ha a short stopod 311,41 és a spread egy forint, akkor 310,41-es bid-nél ki kellett verje. Az pedig bőven megvolt, legkésőbb este, a spread tágulásakor. 310,41 felett is volt kötés bőven.
ha a short stopod 311,41 és a spread egy forint, akkor 310,41-es bid-nél ki kellett verje. Az pedig bőven megvolt, legkésőbb este, a spread tágulásakor. 310,41 felett is volt kötés bőven.
szia,
Nem vettem figyelembe de azt hiszem nem is ertem hogy miert kene.Itt nem ugy van mint a reszvenyeknel?
Mivel shortrol volt szo a stoppomat gondolom a veteli arnak kellett volna elernie (bid). Ha azt eleri es valaki vesz akkor pedig zarodna a dolog nem? Viszont ha elerte volna akkor az latszana a grafikonon mert ott tortenne egy kotes. Nekem ez nem tiszta. Valahogy nagyon nem ertem.
a pread hétvégén rendesen kitágul. Figyelembe vetted az eladási és vételi ár közti különbséget?
Sziasztok!
Epp csak ismerkedem a forex kereskedessel de azt hiszem van egy par alap dolog amivel nem vagyok tisztaban.
Penteken kiprobaltam egy EUR/HUF shortot amihez 311.41es stopot allitottam be.
A kerdesem az lenne hogy hogy lehet hogy zarodott hogyha nem is ertuk el ezt az erteket? Vagy hetvegere nem maradhat nyitva short?
fxpro-nal vagyok ha ez szamit.
Elore is koszi!
Sziasztok,
tudnátok adni egy linket, hogy mikor jönnek ki a gyorsjelentések most az usában? lehet, hogy volt már a pf-en, de azt én nem fizetem elő. előre is köszönöm.
jó, hát kezdőként nyilván nem kell semmiféle kötéslistát és forgalmat se nézni, mert ne is spekuláljon ;)
kezdőként ne illikvidezzen szerintem :)
azzal kiegészíteném, hogy bizonyos, főleg illikvid papíroknál esetenként van értelme az elemzésnek.
Ha rá tudunk jönni, hogy bizonyos egységes nagy darabszámú vételt/eladást napokon keresztül hajt végre valaki, és mindezt úgy teszi, hogy azzal a lehetővé legkevésbé igyekszek elmozdítani a piaci árat, akkor ott lehetséges egy jól informált v. bennfentes szerepelő folyamatos eladása v. vétele. Ilyet ritkán látni a magyar piacon, pláne, ami nem bejelentéskötelezett. De nekem már többször sikerült vele külföldön optimális ki- és beszállási időpontot azonosítanom. Persze első körben én se a kötéslistát figyeltem, ilyenkor a napi forgalmak is megnőnek, és az tűnik fel első körben.
Hello, igen, fejlettebb szoftvereknél lehet látni, hogy mekkora mennyiséggel mozgatták meg a piacot. Nincs értelme elemezni.
Sziasztok.
Nemrég kezdtem foglalkozni tőzsdézéssel, kettő nagyon amatőr kérdésem lenne.
Látom a kötéslistát, ahol például egy adott időpillanathoz (mondjuk 09:12:33) több tranzakció is tartozik. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e mondani, hogy az említett időpontban mondjuk 1 nagyobb vevő volt, aki vett 1000 db részvényt 10db részletben, vagy 1 nagyobb eladó volt, aki eladott 1000 db részvényt több részletben, kisebb kereskedőknek.
A másik kérdésem az lenne, hogy a kötéslisták elemzésének van-e bármilyen értelme, vagy teljesen felesleges és nem szűrhető ki belőle semmi hasznosítható a kereskedési döntés megalapozásához?
Ha hülyeséget kérdeztem akkor elnézést.
Köszönöm előre is a segítséget.
Instrumentumok, Globális szűrés, Határidős rv. Bux. Ott jobboldalt klikk buxra kiválasztod a 1212öt, átrakod nyíllal. Majd kipipálod és bekerül a petibe, utána petiben lemented.
Mondjuk petit nem használok, de webbrokiban egy legördülő menüből kell kiválasztani a bét-határidő-t, és onnan lehet kilistázni.
Talán 1-2 hete van így.