Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mibe fektessük a megtakarított pénzünket ? áru ?, deviza ?, inga

Re: legjobb

#446772 Primo Előzmény: #446766

A portfólió-ajánlók célja, hogy iránymutatást nyújtsanak a Portfolio.hu olvasóinak, milyen tényezőket érdemes fontolóra venni egy közepes kockázatvállalású, hosszú távú portfólió összeállításakor. A portfóliók így csupán tájékoztató jellegűek, és nem tükrözik feltétlenül az alapkezelők saját befektetési stratégiáit.

http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/itt_az_ido_bevasarolni_a_magyar_piacokon_portfolio-ajanlo.158730.html

na ma feltöltöttem csips…

#446757 Ibiza

na ma feltöltöttem csipszes részvénypakkomat.. fotex..any..cig már korábban..

jó pakkok..miért?

fotex: várszegi is veszi..őt nem harapom valamire készül..ha lefelezem veszek 2x annyit ha kivezeti pofánverem..

cig: járai tétel lesz..feleségének is szépen van.. 5alatt betankoltam 570felett eladtam egy részét

any: szar eredmény..igen de állítólag egységes Tbstb kártya..ők kapják..sztem..

otp..alaphelyzet a 2860as pakk kivágva 3150 körül.. a maradákot nem tudtam akkor beírni.. van egykényelmes pakkom.. és még 5x ennyit veszek..2600alatt a többit 1250felett..felezve meg betolom amit bírok tehát otp és mol figyelőn..2,6 1,25..0, 850..mol10k

a pénz fele valuta..a másik forint.. lekötetlen..figyelek mint vakegér..

ingatlan portfólió optimális..

de vannak titkok is..sokan csak olvasnak de nem tesznek hozzá ,)

Re: nincs cím

#446742 ikszf Előzmény: #446722

Az OBA-t felejtsd el. A gyakorlatban nem létezik. Persze utána édesmind1 lenne, hogy melyik bankban van a pénzed.

De azért érdekelhet, nem?

#446722 xmann Előzmény: #446263

Tök mindegy a Sopron bank mérlege mert25 millióig állami betétbiztositas van. Gondolom többet nem akarsz berakni

#446702 ikszf Előzmény: #446701

*

Forrásoldalon: 28636 millió betét + 60064 millió felvett hitel (+ többi elem)

Eszközoldalon: 82615 millió folyósított hitel (+többi elem)

Csak hogy segítőkész fór…

#446695 ikszf

Csak hogy segítőkész fórumtárs legyek :P

MNB hivatalos válasza:

"Az MNB statisztikai területe valóban gyűjt hitel és betét adatokat, azonban az adatok bizalmas kezelésére vonatkozó jogszabályok értelmében egyedi banki adatokat nem publikálunk. A PSZÁF honlapján található „Aranykönyv” című publikáció viszont tartalmaz egyedi banki hitel- és betét adatokat 2010-re vonatkozóan, esetleg azt fel tudja használni. "

Amit itt találtok:

http://www.pszaf.hu/data/cms2315449/Aranykonyv_2010.xls

Ha valaki jártasabb a számvitelben (különösen hitelintézeti számvitelben), akkor segíthetne értelmezni például a Sopron Bank számait.

Nekem az jön át, hogy felvett hitellel finanszírozzák a hiteleiket. (???) Vagy az az anyabanktól felvett hitel? Vagy mi a f?

Eszközoldalon: 28636 millió betét + 60064 millió felvett hitel (+ többi elem)

Forrásoldalon: 82615 millió betét (+többi elem)

#446323 BudFox Előzmény: #446193

hát igen...a betéti kamatnál azért egész évben csak többet keres "egy kicsit tapasztalt" tőzsdéző.

vagy valutázó ember...

de azért nem árt résen lenni...nehogy minuszba átmenjen a számla..

#446263 ikszf Előzmény: #446193

köszi a részletes választ, DE

Hitel/betét mutató teljesen más. Arra enged némi rálátást, hogy az adott bank mennyire folytat kockázatos tevékenységet, mennyire fedezi a betétállománya a hitelállományt, vagyis a későbbiekben mennyiben szorulhat tőkeemelésre, különösen a végtörlesztés után.

Most már ezt is nézem (nézném) az adott banknál, mikor a betétemet helyezem el.

De szerintem erről maximum az MNB felé van jelentési kötelezettségük, és az MNB ezt nem fogja leközölni bankonként.

#446195 Ibiza Előzmény: #446168

szerintem még egy dolog.. nem csak a kamatot kell nézni.. a bankot is.. az ad magas kamatot akinek nagyon kellenek a betétek..én unicr.be soha nem raknám.. debil reklám ..mostanában derült ki hatalmas veszteség..

vannak olyan bankok akik segítik a külföldi számlanyitást.. erte cib.. ez sem árthat.. én széfet is bérelnék..

a lényeg forintba ragadtál vagy valutába.. liqviditás.. biztonság.. kockázat..

szerintem:

kp (ft+valuta)

liqvid: pénz részvény..befjegyek..kötvények..

érték: arany gyémánt stb..

ingó: most olcsók műtárgyak antik dolgok

ingatlan: 10-15éves távlatban.. külterületi kereskedelmi vagy ipari.. extrém árú lakás..ami már kiadva is hozza a 10-12%ot..

#446193 Ibiza Előzmény: #446168

http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/bal_menu/betetilekerdezo

én tényleg nem kotorászom neked..

a fórumokat meg "vicces" oldalakat amiket felad érdemes megnézni..utána az adott bank oldalán pontosítani..7-8% os kamat most a jellemző..érdekes módon a 2-3 havik..az évesek kevesebbek..

nettó 7-8%ot azért "könnyű" megkeresni a tőzsdén.. engem nem túlzottan vonz a betét..

ezenkívül vannak (akár tőkevédett) befektetési jegyek..

szerintem fizikai aranyat most nem érdemes Ft-ért venni.. mert drága a dollár és a dollár árat fizeted..nekem a drágakő az jobb..

a pénz nagyságától is függ mennyit kereshetsz vele..és kérdés a liqviditás..

most azt érdemes venni ami forintban olcsó.. ha azt a valamit átszámolod 270-275ös eurra mindjárt jó üzlet..

#446168 ikszf Előzmény: #445133

Ezt a betéti és hitel kamatos linket meg remélem viccnek szántad.

Guglizd meg azt is, hogy mi a hitel/betét mutató.

#445572 ikszf Előzmény: #445219

Az egyik félreérthető kérdés, a másikat pedig félre akarod érteni. Sztem nagy különbség.

Tudsz megbízható, bárki számára elérhető publikus forrást a bankok hitel/betét arányára vonatkozóan? Ha igen, akkor hol?

#445219 Ibiza Előzmény: #445173

80as években vidéken egy kisvárosban voltam...megyek a vasútállomásra.. látom jön a vonat..rohanok..kérdezem kalaúzt.."ez a pesti vonat" mondta ez..én felszálltam..lihegek..kicsit gyanaxom..kiderült ez pesti vonat..csak onnan jött..

tehát kérdezni tudni kell..és valami formát is kell adni ,)