Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#444704 Hathor Előzmény: #444702

Ránéztem, és mit tudok mondani? Fordított fej-váll dupla jobb vállal :DD

mindig cxsak ilyenek jutnak eszembe. Álmomba is fej-vállakat látok.

Herceg azt mondta az volt a jelem az oviban biztos, meg zászló. ,-)

#444679 Hathor Előzmény: #444659

Hogy beugrik e a 2000ben látott szinten levő 300as USD/HUF??

Még van 320on vett dollárom. persze :DDDD

Hazai kamatkörnyezet is 15%körül lehetett akkor..

#444675 Előzmény: #444659

Azért én még mindig elcsodálkozom ilyenkor, hogy mennyi híve van mammonnak, és mennyire képtelenek belátni, hogy az a vallás, amiben hittek, az szép csendben kimúlt... ez már tényleg olyan, mint egy "pénzügyi messiásvárás", hogy majd ha így viselkedsz, akkor majd eljön... nem, nem jön el. Vége van ennek a hitrendszernek.

#444244 Előzmény: #444224

Én ezzel kapcsolatban szoktam azt mondani, hogy hiszen még csak azt sem döntöttük el az elmúlt 20 évben, hogy mit akarunk az államtól, azaz, hogy milyen jellegű államot akarunk. Egyelőre még mindig ott tartunk, hogy melyik tudja jobban fenntartani a Kádár rendszert és az emberek helyeett megoldani a problémákat. A polgáriasodásnak nulla jelenléte van az országban - sajnos.

Furcsa ezt mondani, de s…

#444224 TrendMan

Furcsa ezt mondani, de szerintem nem is az államcsőd lenne hosszabb távon a legnagyobb problema.(sic)

A legnagyobb gond az, ha továbbra sem lesz arculata az országnak.

Ez kb. olyan, mint ha valakit semmi nem érdekel, abból segédmunkás lesz, aki meg bármilyen diplomát akar, abból bölcsész.

Aztán csodálkozik, ha felkopik az álla.

Nagyon szorgos segédmunkásnak és nagyon okos bölcsésznek kell ahhoz lenni, hogy valaki a mai világban normálisan megéljen. (És akkor még mindig lehet alkoholista:-)

#444219 NightLord Előzmény: #444218

Hogyhogy mifene? Amíg van, IMF, addig az ország nem lesz fizetésképtelen, csak ha kifejezetten az akar lenni. Ez is egy lehetőség egyébként.

#444218 Sigorszky Előzmény: #444215

Szándékosan akarjuk? Ez meg mifene?

OV ék szándékosan nem akarják, csak véletlenül beleviszik az orazágot? Ne legyen igazam!

#444217 NightLord Előzmény: #444216

Ha nem is két hét, de énis a körülre tippelek. Remélhetőleg az lesz a teteje (280-as CHF, yummie).

#444216 matgab Előzmény: #444215

346 lesz két héten belül az zicher. (315-ös matgab célárból számítva). ezt még 300 körüli árnál írtam a matgab részvényei topikba...

#444215 NightLord Előzmény: #444212

Gondolom 2009 tavaszán sokan megszívták azzal, hogy panikszeruen valtottak at a forintot eurora, aztan végignézték a 20%-os felértékelődést. Nőtt az ingerküszöb.

Amúgy meg amíg van IMF, addig csőd belátható időn belül csak akkor lesz, ha szándékosan akarjuk. A nagyobb baj az, hogy a növekedési problémákon viszont az IMF pénze sem segítene.

#444212 Sigorszky Előzmény: #444211

"Ha az államcsőd elkerülhetetlen lenne és 377 reális, akkor mindenki egyből menne át valutába."

Mért nem teszik?

Mert qrvára magas az IQ és a pénzügyi kultúra. Szíjjártó mongya a tutit és cuclizzák, ennyi.

Ha az államcsőd elkerülh…

#444211 TrendMan

Ha az államcsőd elkerülhetetlen lenne és 377 reális, akkor mindenki egyből menne át valutába.

Az emberek egyből váltanák át a fizetésüket dollárba, euróba (?)

Vagy ennyire nincsenek tudatában, vagy csak mélák.

Szerintem nem lesz államcsőd, egyszerűen kevesebbet fog érni a pénzünk néhány évtizedig, szívjuk majd a fogunkat, ha külföldre akarunk utazni, sok szempontból csökken az életszinvonal, de ezt talán a gyomrunkon keresztül nem fogjuk érezni.