csak az adóra vonatkozik az egymással elszámolhatóság, úgyhogy igen.
csak az adóra vonatkozik az egymással elszámolhatóság, úgyhogy igen.
ez az amit nem merek, a könyvelőnk egy bt-t zárt be az apehtől jött levél, hogy küldjön be még plusz igazolásokat, amikről nem is hallott, betelefonált, senki nem tudta miről van szó... ahhh mint asterix 12 próbájában az a hivatal..
szerintem igen, de örülnék egy adótanácsadó általi megerősítésnek
Felhívtam a nav-ot tel:40 424242 irányítószám 1-es-1-es gomb.
Nem lehet 1-2 éves nyerőt idei vesztőbe beszámítani.
Hívja fel más is mert nem biztos ,hogy az ügyfeles jól tudja,2-3 helyről már biztos lehet az infó.
Akkor tehát az idei év vesztesége utáni"negatív adó" összevezethető a tavalyi nyerővel, s így az visszaigényelhető szerinted?
900k körül volt a veszteséged, annak az adója ca 180k, ezt kaptad vissza.
"engedte a program aszongya " :D ezért írtam, h nézzétek meg a lent említett lapot az abevben.
fontos, h nm a nyereség ill. veszteség állítható szembe egymással, hanm azok adója.
Nekem ez alapján az jön át, hogy vissza lehet igényelni a tavalyi év után befizetett adót, ha can ugyanekkora bukó...
Tavaly én is oktattam a könyvelőmet,mert volt 900k körüli bukóm, aszongya nem lehet visszaigényelni,én: de lehet,de nem ,de igen... Végül visszakaptam 150k körül, engedte a program aszongya és még ezért fizetek:)))
jobbat nm találtam:
"
Az adókiegyenlítés az adóévben és/vagy az azt megelızı két évben bevallott ellenırzött
tıkepiaci ügyletbıl származó veszteségnek és a 16%-os adókulcsnak (ill. a bevalláskor
érvényes adókulcsnak) a szorzata, csökkentve az adóévet megelızı két év bármelyikérıl
szóló adóbevallásban ellenırzött tıkepiaci ügyletbıl származó veszteség miatt már
érvényesített adókiegyenlítéssel. Az adókiegyenlítés felsı határa az adóévben és/vagy az
azt megelızı két évben bevallott, ellenırzött tıkepiaci ügyletbıl származó jövedelem adója,
csökkentve az adóévet megelızı két év bármelyikérıl szóló adóbevallásban ellenırzött
tıkepiaci ügyletbıl származó veszteség miatt már érvényesített adókiegyenlítéssel"
http://www.sopronbank.hu/dokumentumok/static/hun/tajekoztatok/ugyfeltajekoztato_melleklet_1.pdf
+ a tavalyihoz ld. 1053-06-1 lap.
ok, csak ha vmi gubanc van 50% bünti..
Igazán nem lebecsülve a könyvelődet, de pont jogszabályok barkácsolása miatt követhetetlen a rendszer számukra (is)
Sajnos az én könyvelőm is ezt mondogatja már vagy 3 hete...
Én vitatkoztam vele, de gondolom, az Erste-nél ezt alaposabban megnézték.
Szerintem a titok nyitja az "adókiegyenlítés" pontos definíciójában lesz,ha erre valaki talál pontos, törvényi hivatkozással megtámasztott linket, tegye be ide,lszi.
Annyi változás van,hogy a könyvelő nem tudja követni. A Vágó Istvánt szokta hívni telefonos segítségért....
Nem tudom, honnan veszitek, hogy számít az irány. Programmal csinálva nincs ilyen megkülönböztetés.
Ezt mondta az aótanácsadó cimborám is, de még utána néz pontosan.
@Holnor: Erste honlapról van, vagy máshonnan is megerősítették?
köszönöm
tavaly egyik haverom visszaigényelt, tehát lehetett. az idei útmutató még nincs meg, de nm volt szó változástatásról.
Nincs jó hírem,az előző 2 év nyereségét nem lehet a tárgy év veszteségével kiegyenlíteni.Tárgy évi veszteséget 2 évig lehet jövőbeni nyereséggel kiegyenlítésre felhasználni.
"Előző évi pluszt nem állíthatsz szembe mostani minusszal"
de igen.
pl. 2011-ben buktál 1 milliót, ennek az adóvonzata 1m*16%, azaz 160k. 2009-10-ben befizettél összesen 300k adót. ekkor vissza tudsz igényelni 160k-t. ha csak 100k-t fizettél be adóként, akkor 100at kapsz vissza, 60at továbbviszel a következő 2 évre.