Oldalunkon a felhasználói élmény javítása és egyes szolgáltatások elérhetővé tétele érdekében
HTTP cookie-kat (sütiket) használunk.
További információk
A portfólió-ajánlók célja, hogy iránymutatást nyújtsanak a Portfolio.hu olvasóinak, milyen tényezőket érdemes fontolóra venni egy közepes kockázatvállalású, hosszú távú portfólió összeállításakor. A portfóliók így csupán tájékoztató jellegűek, és nem tükrözik feltétlenül az alapkezelők saját befektetési stratégiáit.
na ma feltöltöttem csipszes részvénypakkomat.. fotex..any..cig már korábban..
jó pakkok..miért?
fotex: várszegi is veszi..őt nem harapom valamire készül..ha lefelezem veszek 2x annyit ha kivezeti pofánverem..
cig: járai tétel lesz..feleségének is szépen van.. 5alatt betankoltam 570felett eladtam egy részét
any: szar eredmény..igen de állítólag egységes Tbstb kártya..ők kapják..sztem..
otp..alaphelyzet a 2860as pakk kivágva 3150 körül.. a maradákot nem tudtam akkor beírni.. van egykényelmes pakkom.. és még 5x ennyit veszek..2600alatt a többit 1250felett..felezve meg betolom amit bírok tehát otp és mol figyelőn..2,6 1,25..0, 850..mol10k
a pénz fele valuta..a másik forint.. lekötetlen..figyelek mint vakegér..
ingatlan portfólió optimális..
de vannak titkok is..sokan csak olvasnak de nem tesznek hozzá ,)
"Az MNB statisztikai területe valóban gyűjt hitel és betét adatokat, azonban az adatok bizalmas kezelésére vonatkozó jogszabályok értelmében egyedi banki adatokat nem publikálunk. A PSZÁF honlapján található „Aranykönyv” című publikáció viszont tartalmaz egyedi banki hitel- és betét adatokat 2010-re vonatkozóan, esetleg azt fel tudja használni. "
Hitel/betét mutató teljesen más. Arra enged némi rálátást, hogy az adott bank mennyire folytat kockázatos tevékenységet, mennyire fedezi a betétállománya a hitelállományt, vagyis a későbbiekben mennyiben szorulhat tőkeemelésre, különösen a végtörlesztés után.
Most már ezt is nézem (nézném) az adott banknál, mikor a betétemet helyezem el.
De szerintem erről maximum az MNB felé van jelentési kötelezettségük, és az MNB ezt nem fogja leközölni bankonként.
szerintem még egy dolog.. nem csak a kamatot kell nézni.. a bankot is.. az ad magas kamatot akinek nagyon kellenek a betétek..én unicr.be soha nem raknám.. debil reklám ..mostanában derült ki hatalmas veszteség..
vannak olyan bankok akik segítik a külföldi számlanyitást.. erte cib.. ez sem árthat.. én széfet is bérelnék..
a lényeg forintba ragadtál vagy valutába.. liqviditás.. biztonság.. kockázat..
szerintem:
kp (ft+valuta)
liqvid: pénz részvény..befjegyek..kötvények..
érték: arany gyémánt stb..
ingó: most olcsók műtárgyak antik dolgok
ingatlan: 10-15éves távlatban.. külterületi kereskedelmi vagy ipari.. extrém árú lakás..ami már kiadva is hozza a 10-12%ot..
a fórumokat meg "vicces" oldalakat amiket felad érdemes megnézni..utána az adott bank oldalán pontosítani..7-8% os kamat most a jellemző..érdekes módon a 2-3 havik..az évesek kevesebbek..
nettó 7-8%ot azért "könnyű" megkeresni a tőzsdén.. engem nem túlzottan vonz a betét..
ezenkívül vannak (akár tőkevédett) befektetési jegyek..
szerintem fizikai aranyat most nem érdemes Ft-ért venni.. mert drága a dollár és a dollár árat fizeted..nekem a drágakő az jobb..
a pénz nagyságától is függ mennyit kereshetsz vele..és kérdés a liqviditás..
most azt érdemes venni ami forintban olcsó.. ha azt a valamit átszámolod 270-275ös eurra mindjárt jó üzlet..
80as években vidéken egy kisvárosban voltam...megyek a vasútállomásra.. látom jön a vonat..rohanok..kérdezem kalaúzt.."ez a pesti vonat" mondta ez..én felszálltam..lihegek..kicsit gyanaxom..kiderült ez pesti vonat..csak onnan jött..
tehát kérdezni tudni kell..és valami formát is kell adni ,)