Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mi a jó nekünk Magyaroknak?

Re: nincs cím

#45487 ilonka Előzmény: #45452

legegyszerűbb megoldás:

-innentől ne reagáljon senki,aki úgy gondolja,hogy nincs helye itt ennek a topicnak

-ha mégis lesz hsz,akkor meg tévedtünk és van rá igény,onnantól pedig döntsön az admin, hogy neki kell-e:-)

adó

#45442 Ricsi

Szerintem ez az adó probléma kicsit túl van lihegve. A nagy multik sem fizetnek itthon adót. Mert sok az adó, így inkább kifizetik a saját országukban (Anglia, Franciaország, Németország). Mert a hasznot kiutalják. És emellett persze komoly adókedvezményeket is kapnak.

A kínai is bejelenti az alkalmazottjait, mert nem teheti meg, hogy a valamelyik plázában működő étterme, kereskedése folyamatosan zárva legyen, mert megsértett bizonyos szabályokat. Ennél több adót pedig a becsületes magyar kereskedők sem fizetnek, mert a többit elköltségelik. Szerintem egyébként jól is teszik.

És mint láttuk, pénzügyminiszterünk és miniszterelnökünk sem fizet itthon adót, mert kifizethetetlenül magas. Amíg az unió tagjai vagyunk, mindenki ott fizet adót, ahol akar. Ciprus pl EU ország, az nem valódi off-shore, csak nagyon kicsi az adókulcs. De pl szlovákiában is. Az sem adócsaló, aki szlovák céget csinál, és ott adózik. Nem csal adót, csak kevesebbet fizet.

Óriási ám a különbség, csak ezzel nem lehetne demagógiát csinálni.

A demagógia szerint aki nem itthon fizeti ki a kifizethetetlenül magas adókat, az mind adócsaló. És ezt sokan beveszik. Miért alacsony a szlovák adó? Az 5 millió szlovák miatt? Nem!!! Azért, hogy bemenjen oda a tőke. És érdekes, be is megy. Innen meg elmegy, mert túl van adóztatva. Ezen kellene már elgondolkozni.

Komarno és Pozsony között van egy hihetetlen méretű telep. Tele konténerrel. Több ezer. Mindben Magyarországra szánt áru van. Kínából. Ott léptetik be az EU-ba, ott megfizetik az adót, majd itthon eladják. Adócsalók? Szerintem nem, csak racionálisak. Nem csalnak adót, nem szegnek meg semmilyen jogszabályt. Ezek az Unió törvényei. Az, hogy a magyarok nem vették észre 5 év alatt, hogy Uniós tagok lettünk, és ragaszkodnak a régi törvényekhez, nem más nemzetek hibája.

"Ne vásároljatok Kínai …

#45434 -sabe

"Ne vásároljatok Kínai piacokon. Magatokkal szúrtok ki, ha olyan helyen költitek a pénzeteket, akik utána semennyi adóval és járulékkal nem járulnak hozzá a költségvetéshez."

Ennyi a lényege az egész hozzászólásnak. Ezzel totál egyet lehet érteni, csak a körítés gáz.

Demagógia bazmeg!!

#45432 -sabe

Nem kínaiak voltak a zöldesek! Vietnámiak...

a topicnyitó összemos egy csomó dolgot, de nem akarok leereszkedni erre a szintre. indulatból beszél, átgondolatlanul.

Re: Kell ez nekünk?

#45427 hosszhuszár Előzmény: #45422

Sziasztok, jó reggelt.

A topik indítása valóban felesleges volt, de a tartalma igen is figyelmet érdemel, szerintem.

A Magyarországi Kínai "kereskedelem" érdekes mértékeket ölt.

Régen, a magyar kereskedőké volt ez a szerep, mára eltüntek, a kínaiak vették át a helyüket.

Bármennyire is nem fizettek adót a magyar kereskedők (a külfödiektől többet fizettek), a nem adózott pénz előbb, vagy utóbb visszakerült a gazdaságba.

Gondolok itt bútor, autó, lakás, vagy bármi vásárlására.

A kölföldi, nem legálisan kereskedő emberek kiviszik az országból a itt megkeresett pénzt, ez az országot, semmilyen téren nem gazdagítja, szerintem.

Én még nem láttam kínai éttermet tönkre menni, bezárni.

Bárhol nyitnak, bármit, minden működik nekik.

A java szerintem pénzmosó.

Gondoljunk, csak a marihuána ültetvényekre.

Heti szinten 400 millió nyereséget termeltek, akiket lefüleltek.

Ezt a 400 milliót, ha legalizálni akarják, mennyi kereskedelmiegységet kell üzemeltetni?

Kétségtelen, hogy vannak tisztességesen dolgozó, adózó Kinai kereskedők is, de sajnos elég kis számban, és ott nem is szeretünk vásárolni, mert ők nem tudnak oly olcsóak lenni, hiszen az adóterhek őket is sulytják.

Nincs baj a külföldi kereskedőkkel, ha azonos feltételek mellett dolgozunk.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy a Kínaiaktól van mit tanulnunk.

Roppant szorgalmas, kitartó nép!

Szerintem:))

#45422 Ozzy_ Előzmény: #45421

Mondtál is valamit, meg nem is. Ha szted a kínaiak hazaküldésével megjavulna a helyzet, akkor valójában te nem látod teljes mélységében a problémát. Ennek tényleg kár volt külön topik.

szerk: Arról nem is beszélve, hogy most már nem tudsz úgy élni, hogy ne vegyél kínait. Minden kínai, az is amiről nem gondolnád.

Adóztatni kéne őket, de jelenleg nem ez az egyetlen amitől döglődik az ország, van még sok másik súlyos probléma.

#45421 gabesz55 Előzmény: #45419

Fel kell nyitni a szunnyadó Magyarok szemét mielőtt gyors ütemben pacekra esnek. Pont ezért nyitottam új topikot  . Ébredjen már fel mindenki, hogy az út amit jár az ország az teljes mértékben rossz. Vagy ti ezt nem érzitek? Meg kell hogy rázzon valaki, hogy magatokhoz térjetek? Süllyed az országunk irdatlan iramban és mindenki a babérjain ül, mint aki jól végezte dolgát? Senki nem gondol az utókorra? Hogy mi lesz gyermekeinkkel és unokáinkkal? A sekélyes gondolkodás a Magyar többség legfőbb erénye. Ehhez szeretnél tartozni vagy a sarkadra állsz és irány a jobb jövő amiből az utódaid csak profitálni tudnak.

#45418 gabesz55 Előzmény: #45414

sajnálom, hogy így gondolod. neked nem fáj ami most Magyrországon történik?

#45417 gabesz55 Előzmény: #45414

na ne mond. te nem ettől szenvedsz mind mindenki más. vagy te is a rabló pandúr oldalán állsz?

#45414 -sabe Előzmény: #45413

Ezért regisztráltál? Remélem erre jár egy op és törli a topicot. Kár rád szót vesztegetni

Kell ez nekünk?

#45413 gabesz55

Szerintem az a nagy helyzet, hogy a zug árusokat és kínai piacokat be kellene záratni. Ezek többnyire csempész illetve teher vonatok és konténerekből lopott áruk ami után sem vám sem vám Áfa nincs befizetve. Alkalmazottak nincsenek bejelentve, kvázi sem TB-t sem másmilyen járulékot nem fizetnek be. Igaz, hogy a kispénzű embernek ez jó buli mert olcsón jutnak olyan termékekhez amit lehet, hogy meg sem tudnának venni. De az állam zsebéből éves szinten 1oo milliárdos nagyságrendű összeget húz ki ami persze az adófizető állampolgárokra üt vissza. Most őszintén. Kell ez a tisztességesen adózó Magyaroknak??? Meg egyáltalán. Kell ez bármelyik Magyar állampolgárnak? A kínai maradjon otthon a saját hazájában. Ha meg úgy dönt, hogy itt szeretne élni akkor a Magyar jogszabályoknak és adózási rendnek megfelelően illeszkedjen be. Tiszta sor nem? Hogyhogy a kedves elvtársak – sem a mostaniak sem a múlt béliek - eddig még erre nem jöttek rá? Vagy lehet. hogy valakik a honatyák közül a Kínaiak támogatásából nem kis összeget szakítanak? Meg sem lepne. De gusztustalan. Most ebben a jelenlegi Bajnai válság probléma megoldásban azok szívnak a legjobban akik eddig is rendesen adóztak és TB-t fizettek. Ha a Kínaiaknak élből nem engedik meg illegitim vállalkozásaikat vagy legalábbis már egy ideje felszámolták volna, akkor az államháztartás lényegesen jobban állna, mint amit ma ismerünk adatokat. Ne vásároljatok Kínai piacokon. Magatokkal szúrtok ki, ha olyan helyen költitek a pénzeteket, akik utána semennyi adóval és járulékkal nem járulnak hozzá a költségvetéshez. Remélem eljön majd az az idő is mikor az elvtársak sem lopnak annyit mint eddig tették. Összetartás emberek. Erről kellene hogy szóljanak a mindennapjaink. Mutassuk meg a világnak, hogy igenis a Magyarság egy ****a nép és bajban midig összetart. Ki az idegen elemekkel. Hajrá Magyarország. Hajrá Magyarok.