződéseket, mely szerint magáncégek INGYEN(!) használhatták az állami földeket már évek, évtizedek óta,"

Helyes. Meg is kell szüntetni ezeket.

#456386 lagwagoner Előzmény: #456382

Na ugye, tehát az államadósság nem csökkent a gyenge forint miatt, hisz a devizatartalék nem tartozik oda. Egyébként ha bele is tartozna, amire törekednek, hamar kilógna a lóláb, és akkor miből lenne egy esetleges interveniálás(ok)?

#456385 Előzmény: #456376

Ember, ha a nevén nevezzük a dolgokat, az nem királyság, meg feudalizmus, hanem csak leszámolás a káosszal és hazugsággal. Az, hogy nevén nevezzük, hogy ami az államé az az államé, hogy nevén nevezzük azt, hogy az állam a saját tulajdonával rendelkezhet, az nem kommunizmus, hanem éppen azzal leszámolás, hogy ami közös, az senkié, tehát szabadon lehet lopni.

Hogy a földpéldánál maradjak, nyilván tudod, hogy éppen most bontottak fel olyan szerződéseket, mely szerint magáncégek INGYEN(!) használhatták az állami földeket már évek, évtizedek óta, magyarán, nem kellett semmit csinálni, csak megkapták a dotációt és kész. Ha most ezeket a földeket az állam visszaveszi, az szerinted államosítás, meg jogtiprás? Hát akkor minek nevezed a szabad rablást, amiben minden szabad préda?

#456382 Előzmény: #456378

Hát épp ez az, hogy NEM tartozik bele, sőt, annyira nem, hogy miközben az MNB-ben parkol a teljes IMF+WB+EU pénz, aközben sem vonódik le ez az adósságból! Nonszensz.

#456376 lagwagoner Előzmény: #456370

Azé mondom nincs itt gond. Mindent lehet, no problem. Csináljunk feudalizmust is akár; királlyal meg hűbérrendszerrel.

#456370 Előzmény: #456363

Kolléga úr, HA ÖVÉ A FÖLD, akkor mi csodálkoznivaló lenne ezen?

Ha a tiéd a föld, akkor a tiéd, ha az államé, akkor az államé. Ha pedig úgy dönt, hogy visszaveszi, akkor erre minden joga meg is van, hiszen az ÖVÉ. Tényleg nem látom, hogy ebben hol látod a problémát, ebből a szempontból az állam ugyanolyan tulajdonos, mint egy magánszemély.

#456365 NightLord Előzmény: #456343

Az állam devizaadóssága november végén 35 mrd eur volt, a jegybanki devizatartalék 36 mrd.

#456363 lagwagoner Előzmény: #456357

"Természetesen ha állami földön áll, akkor joga van ezért bérleti díjat szedni."

Vagy (el)visszavenni.

#456357 Előzmény: #456343

"És van akkora devizatartalék mint amekkora devizakötvénytartozás? Nem tudom kérdezem. Biztos vagy ebben?"

Biztos nem lehetek, de nagyjából 40 milliárd EUR parkol az MNB-ben, amelyet biztosan nem vettek figyelembe akkor, amikor kiszámolták, hogy mennyivel nőtt az adósság HA CSAK az adósságot szorozzák fel az árfolyammal.

"Arra utalsz hogy fiktív igérvény volt a fedezet a pénztáraknál?"

Nem fiktívet írtam, azt, hogy konkrétan mi volt neked. Te körülbelül annyit láttál, hogy "ilyen típusú portfolió", meg "olyan típusú portfolió", de hogy abban mi van, azt nem kötötték az orrodra.

"Nem erről beszélek: állami földön van egy ingatlan azon egy albetétem, tehát ezen az alapon az EGÉSZ lakás az övé."

Tévedés, magántulajdonban lévő földön áll az ingatlan, ha a telek a tiéd. Természetesen ha állami földön áll, akkor joga van ezért bérleti díjat szedni.

#456343 lagwagoner Előzmény: #456323

"Mérleg két nyelve: Az MNB tartalék meg felértékelődött. Mivel a devizás tartozás és a devizás tartalék nagyjából egyenlő, ez mit is jelent? :)"

És van akkora devizatartalék mint amekkora devizakötvénytartozás? Nem tudom kérdezem. Biztos vagy ebben?

"Te láttad valaha a részvényeidet, vagy az állampapírjaidat? Én soha."

Arra utalsz hogy fiktív igérvény volt a fedezet a pénztáraknál? Akkor nem is ment semmi az államnak vissza, nem volt állampapír bezúzás, részvényértékesítés>>államadósság ebben az esetben nem csökkent. Ja és a pénztárak puszira fizették ki a reálhozamot veszteségként elkönyvelve.

"Sőt a lakás amiben lakom az meg állami földön van azt is vissza kell majd adnom?"

Ingatlandónak hívták az erre vonatkozó elképzelést, de szerencsére azt eltörölték."

Nem erről beszélek: állami földön van egy ingatlan azon egy albetétem, tehát ezen az alapon az EGÉSZ lakás az övé. Csak hogy megvédjen az ingatlanspekulánsoktól, hisz ez volt a duma a MNYP-i ág felszámolásánál is, nem?