Ezt értem!
Amire kíváncsi vok nagyon, hogy van-e valami, amit nagyon fel kell dolgozni a hétvége alatt! :) És az jó, vagy sem!
Ezt értem!
Amire kíváncsi vok nagyon, hogy van-e valami, amit nagyon fel kell dolgozni a hétvége alatt! :) És az jó, vagy sem!
Azért 25-e mert az pénteki nap, így lesz egy teljes hétvége feldolgozni az olvasottakat.
magyar esco-k nagyrészt forint hitellel futnak, ill (emlékeim szerint, most nem tudtam gyorsan megnézni) a kötvények egy része is bubor-hoz kötött
Rosszul fogalmaztam, bocs!
A portfolio előzeteséhez képest gondoltam. A nov. 30-at viszont ők is vették valahonnan. Tehát előzetesen arra lehetett számítani, hogy 30-án lesz jelentés. Az E-Star közlemény is ezért jött ki, hogy már 25-én közzéteszik.
Ezért gondoltam, hogy ha nagy negatívum lenne benne, akkor nem igyekeznének annyira. De ez is csak találgatás.
régebben csak az volt. a mieleci beruházásnál említettek helyi pénzintézettől felvett hiteleket, ezek gondolom euró alapúak (esetleg pln).
Azt nem gondolom, hogy "kell", de értem amit mondani akarsz. Lehet olyan gondolat mögötte, hogy meg akarják nyugtatni a piacot esetleg egy jó hírrel és úgy gondolják, hogy akkorra tálalni tudják.
"november 30-án kell"
a jogszabály annyit mond, h a negyedév vége után 60 napon belül kell. jelen esetben ez okt. 1-nov.30. intervallumot jelöl meg.
az igaz, h a portfolio által előzetesen lehozott 30-hoz képest előrébb lett hozva.
Egy elméleti kérdés:
Egy cég, aminek november 30-án kell közzétenni Q3-át, az miért hozza előbbre november 25-re?
Ha negatív dolgot tud közölni, akkor sok értelme nincs előre hozni a jelentést. De valamiért mégis előbb közli...
Kérdés, hogy ennek van-e valami különösebb oka?
persze, mivel ha megnézed, folyamatosan kullognak a célárukkal a piaci ár után: ahogy esik a részvény 1000 ft-ot, lejjebb viszik a célárat is 1000 ft-tal. De ha sok éve tőzsdézel, ahogy írtad, akkor ez már fel kellett tűnjön.
Elnéztem, az 2-vel előtte volt. Most 4300 a céláruk. De 4000 és 7400 között van mindenféle érték.
Gyakorlatilag itt már minden elképzelhető negatív dolgot "áraznak" a cég csődjén kívül.
Bár az OTP-vel hasonló P/E-n forog, a defenzív Richterrel összehasonlítva már elég nagy a különbség. Mondjuk a fene se tud elmenni a megfelelő árazás kérdésén, ha ugyanazon a napon az egyik elemző 5900-as célárat ad meg az OTP-re, a másik meg negatív figyelőlistára teszi.
nem lehet, h. már árazzák, h. mnb kamatot emel? Vagy nincs forintos hitelük?
ha már ugyis sokat vagy neten és a fórumon, rá kéne szánnod az időt az egész elolvasására, mert a folyamat megértése és átélése a lényeg.
A jelentés lehet, hogy nem változtat semmit majd, bár valamiben azért csak más lesz a mostani: lesz egy olyan negyedév, amikor nem vettek semmít és össze lehet hasonlítani a számokat az előzővel. :-)
Meg persze lehet benne olyan is, amit várunk, de nem merünk reménykedni benne. Pl. hogy eladtak mindent, amire nincs szükségük, vagy hogy megkötötték a szerződést a finanszírozásra, esetleg hogy az állam már csak pár ezer darab erejéig tulajdonos.
Ami a gyors emelkedést illeti, 2008-as pánik kezdete és a 2009-es mélypont között csak 5 hónap telt el és utána stabil és erőteljes emelkedés jött a tőzsdén, amiből az akkor még RFV duplán kivette a részét. Akár még erre is sor kerülhet, a terep már ismerős lenne odafent.
Tekintve, hogy pataki és lantos beválasztása sem eredményezett semmit, túl sokat jómagam sem várok a gyj-től, ezért is írtam, hogy leginkább jövő májusig "álmodom" érdembeli elmozdulásról.
Sajnos továbbra is azon a véleményen vagyok, -és most nem akarok belemenni nagy elemezgetésekbe, mert felesleges, és összetett, politikai, stb nézeteltérések befolyásolják mindig az embert a véleményalkotásban - hogy ez az egész válság egy manipulatív felfujt dolog, amit olyan emberek gerjesztettek, akiknek ez érdekében volt. És ez nem csak az E-star árfolyamra igaz...Így véleményem szerint amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is mehet. Ami persze koránt sem biztos, hogy így lesz.
Igyekszem a nagyobb profit reményében már nem beleinvesztálni több pénzt sem ebbe sem másik részvénybe. Sőt, semmibe. Hiszek az estarban hiszek abban, hogy a valós értékek a részvényeknek is előbb utóbb ugyanezt kölcsönzik.
Ha majd mások is úgy akarják, és az érdekük úgy tartja, akkor elmozdul, addig ameddig akarják. Ebben hiszek leginkább..
elég szkeptikus vagyok, mindennel kapcsolatban...és már a "mesékben sem hiszek" :-)
semmi nincs véletlenül a mai világban.
Nyitottam egy új számlát, ahová szinte 0 kamattal, de elkezdtem külön gyűjteni. Erről a pénzről pedig nem mondtam le, de arra jutottam, hogy kivenni, pont most, ezen az árfolyamon teljesen felesleges. Így hagyom, had ússzunk az árral.
szerintem a gyj-ig érdemben nem fog mozdulni, a 6000-et meg nem igen fogja áttorni. Célár?
Nos év végéig mindenképen szeretném 8000 felett látni még ha csak kicsivel is. A 12000-es céláramat májusra várom. (akkor sajna ki kell szednem a pénzem)