Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: nincs cím

#446259 rbbj11 Előzmény: #446256

nem tudom...szar ez, nyilván, ha nincs jobb...

de ettől még nekem ez a kormány csalódás. Előző ciklusukban sokkal elégedettebb voltam velük, és azóta azt hittem fejlődtek, nem retardáltak lettek

nem mindig a gazdasági é…

#446257 macika

nem mindig a gazdasági és politikai döntések formálják az emberek hangulatát, hanem sokszor fordítva van

a politika és a gazdaság követi az emberek cselekedeteit és hangulatát

#446256 Rozsdáskilincs Előzmény: #446253

De szted a jelenlegi kormányzat talán azon van ill eddigi politikája oda vezet, hogy lesz????"

Ezt olvastam belőle, hogy én bizom e bennük. Jobbat nem tudok a jelenlegieknél. Az ember kénytelen megelégedni azzal ami van. Bajnai még szimpi volt, csak ne lett volna az a libás ügye:-) Meg ugye mögötte a számomra roszhirü MSZP:-)

#446255 Rozsdáskilincs Előzmény: #446250

azzal kezdődött a dilettáns politika, h. nincs nemzetközi versenyképességű "

A magyar milliomos nem készit semmit mindent készen vesz, Úriember, nem bajlódik ilyesmivel! A lényeg szvsz itt van összestöbbi csak politikai süketelés nemzetközi szinten.

#446252 Rozsdáskilincs Előzmény: #446250

Politikusban megbizni ezen jót nevettem:-) Nekem Vitya bejön szépen beszél, jóképü. Tudjuk hogy nem csak rajtuk múlik a dolog. (Itt megemlitem lehet az is segit a szimpátiában hogy kaptam tőle a sokadik szülinapomra üdvözlő kártyát.) Az ember ne maradjon reménynélkül:-)

#446250 rbbj11 Előzmény: #446248

nekem szerencsére több magyar dolog van: bringák, bútorok egy része, élelmiszerek túlnyomó többsége, és bár már nincs Suzuki a családban, de az is a mi autónk ;)

De nem is vitatom, h. azzal kezdődött a dilettáns politika, h. nincs nemzetközi versenyképességű Ikarusunk, Tungsramunk, népművészeti iparunk (mint Folkart volt) és még sorolhatnám.

De szted a jelenlegi kormányzat talán azon van ill eddigi politikája oda vezet, hogy lesz????

Megpróbálom egy egyszerü…

#446248 Rozsdáskilincs

Megpróbálom egy egyszerü hasonlattal leirni én mire gondolok. Mi gátolja a magyarokat a gyarapodásban.

Körbenézek az otthonomban. Tévémért a japánok tették el a nagy pizt. PC Acer van ráirva fogalmam sincs kinél landolt a pénzem. Zene AiWA kaptam a nővéremtől tehát az ő pénzéről van szó de ő is magyar. Háztatási gépek hűtő németeké, mikróért és a tüzhelyért az olaszoknak fizettem. Bútorok ikea Meg a tököm tudja lese tudom irni a nevét a többségnek, az osztrákok és a svéek tartották markukat érte. Házon a cserépért szintén az osztrákonak fizettem. Ezt hosszasan tudnám sorolni. Persze van hazai termékem is pl konzervnyitóm és pár jelentéktelen apróság. Ja az esti söröm ára is a németeknél landol a cigim ára az angoloknál. Villany viz gáz? Azt hiszem itt a németek és a franciáknak fizetek. Na ezt hivom én pénzszivattyúnak. Nehogy nekem azzal gyere hogy az opelomba viszont az összerakásért busásan kifizettek bennünket cserébe a németek:-) A kinai cuccokat else kezdem leirni. A hazai növekedést valószinü ez nem segiti. Nézz körbe te is kiknek fizettél valójában a dolgaidért.

Re: Orbán Viktor: Kölcsönre nincs szükségünk

#446246 rbbj11 Előzmény: #446242

pont ezért tökéletes a hasonlat ;)

Azt szeretném látni, hogy lódítással, behülyítjük a csajt, és sikerül nekünk jól járni, a csaj meg nem annyira... ehelyett folyamatosan rosszul közelítjük a témát, nemhogy jó feleséget nem tudunk csinálni a kicsit -jogosan - magas lovon ülő bombanőből, hanem még egy laza egyszeri kapcsolat sem jön össze, amiből nyertesen kerülünk ki..

#446243 rbbj11 Előzmény: #446240

de ami igazán zavar, hogy egy jobb startról indulva sikerül ezt a gyalázatos teljesítményt hozni: délszláv háborúval sújtott országok, ciaucescu véres kommunizmusával sújtott Románia, egy borzalmasan gyenge Szlovákia, és egy agyonvert Lengyelföld, amit aláztak egészen 90-ig, ezek érnek utol és hagynak le. Borzalmas.

#446242 Rozsdáskilincs Előzmény: #446235

Megpróbálom Lupin hasonlatával..."

Igy már érthető!:-) Bár szerintem rosz a példa. A női nem meghóditása igen csak sok lóditás következménye:-) Ahol ugye igérjük a kényeztetést és csak később derülki hogy nincs fdezete az igéreteknek:-)

A kormányokon a vagyon okos felhasználása segitett volna. Senki nemfog gazdaggá tenni bennünket hacsak a magunk erejéből elnem érjük. És ezért nem is duzzoghatunk.

Egyébként mi mindig nehezen érteetünk egyet. De ez nem baj.

#446240 rbbj11 Előzmény: #446236

na jól van....ragozhatjuk, a tények makacs dolgok: ez az ország sajnos merem állítani, hogy szinte szegényebb, mint 90-ben volt, legalábbis a jóléti szintje alatta lehet.

De ha ez még csúsztatás is, egy biztos: sokkal kevsebbet emelkedett itt a jólét, mint bármelyik visegrádi országban és nemhogy fény lenne az alagút végén, de most már Románia is lassan jobb hely lesz.

#446238 Arsene Lupin Előzmény: #446224

Minél előbb megy Gyurka, annál jobb. Vargának túl nagy falat az IMF, oda egy Surányi kaliberű pasas kell.

A cikkben szóba hozott Fidesz-MSZP nagykoalíció marhaság, a kerály reggelire megeszi a niemand Mesterházit, a szocik pedig a kisgazdák sorsára jutnak.

#446236 Rozsdáskilincs Előzmény: #446230

a régióbeli éllovas pozícióból."

Mi egyben voltunk éllovasok. Az értékeink megsemmisitésében, amit utólag a politikusaink is bevallanak. Ill van még egy a nyugati tőke biztonságos müködését elősegitő átalakitásokban. Ebben az időben nem is csoda hogy sok dicsérő szavat kaptunk nyugatról. Ostobák voltunk mert azt hittük ha leépitjük az iparunkat és teret adunk az idegeneknek azok adójából vidáman elleszünk. Csak hát a tőke ugye mobilis. Most meg itt állunk csupasz hátsóval, német felmosórongyal a fürdőszobában.( valami vileda a neve, mert még felmosóronygotse tudunk versenyképesen gyártani)A cseheknek több eszük volt.

#446235 rbbj11 Előzmény: #446231

egyáltalán nem érted, amit írtam.....

Megpróbálom Lupin hasonlatával...

Nyilván nem kell arra törekedni, h. egy rusnya nő papucsai legyünk. Hanem a cél vmi bombanő meghódítása. De ha az a cél, akkor nem a legjobb hozzállás, h. habár tramplik vagyunk, de elkezdünk ne úgy szelet csapni, hogy magas lóról döngetjük a mellünket, és azt részletezzük, hogy olyan bombanő, mint ő, hever százával a lábunk előtt, és neki szinte ajándék, ha minket választ.

Nyilván az sem jó, ami szociknál volt, h. körülugrálod a bombanőt, kinyalod mindenét, a semmiért cserébe.

Eddig egy épkézláb, taktikus kormány nem akadt, akinek hajszál esélye lett volna egy bombanőnél...

#446233 rbbj11 Előzmény: #446227

igaz, korrigálom: a lakosoknak megy jól, de mivel a többség a külföldi gonosz tőkének dolgozik és ingázik Ausztriába, az itteni városi bevételek valóban nem a munkaadók tömegétől jön, hanem osztrák vásárlóktól.

De egy biztos, amire utalni akartam, hogy olyan nagy mellényű hozzáállással, amit a kormány csinál, nagyon hamar az egész környék lakossága süllyesztőbe menne.

Móvárnak is a lakosságának megy jól, az önkormányzatnak kevéssé. Pl. részben épp azért, mert központi kormányzat által diktált keretek közt lehetetlenség a térségi húzóországokkal valódi együttműködésre lépni.

#446231 Rozsdáskilincs Előzmény: #446226

A buta nacionalizmus csak szegénységbe taszít"

Erről a MSZPSZDSZ-s szövegről jut eszembe. Ha a magyar a fejlet világhoz hasonló kiváltsogra törekszik akkor migyá nacionalista. Na meg rasszista is. Egyébként kik a legnagyobb nacionalisták hol van a legerősebb nemzet tudat? Szvsz amerika anglia francia német, csupa fejlett ország ezt a sok koldust:-)

#446230 rbbj11 Előzmény: #446229

nyilván az a cél, hogy ne szalagmunkás beszállítók legyünk. De ez csak nagyon okos, taktikus politikai támogatással érhető el, és nem bicepszmutogatással a nagy semmi háttérrel, majd aztán az utolsó pillanatban pedig kapkodással az IMF keze felé.

Ez egy rossz vicc, és nem tudom, miért keresed ebben a politikában a pozitívat, mert ez u. olyan dilettáns, mint az előző összes próbálkozás volt: nem hiába lettünk sereghajtók a régióbeli éllovas pozícióból. És ez a leszakadás csak folytatódik. Ezúttal nem azért, mert nincsenek jó elképzelések, hanem azért, mert a legkevesebb diplomáciai érzékük sincsen.

#446229 Rozsdáskilincs Előzmény: #446226

No meg persze Budaörsnek is olyan rossz, hogy repül a büdös széllel..."

Budaörs nyugat egyik pénzszivatyuja. Csillog villog arrafelé minden. Az a gond a nagypénzt nem mi teszzük el. Nem vagyok nacionalista bár kellene:-)

Nézd meg mitől nagyok pl a németek! Fognak egy darab nyersvasat, ami nmetúl drága egyébként. Mostanában okosodtak a németek is. Nem fogja meg , odadja neked dolgozz te meg az ő pénzéért.Megmunkálja lesz belőle egy mercedes motor. Volá kész az érték termtés, ez valódi érték amin lehet keresni. Idehaza bérmunkából nem lesz a büdös életben érték teremtés. Ez csak szemfényvesztés. nem igazi munka. Győr is jó példa remekül profitálnak belőle a németek. Igaz az ottani melós örül hogy dolgozhat. Van ott ismerősöm rendesek a munkaadók szeretnek ott dolgozni.