ma este megnyílik a Black Friday Shopping Spree szvsz holnap az lesz a meghatározó
ma este megnyílik a Black Friday Shopping Spree szvsz holnap az lesz a meghatározó
van itt más is
indul a jegybank tv-es terelés, új front nyitás
tegnap? szünnap volt Japánban
ma azért estek
blogolnia kéne :)
Az egész világ be van tojva. Mi lesz itt, ha már a németek is megfertőződhetnek? Pedig a pénzügyi kolera esetén bizony előfordulhat, hogy Angela kedvesnővér is elkapja a kórt, bármennyire is vasgyúrónak néz ki. A jenki pajtások nem is cicóztak tegnap, legyilkolták a végén az indexeket.
A futik alapján ma Európa egy technikai korrekcióval kezd felfele, de az utóbbi napokban minden ilyet elég hamar visszadöngöltek. A visszaszórás a jenkik távollétében elmaradhat, de a tegnapi pánik okai nem szűnnek meg egy nap alatt. Nagy rallyra, de még egy sánta SC-re se számítok ma.
Itthon tegnap Tóni bohóc és Lali bohóc ámokfutott IMF ügyben, a Gazdasági Versenyhivatalnak pedig pont most jutott eszébe, hogy megfing*ssa a bankokat egy két hónappal ezelőtti emelés miatt.
Abba a s*ggbe, amit éppen nyalni akarunk, nem okos dolog belerúgni. Ennek az lesz a vége, hogy a financial gang szép összecsomagolja a cirkuszi védőhálót, a kerály meg Gyuri bohóc ugrálhatja a kupolában a nem ortodox salto mortalékat védőháló nélkül.
Úgyhogy nem tartom kizártnak, hogy miközben Európa korrekciózik felfele, minket leszórnak, csak úgy a miheztartás végett.
érdekes, h. nagyon erős késztetésem van bizonyos eszközöket shortolni. Amikor ez ilyen több napos eséseket követően alakul ki bennem, az esetek túlnyomó többségében 1-2 napon belül fordul a piac. Úgyhogy lehet, h. mégsem kéne shortot nyitnom... Bár talán pl. a cukor árát és annak esését kevéssé befolyásolja a mostani hangulat és eshet is tovább?
"Lupin Úr ,szerintem nem ez lesz a forgatókönyv. Mivel jómagam igen erős kontraindikátor vagyok........"
na tessék,amikor tudatosan próbálja az ember kordában tartani az indulatait és ismerve magát a napi brutál burítás helyett némi "enyhébb" zárást vár,akor jön a kontra kontrája,férfiasan bevallva ma usában -0,5% max esést vártam,erre belevertek egy ekkorát,kérdés hogy ez EU vonzata,és már árazodott itt? vagy ez megint fut egy kört,reggel az ázsiai piacok ,AUD,USD már sejtethet valamit.
én várom a pattincsot TA alapon,indexpozi nélkül,vagyis tökmindegy merre megy,egy dolog ami kenegeti a lelkem a HUF gyengülése,ez azért termel.
meglepő hogy europai futik nem csusztak a napiindex zárók alá.........eddig,kíváncsian várom a folytatást
Katasztrófát emlegetnek
A befektetõk ugyanis megint idegesek az európai adósságválság miatt, miután a német kötvényaukció eredményét rendkívül lesújtónak tartják egyes piaci szereplõk. Az aukció felér egy katasztrófával Németország számára - fejtette ki a Bloombergnek Mark Grant, a Southwest Securities ügyvezetõ igazgatója. Ha Európa legerősebb gazdasága ilyen nehézségekbe ütközik a piaci forrásbevonás esetén, akkor jogosan felmerülhet az aggodalom a többi európai ország forrásbevonásával kapcsolatban - tette hozzá.
Emlékezetes, nagyon gyenge vételi érdeklõdés (a legutóbbi kibocsátással megegyezõ, 1,1-szeres lefedettség) mutatkozott a ma délelõtti 10 éves futamidejû német államkötvény aukción. A német adósságkezelõ 3,64 milliárd eurónyi papírt adott el 1,98%-os átlaghozam mellett. Közleménye szerint a gyenge vételi érdeklõdés a nagyfokú piaci idegességgel magyarázható és nem merülnek fel a német államadósság refinanszírozásával kapcsolatos korlátok.
A "hatik mennek levesbe" mára vonatkozott. Hosszabb távra én nem merek jósolni, főleg, hogy a technikai korrekciós várakozásom már a második napja nem jött be. Kerülhet még elő bőven palacsinta Európában, Amerikában és Ázsiában is. Afrikában ott vannak a forradalmak. Az ausztrálokra nem tudok most semmit se mondani, de gyanús, hogy olyan baromira nyugalomban vannak.
Nálunk minden attól függ, hogy Gyuri bohóc belegabalyodik-e a mentőhálóba vagy sem.
Lupin Úr ,szerintem nem ez lesz a forgatókönyv. Mivel jómagam igen erős kontraindikátor vagyok,de ezt tudom is és próbálom kezelni,hasonlóan nagy vehemenciájú esést vizionálnék,de véleményem szerint a novembert az S&P 1200fölött fejezi be,valahol 1220-50között,hati rakéta ,és kisebb eurusd korrekcióra számítok.Majd december-január-február három fekete havigyertya,pánik fokozódás,huf csúcsok és EKB beavatkozás,kérdéses a hatékonyság,meglátjuk...
Pulykák mennek sütőbe, indexek meg levesbe.
Kezdik a DAX-ot is visszapofozni, pedig már rendes kis technikai korrekcióba kezdett. A mi IMF védőhálónk se véd meg sokáig ilyen körülmények között, főleg hogy még ki sincs feszítve.
A Obama fiú megkegyelmezett a két pulykának, de az indexeknek ki fog?
http://hvg.hu/gazdasag/20111123_felcsuti_devizahitelesek#s=eco
vitézkedő gazdaságpolitika)))))
Bár egy "kérem" egyszerűbb lett volna Öntől, melyben arra kér, hogy hanyagoljam ezt a topicot, de mivel nekem ehhez a stílushoz nincs ingerenciám, így ezen hozzászólást ennek fogom tekinteni.
A topicot a továbbiakban nem olvasom, így hozzászólni sem fogok, kérem örvendezni :)
Unalmas már, kérlek nyiss egy topicot....