Szeretek én is finom cuccal, főleg spiccbotozni szoktam utóbbi években, néha match. Jó is az. :)
Szeretek én is finom cuccal, főleg spiccbotozni szoktam utóbbi években, néha match. Jó is az. :)
Főleg Ráckevei-dunán, Dömsödnél, finom szerelékkel békés halakra (éjjel, világítóúszóval, dévérezés) Mostanában ritkábban horgászom.
Akkor tanuljunk, én se hallottam így emlegetni őkelmét, de...:))
http://www.tankonyvtar.hu/biologia/magyarorszag-halfaunaja-080905-68
http://www.horgasz.hu/page/200/art/329/akt/20/html/karasz.html
Én sem hallottam még így hívni. Gyerekkoromban fogtam egy nagy aranykárászt olyan kiló körüli volt. Azt hittem ponty. Beírtam mint ponty, viszem haza, otthon is úhh milyen szép ponty, előkerült egy rokon aki értett hozzá, ez nem ponty kárász. Azóta sem fogtam olyan szép aranykárászt:)
Te merre horgászol, és milyen halakra?
36 éve horgászom, elég olvasottnak tartom magam, de még sose hallottam így, hogy széles kárász. Vagy kárász vagy aranykárász volt a neve. Bár Abu-Dzabi után már semmin nem csodálkozom.
"Lezárult „Az év hala – 2012” címért folyó verseny, amelyet 2011 szeptemberében hirdetett meg honlapján a Magyar Haltani Társaság. A fordulatokban bővelkedő, tízezres közönséget megmozgató szavazás győztese a széles kárász lett.
Nyertese azonban három van, ugyanis a második lápi póc és a harmadiknak befutó szilvaorrú keszeg is olyan publicitást kapott, amilyenre e nélkül nem lett volna esélye – összegezte a Kárpát-medence őshonos halainak népszerűsítését célzó akció eredményét Harka Ákos, a társaság elnöke."
"A színezete miatt aranykárásznak is nevezett halnak ötven éve még sűrű állományai éltek a növényekkel gazdagon benőtt holtmedrekben, csatornákban és mocsarakban, de napjainkra élőhelyeinek túlnyomó többségéről kiszorította a Magyarországra 1954-ben behozott ezüstkárász, a szomszédos Romániából pedig már gyakorlatilag eltűnt. Megritkulása a nyelvhasználatunkban is változást idézett elő. Ötven éve a kárász szó még a széles kárászt jelentette (Carassius carassius), napjainkban viszont a mindenfelé megtalálható ezüstkárászt (Carassius gibelio). Ha az előbbiről kívánunk szólni, akkor ma már elé kell tennünk a széles jelzőt (amelyen a hal „magassága” értendő), vagy aranykárászt mondunk.
A Szent István Egyetem Halgazdálkodási Tanszékének munkatársai kidolgozták a faj mesterséges szaporítását, így lehetőség van ivadékainak kihelyezésére. A Haltani Társaság arra biztatja a halgazdálkodókat, a kisebb-nagyobb horgászegyesületeket, hogy éljenek e lehetőséggel, s telepítsenek széles kárászt is az erre alkalmas vizeikbe. Ezzel – amellett, hogy megteremtik a mesék aranyhalának fogási esélyét – sokat tesznek a faj fennmaradásáért is."
http://greenfo.hu/hirek/2012/01/02/szeles-karasz-az-ev-hala-2012-ben
Most hívott nagybátyám 13 -as harcsát fogott. Ráment a fentőnek a kötelére de meglett, fonott zsinór bírta. Be kell iktatni még egy pecát a héten úgy látom. :)
Na csak most olvaslak, háttérbe került a topikod.
1 süllőt felvéshetsz, olyan kiló körüli. Kezem csapágyas lett annyit dobáltam ma, ez az egy kapás volt, viszont jó levegő, víz, természet, szóval jó volt.
Otp-re is haraphatnának a nagy halak már, elég gyér, persze nem mindegy milyen árszinttől nézzük. :) Talán 1 év múlva jobb képet mutat.
Mittudomén, kérdezz valakit, aki szerelmes a politikusokba. :)
Ja-ja, ez a totyik a békeszigete, vagy a békáé? Csukának szokott ízlése lenni rá, de én is szeretem főleg a combikáját:))
Szeretem a pártitkárgyerekek, egyházi-gimnáziumban felnevelkedett LMP- tagok mosolyát. Én csak ilyeneket ismerek. Mesélj a többiekről............:.))
inkább nézegesd azokat az oldalakat amiket ilyenkor szoktál..vagy nyomkodd a patikat ,)
Helyesen: téged okosított. :)
Pontosan, indexpárról van szó.
netmester is csak ezután okosodott meg..:)
gondoltam találtál valami fura indexpárt vagy valami fenetudja milyen tákolmányt oszt azzal játszol..
Vááuu, Drága ha itt is tudunk dumálni, minek nekem oti------------- és ennyi sok totyik ahova pötyögjek:)
Csak azt nem értette, hogy a spread a két index különbségére utal. :)
Moammer Kadhafi? Talán így kell írni:) no ez nem vicces- halálakor kezdtem el komolyan beszállni ebbe:
http://www.bloomberg.com/quote/CLCO1:IND/chart
Aranyban pedzegettem:))
Nem forexes szleng, csak ha valakinek van füle-szeme és látja, hogy hogy működnek a a piacok, akkor lát néhány anomáliát:)
Otp beszálltam a ringbe -> 3800 nekem 50% profit, azt elvárom tőle 1-6 hónapon belül:))
gondolom forexes szleng..ismerős szavak de együtt értékelhetetlen :)
bux otp-ről mondj valamit ha van kedved.. esetleg gold..