ha ekkora szar lenne, akkor szinte semmi nem ér semmit...ennyire azért nem kell előre menni szerintem, egyelőre ha komolyabb része következik a válságnak,arra kell menekülési utat találni, lakni mindenkinek kell valahol,és enni is.a többi luxus..
ha ekkora szar lenne, akkor szinte semmi nem ér semmit...ennyire azért nem kell előre menni szerintem, egyelőre ha komolyabb része következik a válságnak,arra kell menekülési utat találni, lakni mindenkinek kell valahol,és enni is.a többi luxus..
hát sajnos erre is volt már példa kis hazánkban....akkor majd partizánkodni fogok a szomszédos erdőből...ha jönnek az ÁVÓ -sok :D
Argentínában mi volt ? volt valahol egy cikk róla hogyan éltek az emberek ott...nagyon szegényesen...útonállók mindenhol...tiszta vadnyugat lett.
de a föld,ha elment a háború,még a nevemen marad....úgy van bejegyezve minden okmányban...
pl. pont most olvastam,hogy egy magyar grof trianon után háború után,hogyan értékesitette pénzért a külföldre szakadt területeit,tehát azt még akkor is vették vkik...úgy,hogy az már MO-hoz sem tartozott.
tehát összegezve érték maradt még háború közben, után is,még egy trianoni káoszban is.
szerintem is úgy van. Kisajátítás...
háborúban mások aratják majd le a földjeidet és a lovakat is be kell szolgáltatnod
ha háború jön, akkor a saját földemen fogom megtermeli a búzát. stb.. lovat tudok szerezni. ...de remélem olyan nem lesz.
devizáról akkor kb. egyformán gondolkodunk
hmm..üzlethelyiség...az tényleg nem rossz üzlet...ingatlan is. és viszonylag hamar el lehet adni....a lényeg hogy azért ne a legrosszabb helyen legyen, mert akkor nehezen lehet szabadulni tőle.
ha durvulás jön se ingatlan, se föld nem biztos befektetés. A durvulás pedig háború...
a ház engem sem, de kisebb üzletek , lakások mindig kiadhatóak, ha ár alatt is, de legalább biztos befektetés
földem van szerencsére elég sok.... venni ? hmm...eladó föld se nagyon van ám...itt a szomszéd faluban van egy ember akinek van 160 Hektárja...és keresni akart még mellé egy pici területet...csak ilyen 0.4 - 0.7 hektárokat tudott felhajtani..... 1 Millió körüli áron..
mondjuk 2 - 2.5 millióért biztos hogy lett volna eladó elég..de az meg most elég sok érte..
azt is érdemes megfontolni hogy a nagyobb területek az értékesebbek..1-2 Hektárt eladni se lehet..csak mélyen ára alatt...és 15 évig lehet hogy szabadulni sem tudsz tőle... hát át kell gondolni..
viszont egyik 9 Hektáros területemet lehet hogy be kéne erdősíteni.....tavasszal víz alá szokott kerülni... erdőnek kiváló lenne...
erdő,gyep,szántó
ingatlan(ház,lakás,üzlethelyiség,iroda stb.) engem nem érdekel(ne).
norvég korona,svájci péz,font,dollár-vegyesen
komoly ékszer,arany,ezüst,komoly régiség.
zu ende,ennyi.
föld és ingatlan, legalábbis én ezt teszem.. devizákba ezen a szinten már nem szivesen tenném, ráadásul az is csak papír :) egyszer Usa is kijózanodik, és rájönnek hogy szart sem ér a pénzük..vagyis ők már tudják, ha majd mások is rájönnek :) 1 -2 Rolex is elfér a szekrényben, az sem értéktelenedik.. antik dolgok, festmények , műtárgyak..
felhozom kicsit a témát...
Szóval itt az újabb támadás az ország ellen..vagyis már cikk is megjelent hogy menekítik a pénzt innen.
Ki mibe menekítené a vagyonát most ?
Van egy kis megtakarított forintunk, ti mit csinálnátok ? ha nagyon beütne a krach ?
dollár ? angol font ? svájci frank ? ezek keveréke ? stb ..
Rémhír egy teljes piacot nem lehetetlenít el.
Az oba pedig egy-egy kisebb bank kivételes fizetésképtelenségét tudja orvosolni, rendszerszintű kockázatokat, vagy nagyobb bank csődjét már nem. A postabank korszak egyedi volt.
Nézd, ebben az országban bedőlt a Postabank is, mégsem lett belőle a betétesek részére dráma, amit leírsz, arra az esetre nincs megoldás, hiszen a PÁNIKOT nem lehet mással megállítani, csak POFONNAL, azaz például betétbefagyasztással. Ennek viszont szerintem éppen az OBA-hoz nincs sok köze, hiszen ez az eset nem arról szól, hogy valamely bank fizetésképtelenné válik, hanem arról, hogy valamely rémhír ellehetetleníti a pénzpiacokat.
Kukkants bele, pár hsz-el ezelőtt linkeltem a pszáf aranykönyv kiadványának mellékletét.
Bankok mérlege, ott nézd meg a betétállományt. Vesd össze az OBA tűzerejével.
Aztán vedd hozzá, hogy mi történik, ha az OBA garanciájának csak az 1/4-ét elhasználják.
Másnap terjed a futótűz. Tudod, nem az, hogy juj nem kapom meg a pénzem. Hanem juj, inkább kiveszem, amíg ez elmúlik, aztán majd visszarakom. Aztán látsz valahol egy kígyózó sort mutató képet a neten. És átfut a fejeden, hogy juj, ki lesz a gyorsabb.....
Hogy áll be mögé az állam? Nagy lavina indulna.
A betétbefagyasztás az egyetlen megoldás.
Ja, hogy így érted :) Eddig ugyanis egészen jól működött, mindenkit kifizettek, és amennyiben jól tudom (érvényben van még?) akkor az állam is ott áll az OBA mögött. Persze maximális biztonság nincs, ebben egyetértünk, de hát, a többi befektetési forma mögött jellemzően ennek a töredéke sincs.
a legelső alkalommal, mikor nem tak.szövöt kell kimenteni, képtelen lenne, és önbeteljesítő jóslatként rohamoznák az emberek a bankokat