Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Huzavona

#454030 Arsene Lupin Előzmény: #453629

Tegnap Európát túlszórták. Ma egy kezdeti bizonytalanság, esetleg további esés után valamennyit vissza fog korrigálni a tegnapi esésből, de rally nem várható. Amint az várható volt, a nagy brüsszeli ígérgetések után otthon már mindenki visszafogottabb. Például már a csehek sem akarnak olyan lelkesen tejelni az IMF-nek.

Amerika és Ázsia is esett, persze csakis Európa miatt, mintha náluk nem lapulna palacsinta a szőnyeg alatt.

Mi jól tartottuk magunkat, ma erőteljesebben fogunk emelkedni a kinti szerény pluszok közepette. A kerály visszafogott, lassan már ortodox. Jön ma az IMF delegáció. Gondolom, nem Lali bohóc fogja őket várni a reptéren. Feltűnően letiltották a színpadról a kerályi trupp ámokfutó bohócait. Nekem nem hiányoznak, és az árfolyamok is csak örvendeni tudnak eltűnésüknek.

Folytatódik a huzavona. A tegnapi vételek ma jók lehetnek, a mai eladások holnapra válhatnak zseniális húzássá.

#453847 Arsene Lupin Előzmény: #453837

Pénteken már megtárgyaltuk a témát. Azóta se Krugman nézeteiben, se származásában nem történt alapvető változás.

#453654 Sezlonrugo Előzmény: #453645

Csak nekem tünik úgy, hogy mindenki tök optimista és legfeljebb rángatást várnak, semmi komolyabb esést rövidtávon?

A nem permabear guruk közül csak Jim Rogers irja, hogy részvény shortban ül.

Huzavona

#453629 Arsene Lupin

Pénteken örömködtek a kinti piacokon, a futik alapján ma délelőtt lehet egy kis realizáció. Jó ideig ez lesz a menetrend. Nagy esés nem lesz, mert hátha menthető Európa. Nagy rally sem lesz, mert azért évekig eltarthat a mentés.

Mi viszont emelkedhetünk ma. A kerály meglehetősen visszafogott, helyenként realista képet festett tegnap az ország helyzetéről. Még lobogtatja ugyan a nem ortodox zászlót, de azért már ortodox lépések várhatóak. Ez mindenképpen pozitív fejlemény.

Amíg alapvetően új hírek nem jönnek, elég unalmas lesz a kereskedés. A felrántásokra rászórnak, a leszórásokat megveszik. Közben meg lehet egy lassú uptrend.

Re: 110 százalékos kapacitással dolgoznak BMW üzemei

#453617 Arsene Lupin Előzmény: #453597

Úgy néz ki, hogy az ortodox közgazdaságtanban van még összefüggés a prémium kategóriás német autók iránti igény és a kínai pénzbőség között.

Anglia

#453429 rbbj11

Anglia sztem záros határidőn belül kinn lesz az EU-ból. Ez nem csoda, én azt nem értettem soha, minek van benn. Teljesen egyértelmű volt, hogy neki mindig is csak a laza unió volt a kedvére, míg az Euro bevezetésekor már várható volt, h. idővel szorosabb integráció lesz, és az is egyértelmű volt, hogy Anglia nem lesz mellette. A történelem ismétli önmagát: marad a sziget és a kontinens, külön utakon, ahogy mindig is.

Re: Kapkodás és improvizálás

#453420 Előzmény: #453418

Tüzelni tán nem szükséges, ezen a szinten elég ritka az ostoba.

Re: Kapkodás és improvizálás

#453404 Rozsdáskilincs Előzmény: #453396

Micsoda véletlenek vannak a világban. Szegény jó Paulunk, álmatlanul forgolódik éjjelente a Nobel plakett alatt, nyugtalanitja e piciny ország sorsa:-)