én innen várom a kezdetét:-) napon belül, Daxot nemtom
én innen várom a kezdetét:-) napon belül, Daxot nemtom
Szerintem egyelőre ennyi volt lefele.
A DAX 5800, BUX 17000 és OTP 3000 megfordította mára az esést. Azért lesz még forgolódás a a jövő héten, Fedák Sári is készülődhet.
Ha Varga olyan nagy szám, mért a kispadon ül?
Mért egy MB3-ast játszat középcsatárként a Mester? Mert neki fekszik a forradalmi stílus?
Itt egy úgy látszik örökké aktuális film. Kitűnően jellemzi ezt az IMF témát amit lejátszottunk elmúlt másfél évben. :)
Más ötlet nincs részemről a pozícióra, esetleg egy átlagnál intelligensebb delfin, vagy kutya. :)
"Bajnaiékkal előrébb lennénk erre bármilyen összegben mernék fogadni."
Csak egy dologban van igazad. Mára talán túl lennénk azon, hogy fel van égetve az ország és talán az összes halott el lenne temetve. De hogy ennek örülni kellene, azt nem értem.
"Bokros" - Persona non grata,
"Oszkó" - Ettől mentsen meg a Jóisten,
"Csányi" - Miért nézed ennyir hülyének, hogy elvállaljon egy ilyen pozíciót?
"Varga Misi" - már leszerepelt 2000-2002 között.
Más ötlet? :)
Mivel most sem csinálunk mást mint amit ők akartak, annyi különbséggel, hogy van néhány drága arcoskodás ahogy írtad, és időbeli csúszások.
Na mindegy ne politizáljunk nem ránk bízták az ország dolgát. :)
Szika: jogos, értelmetlen felvetés volt részemről. :)
"... Bajnaiékkal előrébb lennénk erre bármilyen összegben mernék fogadni."
amit ugye meg nem nyerhetsz, persze el sem veszítheted, mert utólag semmilyen módon nem lehet sem cáfolni, sem alátámasztani ezt. :)
Vargáról az a benyomásom, hogy egy értelmes ember, és kerüli ezeket a nagy handabandázásokat a hülyeségekről ez szimpatikus. Az is tetszett mikor különadók esetében tartózkodott. Mondjuk azt nem értem, hogy adhatja a nevét ezekhez a dolgokhoz amik most folynak, ez normális helyeken elég égő. Plusz nem látom én sem benne azt az erőt , ahogy írtam is ami ahhoz kellene , hogy ebben a csürhében ilyen Kósa, Lázár, Orbán és hasonló gazdaságilag nagyon képzett, ellenben igen erős akaratú polgárok között szétcsapjon.
Esetleg még Simort is el tudnám képzelni , persze nem realitás.
sbbacsi: egyetértek , Bajnaiékkal előrébb lennénk erre bármilyen összegben mernék fogadni.
De a főnöke sem jobb semmivel...
Én meg azt állapítottam meg tegnap, hogy mennyivel jobb lett volna, ha ki sem rúgják őket és nyugi van 1 éve. Egy valag pénzt megspóroltunk volna (mármint az állam), nekik is jó lett volna, nem kellett volna állandóan ortodoxkodni, lehetett volna szép nyugiban lopni meg hatalmat betonozni.
Nem járt volna mindenki jobban?
Ez fáj egyedül. Hogy ennek semmi értelme nem volt azon kívül, hogy kicsit arcoskodhattak. Annyit meg rohadtul nem ért meg.
Megérteném ha ez nagyon kellett volna a saját "érvényesülésükhöz"... egy szavam sem lehetne, ha ez kellett volna a további hatalomépítéshez vagy bármilyen saját érdekükhöz. Ezt már megszoktuk... De ahhoz sem kellett, egy tökéletesen felesleges kanyar volt, ami a mi bőrünkön csattan.
És Vargának az elévülhetetlen pártapparatcsik érdemeivel a háta mögött kellene kirángatni az országot a szarból? Na ne.....!
A fene tudja. Egy szakértői kormányt el tudnék képzelni úgy 20 évig amíg rendet raknak. :) Névsorban nehéz lenne megegyezni, nem biztos ez realitás. :)
Tolcsy helyett? Szinte bárki jobb lenne aki legalább egy közgáz szakközepet elvégzett és három lépést előre tud gondolkozni, és két számot összeadni. De ha neveket akarsz és komolyra fordítjuk Bokros , Oszkó, Csányi. Esetleg Varga Misi bár őróla az a benyomásom , hogy nem elég erős egyéniség ahhoz, hogy ennek a sok eszement forradalmárnak a hülyeségeit elnyomja.
Erre volt nagyon jó példa a mostani II. kerületi választás: Olyanokra lehetett szavazni, akik már most is képviselők a Parlamentben, akik ezek után le fognak mondani és mást választanak majd helyettük, egyebekben a nép megkérdezése nélkül.
Ezért teljesen feleslegesek a mai demokratikusan beállított választások. Színjáték, ahogy korábban már írtatok ezekről. Úgysem a frontemberekre szavazol, csak a frontembereknek alárendelt szereplőkre. Így vicc az egész. Sőt, a frontemberek neveit csak a "választások" után teszik közzé. Nem mindegy pedig, hogy Gyuri vagy Misi.
"Szélsőjobb térnyerését nem szeretném."
Pedig a Fidesz bukása esetén nem lenne más irány. Én éppen ezért szoktam vala azt mondani, hogy értem azt, hogy nem tetszik a szövetségi kapitány, meg az egész MLSZ, amit művel, de ettől még a magyar csapatnak kell szurkolni és nem a vezetőkkel szembeni személyes utálatot erőltetni.
Magyarán, azt kell belátni, hogy nem kell a magyar csapatot szeretni, még szurkolni sem, de a vereségét kívánni eléggé furcsa mentalitás, hiszen az valójában totális vereséget jelentene. Ezért nem szoktam azoknak szurkolni, akik a magyarok vereségét kívánják tudat alatt, miközben a szakvezetést szidják. Mert nem az a kérdés, hogy milyen az, ami van, hanem az, hogy lehet-e helyette jobb, van-e jobb alternatíva, vagy csak Jobbik lenne... mert ez a nem mindegy.
Paradox módon tehát én ezért szoktam ""védeni"" őket, nem azért, mert szeretem. Egyszerűen csak belátom, hogy csak szurkolni szabad nekik, vagy semlegesnek maradni, vagy négyszemközt elküldeni őket a francba - de ha nincs jobb választás, akkor nem szabad arra buzdítani, hogy tűnjenek el.
Nem tudom mit fog csinálni, de ha egy minimális gerinc lenne Tolcsyban beadná a lemondását az Imf ügy után.
Az a nagy nem ortodox dumája, kb duma szintjén van mert a sok handabandázás után mit csinál, megszorít, és adót emel, és az Imf-hez fordul. Ez nem is baj, a baj az, hogy nem egyenes úton jut el ide, hanem közben pofázik, eszetlenkedik ami kárt okoz. Már rég megállapítottam , hogy erre az emberre egy lovaskocsit sem bíznék. :) És ez az ország gazdasági minisztere 2/3 mellett, ez egy agyrém a számomra.
Irina ukrán....ukrán maffia fa testápolóval megkereshetné Lajoskát, Petikét és Jánoskát...
Még a választások előtt olvastam, hogy a ciklus felénél automatikusan Orbán leváltja a frontembereket. A jobb keze Varga Mihály lesz. Kíváncsi leszek, hogy bejön-e.
Szélsőjobb térnyerését nem szeretném.
Viszont amit eddig láttam ezektől a jóemberektől az félelmetes volt. Olyan mértékű dilettantizmus, kapkodás, és butaság nyilvánul meg egyes lépésekben, ami szerintem példa nélküli. Persze sok jó elem is van, csak elnyomja őket az eszetlenség.
Egy jó gazdaságpolitikához kell néhány tényező. Hosszú távú elképzelések, ezek szisztematikus logikus végrehajtása lépésről lépésre, populizmus minimumra szorítása. Ehhez kell egy hiteles gazdaságpolitikus aki már személyében nyugtatóan hat a pénzpiacokra és bizalmat kelt.
Na ettől kb olyan messze vagyunk ezzel a ferdeszemű féleszűvel mint Makó Jeruzsálemtől.