Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: nincs cím

#455620 Lxrose Előzmény: #455603

Oké, a tavalyi bevallást megnéztem. Ott a program az adókiegyenlítésre figyelembe vehető összeg sorát úgy kezeli, mintha az is levont adóelőleg lenne, simán hozzáadja a levont adóelőleghez, vagyis jobb a helyzet, mint gondoltam. Eszerint befizetett adó sem kell erre az évre a visszaigényléshez, csak a korábbi évekről nyereségadó.

67400db (~2,5%) - ez is …

#455613 SZETO99

67400db (~2,5%) - ez is átkötés volt? nem kevés..

#455603 Lxrose Előzmény: #455588

Az SZJA-hoz van, hiszen azon vallod be. Még utána kell néznem, hogy az általános szabályok szerint visszaigényelhetsz-e olyan adót egy évben, amit nem fizettél be. Nullás bevallás esetén nekem gyanús, hogy nem lehet, de még keresem.

#455597 taresz Előzmény: #455560

Amennyiben igényt tartasz rá nevet, címet pü-be küldheted. (édse/félédes/száraz?)

#455584 kápé Előzmény: #455571

"Az adókiegyenlítés az adóévben és/vagy az azt megelöző két évben bevallott ellenörzött

tőkepiaci ügyletből származó veszteségnek és a 16%-os adókulcsnak (ill. a bevalláskor

érvényes adókulcsnak) a szorzata, csökkentve az adóévet megelöző két év bármelyikérı

szóló adóbevallásban ellenörzött tőkepiaci ügyletből származó veszteség miatt már

érvényesített adókiegyenlítéssel. Az adókiegyenlítés felső határa az adóévben és/vagy az

azt megelöző két évben bevallott, ellenörzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem adója,

csökkentve az adóévet megelöző két év bármelyikérı szóló adóbevallásban ellenörzött

tőkepiaci ügyletből származó veszteség miatt már érvényesített adókiegyenlítéssel"

#455571 Lxrose Előzmény: #455520

Igen, de csak a rendes jövedelemből levont és befizetett adót tudod visszaigényelni a mostani veszteséggel maximum. Ha valakinek nem volt munkaviszonya és nem is vállalkozó, akkor a mostani veszteséggel nem tud mit csinálni.

#455565 kápé Előzmény: #455554

Adókiegyenlítés

2008. január 1-jétől az Szja. törvény lehetőséget biztosít adókiegyenlítésre. Mindez azt jelenti, hogy a befektető az adóév és az azt megelőző két adóév viszonylatában az elszenvedett veszteségét szembeállíthatja ugyanezen időszakban elért nyereségével. Ez akként is történhet, hogy a korábban szerzett nyereségét csökkentheti a később elért veszteségével és visszaigényelheti ennek erejéig a befizetett adóját.

Nézzünk erre egy példát:

Ha a befektetőnek 2008-ban és 2009-ben nyeresége volt, 2010-ben pedig vesztesége, akkor ezeket a szembeállíthatja egymással és a nyereségadója erejéig visszakérheti az adót. Ha pedig több volt 2010-ben a vesztesége, mint amennyi nyeresége volt 2008-ban és 2009-ben, a különbözetet továbbgörgetheti egészen 2012-ig! Természetesen itt az adókulcsos szorzatokat kell figyelembe venni mind a nyereségnél, mind pedig a veszteségnél.

#455557 SZETO99 Előzmény: #455554

Szerintem (!!) szja-t nem belekeverendő, ahhoz nincs köze, 3 évet lehet összeveztni és azt is csak úgy, hogy ha a bukta után volt profitod. Azaz ha előbb vagy nyerőbe és befizeted az adót, akkor utána mindegy hogy buktáztad, az vissza nem igényelhető!

de...én sem vagyok szakértő, így tudtam.

#455554 zeeh_ Előzmény: #455493

Micsoda?!

Ha van 3 év viszonylatában hasamra ütök 100 ezer Ft mínuszom, akkor ezt visszaigényelhetem az SZJA-ból? Hol van ez leírva?

Év elején benyeltem egy igen combos buktát a tolvajmédiánál, de az már látszik, hogy ezt a terhet még cipelni fogom jövőre is, mert rohadt nehéz lesz ledolgozni.

Re: Egon mondja

#455553 Bendeguz Előzmény: #455551

Lefogadom, hogy átkötések! Jövő héten én is optimalizálok az adón. Sokan most rakják át TBSZ-re. Szerintem ez ma is csak virtuális forgalom.

#455551 SZETO99 Előzmény: #455543

MACD vételi jelzés és ezek a többszázas pakkok érdeklődővé tettek... Valaki valamit már megint tud. Vagy csak elértük az a mélypontot, hogy egyre többen kívánnak beszállni?

#455543 taresz Előzmény: #455534

A 10000. hozzászóló vendégem egy pezsgőre. (Oldalsó számláló alapján)