Regisztráció Elfelejtett jelszó

Közel-Kelet (Izrael, Palesztína, Irán stb)

Re: Junkyard Gives Up Secret Accounts of Massacre in Iraq

#455837 Scipio Előzmény: #455829

Az is egy szép történet... Nemrég láttam a filmet róla, az amerikaiak a szokásos módon "vizsgálták ki" és "vonták felelősségre" az elkövetőket...

#455829 Netmaster Előzmény: #455819

A lényeg nagyjából annyi, hogy egy Bagdad környéki szeméttelepen megtalálták amerikai vizsgálati jegyzőkönyvek titkos iratait, amiben többek közt a hadithai vérengzésről beszélnek a katonák.

#455819 Csusza Előzmény: #455818

Egy hevenyészett fordítást -persze csak a lényegről- kérhetek? Köszönöm.

Junkyard Gives Up Secret Accounts of Massacre in Iraq

#455818 Netmaster

"One by one, the Marines sat down, swore to tell the truth and began to give secret interviews discussing one of the most horrific episodes of America’s time in Iraq: the 2005 massacre by Marines of Iraqi civilians in the town of Haditha.

“I mean, whether it’s a result of our action or other action, you know, discovering 20 bodies, throats slit, 20 bodies, you know, beheaded, 20 bodies here, 20 bodies there,” Col. Thomas Cariker, a commander in Anbar Province at the time, told investigators as he described the chaos of Iraq. At times, he said, deaths were caused by “grenade attacks on a checkpoint and, you know, collateral with civilians.”

The 400 pages of interrogations, once closely guarded as secrets of war, were supposed to have been destroyed as the last American troops prepare to leave Iraq. Instead, they were discovered along with reams of other classified documents, including military maps showing helicopter routes and radar capabilities, by a reporter for The New York Times at a junkyard outside Baghdad. An attendant was burning them as fuel to cook a dinner of smoked carp.

The documents — many marked secret — form part of the military’s internal investigation, and confirm much of what happened at Haditha, a Euphrates River town where Marines killed 24 Iraqis, including a 76-year-old man in a wheelchair, women and children, some just toddlers. "

http://www.nytimes.com/2011/12/15/world/middleeast/united-states-marines-haditha-interviews-found-in-iraq-junkyard.html

Re: nincs cím

#451648 Előzmény: #451624

Ööö, nem azt írta, hanem azt, hogy nem Heródes fejezte be, hanem azt, hogy Josephus Flaviusnak (már megint) igaza volt, és tökéletesen pontos a leírása az akkori időszakról.

Amelytől lassan (sajnos?) már csak egy lépés az, hogy az általunk ismert Jézus legendából sem igaz semmi abban a formában, ahogy azt Európában tanítják - hiszen Josephus Flavius nem is hallott ilyen személyről és nem is találkozott senkivel, aki hallott volna róla.

És hát, ez nem ok Jeruzsálem átadására, hiszen - példának okért - az Aranymecset is közös örökségre épült rá.

#451530 KawaBazsy Előzmény: #451525

S még azt is mesélték, h Szíriában mindegyikükkel leültek a határőrök, s külön kikérdezték őket, h ugye semmiképp nem akarnak Izraelbe menni? Jordániában meg megdobálták őket a gyerekek, mert nekik a fehér=zsidó. Én is körülnéznék már arrafelé, nem tudtam, h ott ennyire utálják Izraelt. Azért lehet nekik akármilyen sok fegyverük, az arabok mégis többszázmillióan vannak.. :-)

#451525 Csusza Előzmény: #451443

:-) Igen, ahogy Ibiza írja, erre figyelni kell.

A két útleveles trüköt nem ismerem, de lehet, hoyg tényleg ez a megoldás, bár azért név alapján kibukhat a dolog könnyen szerintem.

#451524 Ibiza Előzmény: #451515

igen..ismerősök üzleteltek szaudiakkal..meg zsidókkal.. két útlevelük volt.. mert ha volt israeli pecséted nem mehettél volna be..vagy nagyon macerásan.. és fordítva is gondok lettek volna..főleg ha rendszeres..

úgy tudom még létezik

#451443 KawaBazsy Előzmény: #451366

Haverok tavaly lementek motorral. A társaságból csak ketten mentek be Izraelbe Jordániából, mert ha az útlevélbe ezt bepecsételik, nem engedik őket vissza sehova. Úgyhogy hajóval jöttek haza... :-)

#451373 Előzmény: #451366

"Kösz."

Szívesen :)

"Mondjuk ez a hozzászólásod nekem épp ellenkező előjelűnek tűnik, mint a korábbi. Vagy csak én nem értek valamit? :-)"

Nem tudom mire gondolsz? :o

"Ahogy egy ott élő zsidó ismerős mondta: Izrael jó hely, csak sok a zsidó. :-)"

LOL :)

#451366 Csusza Előzmény: #451349

Kösz.

Mondjuk ez a hozzászólásod nekem épp ellenkező előjelűnek tűnik, mint a korábbi. Vagy csak én nem értek valamit? :-)

Egyébként ha teheted, menj el oda, hihetetlen érdekes hely, életreszóló élmény. Persze nem csak zsidóknak az, hiszen a keresztény gyökerek is ott találhatók például.

József sírjánál állni, vagy a Golgotát látni, esetleg ugyanazt a követ megérinteni, amire Jézus is támaszkodott, amikor a keresztet cipelte, vagy látni a meghasadt sziklát, hátborzongató élmény.

A siratófal vagy a Szikla-mecset nem kevésbé.

Emellett a sivatag, a Holt tenger, különleges ízek, zenék és sok csoda van arrafelé.

Nekem volt szerencsém kétszer is arra járni, kicsit csavarogtam is, megismerkedtem zsidókkal, palesztínokkal, keresztényekkel is. Utána másképp, sokkal árnyaltabban látja az ember, másképp értelmezi az onnan érkező híreket.

Ahogy egy ott élő zsidó ismerős mondta: Izrael jó hely, csak sok a zsidó. :-)

#451349 Előzmény: #451342

Én személyesen nem, mert nem akarok elmenni oda, nem ennek alapján alakítottam ki a véleményemet.

Én ugyanis több palesztin menekültet is ismertem, akik közül eggyel különösen jóban voltam egy időben, és ő elmesélte nekem részben az életét, részben azt, hogy hogyan is élnek, hogyan is bánnak velük arrafelé. És ehhez hasonló módon, kénytelen vagyok időnkét igazi zsidókkal üzletelni, és így nagyjából tudom azt is, hogy miképpen nézik le a gojokat még akkor is, amikor éppen tényleg kedvesek akarnak lenni. Mondhatni, látatlanban lehet tudni, hogy ki az, aki abban a hitrendszerben él, mert az egész gondolatmenete akörül forog, hogy őket ki kell szolgálni a szó minden értelmében.

#451342 Csusza Előzmény: #428635

Bocsáss meg, csak egy kérdésem lenne, anélkül, hogy a vitába beszállnék: jártál esetleg arrafelé? Amiatt kérdezem, mert úgy tűnik nekem. (elég határozott a véleményed)

#451324 Előzmény: #451291

Szerintem pont az ellenkezőjét írtam annak, amit kiolvastatok belőle.

#451294 Ibiza Előzmény: #451287

"én azt írtam, hogy NEM munka nélkül építették ki az államukat,"

én meg azt..nem a munka dominált..hanem az usa támogatása és az adómentes kereskedelem haszna..