Had javasoljak egy filmet megtekintésre :) értékelni fogjátok :
Margin Call
a bemutatója pedig :
Had javasoljak egy filmet megtekintésre :) értékelni fogjátok :
Margin Call
a bemutatója pedig :
áhhh ,értem,akkor a letéti költséggel nem kell számolni,de gyakorlatilag ott vagy mintha nyitnál zárnál,ersténél igy nem mükszik,de őszintén megmondva,nem igazán látom a lényegét, bár minden jó ha müködik :)
az a jó benne hogy nem kell lezárni a longot, ha mondjuk időközben úgy döntesz hogy gyorsan dobnál rá egy shortot is...
és mindig csak a pozíciók különbsége számít : ha van 310 longod, és 300 shortod akkor csak 10 kontraktus longban vagy. És nem kell 600 konti alapletét, hanem csak a különbözet - ez benne a szép - (mondjuk egy amatőrnek ez szerintem nagyon veszélyes)
év közben felhalmozódott kicsit a mennyiség...mert nem akartam zárni mindig..hanem nyitottam újakat...
egyetlen hibája a Questor rendszernek, és emiatt is halmozódott fel egész év alatt a kontraktus, hogy ha lezársz egy régebbi pozíciót, a derivatív számlát csak másnapra számolja el...tehát sokszor annyira lefogyna egy lezáráskor az egyenlegem hogy aznap már semmit se tudnék lépni, ha a piac nagyon elmozdul....inkább nyitok újakat...és kész.
most meg ezeket zárogatom :-)
persze :-)) miután lezártam a longom...
mindegy..holnap is van nap...minden nap új lehetőség
Nem biztos hogy C. pont megvolt, de elvileg A. alá bementünk, így a formáció lezártnak tekinthető, és kisebb tf-en nálam megvolt C. 5 hulláma, és abból indultunk felfelé nap végén, amit a holnapi nap folyamán még biztosan követ egy visszateszt, de én innen most felfelé várom.
Szia Bud,megengedsz egy kérdést? Mert mindenki más és más stratégiával trédel,és nyitott vagyok minden újra,főképp ha hasznos is :) mi értelme hogy longba és shortba is egyidejüleg pozija van az embernek? főleg 600 kontraktus körüli mennyiség,atya vilááág, mondjuk 258k short és 280 long? és ebből zárogatsz ? vagyis effektive van 22konti long? ha jó irányba mozdul ez a számtani eredményed? Tényleg nem értem ,ha ennek a 600kontinak a 35000es szorzójú alapletétjét simán napi pénzpiaciba tartod nem hoz többet? és meghagyod nettó pozidnak az egyik választott irányt.
vagy mi a titka a dolognak? már ha nem vagyok túlzottan kíváncsi :)
Frontin!
Korántsincs meg C.pont!! (szerintem)
Sajnos el kellett ugranom délután, nem követtem írásom után az árfolyamot.
Kép neked:
B@szódna meg ez a barom, heteken át f@szakodik, aztán 2 perc alatt elrendezi, amit már rég el kellett volna.
Most nézem ezzel a baromvirág nagy gyogyóssal meg mit csináltak..bravo akárki is tette!
A jenkik is emelkednek, mint a talajvíz.
nem az a baj...hisz egész évben mindig úgy vittem át pozíciókat hogy full long vagy full shortban voltam mindig...csak most elég sok kontraktust le kell még zárnom...és a fedezet meg elfogy..ezért kell minden nap valamennyit lezárni...
majdnem 600 kontraktus volt nyitva összesen :-))
Én is tele vagyok, szerintem jók lesznek a 400 alatti vételek még a héten.
Vettük 17400 alatt sávosan a longokat, míg el nem fogyott az erre elkülönített pénz. Remélem, holnapra átmegy nyereségesbe.
Ha ez kell ahhoz, hogy nyugodtan aludjál, akkor már megérte.
kiszálltam a longokból...huh...alig bírtam nyereséggel eladni :-)) de sikerült...
ma kettőből kettő pluszos business volt.
shortokból-longokból is lezárogattam..már csak olyan 150 kontraktus van nyitva összesen..:_)
Azt én 8 után vetem be,sörönként 100 pontot húzva dovjanin!
Egészségedre! :D