Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: törölve

#447122 Arsene Lupin Előzmény: #447119

Tisztára mint vasárnap délutáni retikülös jehovista öregasszonyok. Csak jönnek, csak mondják, csak jönnek, csak mondják.

#447119 Előzmény: #447049

"egy asztaltársaságnál illik kb. azonos időt is beszélni, és nem kibeszélni a többieket a türelmekből, míg untatásba megy át."

Érdekes kritikai észrevétel, van benne valami, csak még nem tudok rá megoldást. Én valóban úgy érzem néha, hogy sok lesz amit írok - de hát, ez nem asztali beszélgetés, akit nem érdekel, áttekerheti, nem kell "végighallgatnia". Ezen azért elgondolkodok egy kicsit, köszönöm a segítő kritikát :)

Nyavajgó mode ON:

Mindemellett, annyit azért szeretnék ehhez hozzátenni, hogy én soha nem agitáltam a Fidesz mellett, tőlem aztán senki sem olvashatott olyat, hogy "szeressétek őket". Én törvényekről, döntésekről, az országról beszélek, ebből a szempontból pedig az, hogy azokat éppen a Fidesz hozza meg, az csak egy múlandó állapot. ÉN 2006 októberében képes voltam Gyurcsány mellett érvelni, hogy nem szabad lemondania, teljes mértékben kiálltam az IMF+EU hitelkeret felvétele (és lehívása!) mellett, akkor meg kommunista és elkúrcsány bérenc voltam.

Nem kellene már leszokni erről a címkézésről, és egyszerűen úgy nézni, amit írok, hogy az nem pártkötődésből fakad, hanem egy konzervatív-liberális világnézetből? Ha valami tetszik, vagy el tudom fogadni, hát így teszek, függetlenül attól, hogy ki mondja. Ha valami nem tetszik, vagy nem tudom elfogadni, akkor annak fogok hangot adni, függetlenül attól, hogy ki mondja. Az már egy egészen más kérdés, hogy ezeket általában át szokták ugrani azok, akik szerint én nem fogalmazok meg kritikát a jelenlegi kormánnyal szemben, pedig de :)

Hasonlóképpen szeretném jelezni, hogy még soha nem fordult elő az, hogy én valakinek nekiugrottam volna, és pusztán öncélúan belerúgtam volna bármilyen mondvacsinált indokkal, pusztán azért, hogy véget vessek egy beszélgetésnek és lealázzak egy abban résztvevőt.

Ezen igen sajnálatos események mindig úgy indulnak el, hogy az egyébként jóízűen beszélgető asztaltársaság közepébe beront egy antifidesz, AT gyűlölő kereszteslovag, aki addig egyébként nem is vett részt a beszélgetésben és az sem érdekli, hogy miről van szó -, de ha meglát, akkor azonnal elkezd hangosan ordibálni, hogy én Fidesz bérenc vagyok és fogjam be a pofám és takarodjak, majd erre mindig megjelenik két-három "bátor" társ, aki hasonlóképpen kezd el témázni, mig végül az egész úgy fog kijönni, mintha éppen Fidesz agitációt végeztem volna és már az asztaltársaság kezdi elszégyelni magát, hogy szóba állt velem.

Ilyenkor én nem igazán tudok mit csinálni, hiszen ezeket az sem érdekelné, ha lenne egy önálló AT taknyoló forum, amiben kiélhetnék magukat, amiben öncélúan szidalmazhatnának, hiszen számukra nem az a cél, hogy beszóljanak nekem, hanem az, hogy ellehetetlenítsék azt, hogy hozzászóljak valamely beszélgetéshez, pusztán azért, mert nekik nem tetszik a pofám. Ezzel pedig én sajnos nem tudok mit kezdeni.

Nyavajgó mode OFF:

Felülteljesítés

#447111 Arsene Lupin

Sokan csodálkoznak, hogy napok óta felülteljesítők vagyunk. Szerintem egyszerűen kivárnak a nagyfiúk, hogy mi jön ki az IMF kapcsolatból. Mert azért tény, hogy nem mi vagyunk a legnagyobb sz*rban Európában, és ha a kerály kifeszít egy ortodox védőhálót, akár mehetünk is feljebb, már csak a baromi sok nyitott short miatt is. Azt meg kénytelen lesz lenyelni a kerály, hogy az IMF előírja, hogy Gyuri bohóc ne ugráljon nem ortodox salto mortálékat a kerályi cirkusz kupolájában háló nélkül.

Fenékhalászat

#447093 Arsene Lupin

A jenkik után Ázsiában is összecsinálták magukat a piacok. A nagy kínai lufi szemmel láthatólag ereszt, akkor pedig nemhogy magyar kötvényekre, de Európa megmentésére se lesz nagy hajlandóságuk. Ennek ellenére úgy vélem, hogy Európa esett már eleget. Az IMF hírt is értékelni fogják a piacok.

A futik alapján a piacok egy százalék körüli mínusszal kezdenek, ott tötyörésznek egy darabig, aztán remélhetőleg felfele indulnak. Szerintem érdemes lesz fenékhalászni. Délutánra jó lehet a reggeli fogás. Hosszabb távra pedig senki nem tudja a tutit mostanság.

Re: nincs cím

#447056 rbbj11 Előzmény: #447054

ezeknek elmentek otthonról?

Na jó, erre már nincs szó: a maradék lehetséges vevőt is elkergetik??

Épp ezekbe rakja az ember a pénzét, ha rövid időre v. a tőke egy részével távol akar maradni a rv-ktől.

Nem elég, h. lefolyón megyünk le, hanem még ránk is nyitják a csapot...

Törlik az állampapírokat…

#447054 filter

Törlik az állampapírokat a tőzsdéről

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. 2011. november 21-én kérelmet nyújtott be a tőzsdén forgalmazott Magyar Államkötvények és Diszkont Kincstárjegyek teljes sorozatainak Budapesti Értéktőzsdéről történő törlése tárgyában. A kérelem szerint az állampapírok törlésének napja 2012. január 2., utolsó tőzsdei kereskedési napja 2011. december 30. - közölte honlapján a BÉT. A döntés az Index által megkérdezett piaci szereplőket teljesen váratlanul érte.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/akk/torlik_az_allampapirokat_a_tozsderol.158813.html

#447049 rbbj11 Előzmény: #447048

egy asztaltársaságnál illik kb. azonos időt is beszélni, és nem kibeszélni a többieket a türelmekből, míg untatásba megy át.

Kérem tartsunk vmiféle egyensúlyt, a piac/politika arányban is.

Érdekes, hogy mekkora nyakleves lett az EU rv-piacokon a kezdeti emelkedésből. Ez meglepett, és bizony erősebbnek tűnik a lefelé mutató momentum, mint gondoltam.

Érdekes az is, h. mindenféle IMF konkrétum nélkül képes a hazai ennyire felülteljesíteni. De talán csak pletykára venni, hírre eladni lesz belőle?

törölve

#447037 Euroman Előzmény: #447036

Ez nem Neked szólt Zoli, hanem ennek a fa..fej, fityesz **** AT-nak. Remélem velük együtt kerül a süllyesztő legmélyére!

Exmnbs1 Mig leirtam a n…

#447032 Rozsdáskilincs

Exmnbs1

Mig leirtam a neved az elő gondolatom az volt mi motiválja a tiedhez hasonló betük számok halmazának választását. Mire bepötyögtem addig leesett ezek nem betühalmazok. Esetleg egy volt MNB dolgozóhoz van szerencsénk?:-)

Re: Hivatalosan is megkerestük az IMF-et

#447031 kosami Előzmény: #447030

Én örülök hogy nálam( A Bankszövetség áll nyerésre ) gyakran vendégeskedik ,és természetesen nyugodtan kifejtheti politikai nézeteit. :)

Re: Hivatalosan is megkerestük az IMF-et

#447030 Rozsdáskilincs Előzmény: #446993

Exmnbs1

AT egy másik topikban jelezte. Egyik gyengesége hogy képtelen kikecmeregni a vita fonalából. Nem olyan nagy bün az nézzük ezt el neki. Gondolom azért irta le hogy tudjuk mikor ir akkor miért teszi és ne értsük félre.

Nem agitátor csak másban látja a megvalósitandó utat, és ezt aprólékosan szereti kifelyteni.

A topik témaköre ez egy nehéz kérdés. Arra rámutattak hogy nem szertene senki politikai topikot, csak addig mértékig mig a piac megkivánja. Szerintem nagy gond nincs. Kicsit olyan a mint a TF volt a topic multi inkább a tárgyon követhető egy beszélgetés fonala. Ha betartjuk a baráti asztaltársaság irtlan szabályait szvsz sok téma lehet. Mindenki örömére. Felnőttek vagyunk mindannyian.

Re: nincs cím

#447028 Rozsdáskilincs Előzmény: #447014

_AT_ logikus érvvonalon halad. Én bírom"

Igen de csak jobboldali érvvonalon:-) Tudjuk sok oldal van. AT nek éreznie kellene az erő finom rezdülésén hogy vannak akik határozottan egy másik irányvonalon haladnak. Ettől még lehetnek okos és szép embertek. Én is birom.