Egon is elemezte tegnapelőtt:
Eladó az van rendesen vehet a panny "amennyit" akar! Még mindig nem tartom valószínűnek, hogy megvegye az állam... (ne kérdezz miért, nem tudom):D
De szvsz pannunion nélkül nem ezen az árszinten van a helye... sajnos!
Nem baj, de szerintem a Rába után ez jön. Az okot ne kérdezd, mert ennél lenne jobb cég is a BÉT-en, de nekem nagyon gyanús.
Megint srv, kezd nagyon Rába feelingje lenni, már 1 hónapja veszik magukat ész nélkül.
http://bet.hu/newkibdata/109193311/PER111206ER01H.pdf
Elemzés:
http://profitline.hu/technika/elemzes/249968/Pannergy_technikai_elemzes
Így van jól tudtad 90% Pannegy, 10% önkormányzat!
Korábbi jelentés:
A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tõkepiac szereplõit, hogy a PannErgy Polifin Zrt. 90%-os
és a Gödöllõi Önkormányzat 10%-os részesedésével bejegyezték a Gödöllõi Geotermia
Zártkörûen Mûködõ Részvénytársaságot.
off
Igen és 600 környékén már vevő is van a nyomdánál... Jó lenne valami bennfentes infó:D Olyan mint a rába bejelentés előtt 40 milla volt asszem a forgalom és + 6%-os emelkedés.... Gondolom PSZÁF nem vizsgálja:D
Megnézem én is! Valamelyik közleményben mintha 50-50-en olvastam volna! De azért köszönöm az infót!
Szerintem rosszul tudod, a honlap alapján:
" a Pannergy és az önkormányzat közös projekttársaságot, zártkörűen működő részvénytársaságot alapít 100 millió Ft jegyzett tőkével. A Pannergy illetve a társfinanszírozó európai bankok (EIB, EBRD) ajánlata szerint az önkormányzat tulajdonrésze 10% "
Igen, ÁNY-re én is nagyobb esélyt látnék, fundásan elég jó.
Úgy gondolom, hogy a projektek így is 50% önkormányzati tulajdonnal rendelkeznek (remélem jól tudom), mármint a kft. amit létrehoznak az adott kivitelezési helyen az 50-50%-os tulajdonú! Ezért nem hiszem, hogy az állambácsinak nagy érdeke fűződik a részvények megvásárlására - szvsz -. Inkább azt emelném ki, hogy nem szórják ki az állami pakkot csak úgy hanem próbálnak a nagy részére befektetőt találni, ez ha megtörténik akkor felszabadíthatja a papírt a "nagy" nyomás alól! Addig nem lehet számítani emelkedésre míg ez a pakk ott lebeg a papír feje felett!
Jobban el tudom képzelni, hogy az ÁNY-t akarják majd megvenni, hiszen 10% körüli már így is a részesedése, és lehetne olyan magasztos célokat megfogalmazni vele kapcsolatban, hogy állambiztonsági kérdés a nyomda, meg miegymást! De ezt majd az idő eldönt...!
Van egy összeesküvés elméletem, miszerint az állam nem a nyugdíjasok védelmében nem engedi emelkedni a közüzemi díjakat. Így akarja elűzni a külföldi szolgáltatókat és beolvasztani még néhány céget az alakuló (MVM, MOL) szuperholdingba.
Kivéve, ha arról lehet szó, mint a Rába esetén, de magyarázatot ne várj, mert nem tudnék egy indokot se mondani, hogy miért pont ebbe kéne az államnak beszállnia. Vannak ennél jobb cégek is.
Én fontosabbnak tartom a vásárlás célját, mint az árfolyam tartás létét.
Most kompenzálják majd a Synergon bukcsit:D
Szerintem 2012-ben megcsinálják a Főtáv-os projectet is és lesz majd meglepetés 2013-ban.
Próbálják 600 felett tartani! Meglátjuk, hogy sikerül e nekik!
Gondolom majd valamilyen projektért újra srv vel akarnak fizetni!
Vegyék meg ezt is.....1100-ért