Látja, megjött Spade doki, és bemondja bármely témában a tutit. Speciel most mindkét témában akár igaza is lehet.
Látja, megjött Spade doki, és bemondja bármely témában a tutit. Speciel most mindkét témában akár igaza is lehet.
fölösleges nézni az IMF erőviszonyokat, az max az igazgató kiválasztásánál játszik, a folyó ügyekben mindig a managament szava dönt, még csak nem is az igazgatóé, az meg ugyanaz....
Nem a titkosszolgálatok játszottak a fő szerepet az arab tavaszban ők max a sz@rt kavarták, hanem a gerontológia és ott buktak meg a rezsimek ahol kiöregedtek a vezetők és emiatt lepukkant az írányítás , jellemzően pedig ahol nem mert már előbb lejátszódott Jordánia és Szíria ott esélyük se volt a népeknek, sajnos szíriában nagyon sok halálos áldozattal jár a felkelés....
Lupin Úr!
Nem találtam infót az imf mögötti arányokról. Útba igazitana? Az erőviszonyok fontosak lehetnek számunkra mostanában.
A TF-re is ráférne egy kis unortodox hozzáállás:-) Bár sokat puhult ott a hangnem mostanában, kezdik érteni a szereplők a folyamatos csatározás hová vezet.
Lupin Úr! Mit számit az a helyes megitélés szempontjából hogy egyetértenek e az ember gondolatával!?:-) Minnél kevesebben értenek egyet annál édesebb a végeredmény:-) Tisztára mint a piacon csak keveseknek van igaza:-)
A TF-en én is előadtam a titkosszolgálatos verziómat. Kaptam is érte.
A kerály továbbra is magabiztosnak tűnik, de azért puhul és egyre ortodoxabb. Ez kimondottan jót tesz az országnak. A kerály bolondjai továbbra is a szilencium fogságában őrlődnek, szerintem szívük mélyén ők is örülnek ennek. A fő cél most az arcvesztés nélküli hátraarc.
Frappáns megfogalmazást hallottam az araboknál kialakult helyzetre. Az arab tavaszként emlegetik. Meggyőződésem Barack titkosszolgálata van mögötte. Gigászi átalakitások vannak folyamatban a világban. Bizom benne nekünk nem a fekete Péter jut megint:-)
A végén megint a magyar kerálynak lesz igaza, ""
A német birodalom sziuletje bontakoziuk ki I Viktor király háta megett. Ez adhatta a kis király bátorságát a szabadságharchoz. Előkelő társaság bizalmát birja, elképzelhetőnek tartom, mélyebben belelát a németek kártyájába.
Lupin Úr! Senki nem számol a spekik között a december közepére várt támadás kiváltó okai között. I Viktor újjabb csapást mérhet az ellenségre. Legalábbis szvsz erre utal Viktor magabiztossága. Én úgy számolom minél gyengébb a forint annál nagyobb a bankok vesztesége. Ezt hamarosan kiszámolják a bankárok.
http://privatbankar.hu/makro/nemetorszag-rajtunk-tartja-a-szemet-242679
Valóban. Szerintem Lupin úr írásból is meg tudná keresni a betevőt. :)
Fellegi Tamás ma találkozik Irina Ivascsenkóval, az IMF budapesti képviseletének vezetőjével. A Debrecenből küldött gigantikus méretű virágcsokor mellett át fogja adni a Magyar Néprajz különszámát, ami a debreceni népszokásokat tekinti át. Ebben szerepel az a több akadémikus által jegyzett cikk is, ami a lehülyepics*zás népszokását taglalja. Ez lényegében vidám legények kedves huncutkodása, olyan, mint húsvétkor a teli vödör hideg vízzel való locsolás. Meg is sértődik az a debreceni leányzó, akik nem locsolnak meg és nem hűlyepics*znak le minden évben. Tehát Lali bohóc a helyi hagyományok szerint akart csak kedveskedni Irinának, minden más interpretáció a kerályi udvar ellenségeinek cselszövése.
Ami a piacokat illeti, az S&P bekattant télapóként rúgott még egyet Európába tegnap délután. Annyi pofon került már kiosztásra a pénteki csúcs előtt, hogy az európai vezetők mindenben meg fognak egyezni. Ennek ellenére egyre irritálóbb, ahogy a minősítők rátelepszenek a világra. Az még nagyobb pofátlanság, ahogy nyalnak Kínának és döngölik Európát. A végén megint a magyar kerálynak lesz igaza, kell az a szabadságharc, de európai szinten. Már csak az a kérdés, hogy ki legyen a vezérlő fejedelem. Mert ki látott már kiskosztümös vezérlő fejedelmet?
Amúgy ma emelkedünk. A piacok egy százalék körüli pluszban nyitnak. Aztán jön a szokásos rángatás. Se nagy rally, se nagy beesés nem várható ma.
Még reménykednek. A pánik majd DAX 6000 alatt lesz, meg délután, amikor a jenki visszateszik a tegnapi felrántást.
Be is pánikoltak :)
Legalább tudjuk, hogy olvasnak minket.
Lupin Úr virgácsos postja úgy látszik inspirálólag hatott a portfólió szerkesztőire.
9:48-as RSS hír jobbra :))
Túl nagy volt az örömködés tegnap Európában. Az nem megy, hogy pénteken még azzal riogat Angela, hogy több évig is eltarthat a krízisből való kilábalás, hétfőn pedig puszi-puszi Sarkoval, aztán minden gond elrepült. A látványos egyetértésben összegereblyézett paktumot még le is kell tolni az eurózóna tagállamainak torkán. Az olasz fejleményeket figyelve az egyáltalán nem lesz könnyű.
Úgyhogy az S&P télapó nem véletlenül osztogatott tegnap este virgácsokat. Mert azért tény, hogy az EU-s gyerkőcökben nagy hajlandóság van arra, hogy valamiben becsszóra megegyeznek valamilyen csúcstalálkozón, aztán hazatérvén nagy ívben…. Elég csak a görög válság ”megoldása” utáni eufóriára, majd az azt követő pofára esésre visszaemlékezni. A Papandreu gyerek mamáját sok speki emlegette akkor.
Amúgy éppen Sarko lesz az, aki nem tudja olyan egyszerűen teljesíteni a feltételeket. Nincs is egy szinten Angelaval, csak díszpintynek kellett, hogy egyensúlyozzák a sokakat irritáló és ordító német vezető szerepet.
A virgácsok meghozzák a kijózanodás napjait is. A jenkik még ugyan felrángatták az indexeiket, de ma már azok is esni fognak. Ázsia esett rendesen, ráadásul az eddig nyugis Ausztráliában is kénytelenek voltak vágni. Európa gappel nyit lefele és ma szerintem esni fog végig.
Nálunk tegnap elszállt az OTP. Szerintem ma visszaverik. Ennek ellenére nem alakulnak rosszul a dolgok itthon, tegnap még a Gyuri bohóc is feltűnően ortodox rizsát nyomott a Közgázon. Holnap randizik Fellegi Irinával. Gondolom, Irina Lali bohóc általi lehülypics*zása nem szerepel az informális témák között.
Ennek ellenére esünk ma. Akár két százalékot is. És a Fitch bármikor leminősíthet minket. Napok óta nem romboltak le egyetlen homokvárat sem. Sokáig nem bírják már.
Csak azért mondtam ezt el h nehogy azt higgye, h csak Merkel hurcolja a lof@zt a retüljében, hanem minden északi ligás házban is van egy...szal nem, a sztrájkok mentén szakad majd Oloszország hanem földrajzilag...
.
"Majd Garibaldi jól szétrúgja a s*ggüket. Egyébként a maffia nagyon durva háborúba kezdene, joggal.
"
.
na legalább most már látja, hogy is lesz az euro összeomlás után háború Euirópában...
20 éve ugyanígy szidták csehek szlovákokat és kb ennyire tünt illuzórikusnak az elszakadás
"az északnak el kéne szakadni"
Majd Garibaldi jól szétrúgja a s*ggüket. Egyébként a maffia nagyon durva háborúba kezdene, joggal.