Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: ATH?

#444188 ikszf Előzmény: #444145

Én voltam, fibo szerint, válság előtti csúcs, és válság előtti mélypontra vetítve. Ez alapján múltkor megállt 2 egységgel a célár előtt :) Most odáig van neki tere: 319,x. 305 körül is ezt írtam célárnak, és lehetséges ellenállásnak. Efelett ugyanazon fibo alapján ~377.

#444165 lyonell Előzmény: #444157

355,utána 1-2 évre megállhat 310-350 között sávozni,bár 99% államcsőd,akkor már nem mindeggy.

#444157 TrendMan Előzmény: #444145

Én még egy korábbi fázisban olvastam valahol a szaksajtóban, hogy az MNB 325-ig nem lép.

377-et nagyon elrugaszkodottnak érzem, csak ha a válság újabb mélységeket üt, akkor lehet reális.

377-nél már isten irgalmazzon nekünk:-(

ATH?

#444104 lagwagoner

Nahát! Azt hittem ez a topic lesz a legaktívabb. Szinte már természetes a magaslati levegő?

Re: nincs cím

#443513 zeeh_ Előzmény: #443504

"úgy gyengítik el a forintot, hogy közben az a devizahitelesek miatt ne okozzon nagyon súlyos szociális feszültségeket"

Ezzel csak az a baj, hogy akik nem tudnak végtörleszteni, de még tudják a havi részleteket fizetni, azok alaposan szopóágra kerülhetnek és könnyen átmehetnek a törleszteni már nem tudók táborába. Ha megnézzük a kezdetektől, a forint gyengítésében lehet tudatosság. Tényleg az a kérdés, hogy mi a célár, meddig szándékozzák gyengíteni. Lehet, hogy a cél érdekében még a bóvlit is bevállalnák? Ez viszont már őrültség lenne, hogy elértéktelenítik a forint megtakarításokat.

#443504 matgab Előzmény: #443497

én már 2010 áprilisában leírtam, hogy a fidesz egyetlen koncepciója csak az lehet, hogy úgy gyengítik el a forintot, hogy közben az a devizahitelesek miatt ne okozzon nagyon súlyos szociális feszültségeket.

Vissza is lehetne keresni a Magyarország topikban, ha normálisan működne az oldalon a kereső funkció.

Én már ennek tudtam be anno a Kósa- Szijjártó féle nyilatkozatokat is, magasabbra tették a bázisárfolyamot, ami meghatározza az emberek érzéseit, hiszen mindjárt ráfogták a szocikra, hogy csődben az ország és a HUF anno 285-ig gyengült, ha jól emlékszem.

#443503 lagwagoner Előzmény: #443502

Ami a csövön kifér: Rájöttek, hogy a kisebb ellenállás felé könnyebb elmozdulni, és az előnyeiről is meggyőzik magukat.

#443499 lagwagoner Előzmény: #443497

Jól látod.

Plusz okok, szerintem:

5. a külföldi cégek/bankok a gyenge forint miatt, (még) nem vonulnak ki Magyarországról (gyorsan), mert az értékesítésükből járó bevétel átváltásával most rosszul járnának.

6. Az államadósság elinflálása (bár 6% fölötti infla az már brutális lenne) jó taktika (nem csak itthon).

+1 bonus. Lázár János bevallása szerint fia jó parti lesz, hisz a család jelentőd deviza kötvényekkel/betétekkel rendelkezik. Ezek szerint meg van az ara? Ideje jó áron értékesíteni a devizakitettséget?

#443497 TrendMan Előzmény: #443472

Én közben átgondoltam a dolgot és van egy 3. lehetőség is:

A forint gyengülése nem egy hiba, hanem tudatos kormányzati koncepció.

Következményei:

1) Exportáló vállalatok értékesitése javulhat (ha az importálandó alkatrészek/adalékok nem jelentősek a végtermékben)

2) Magyar ember kevesebbet jár külföldre, éljen a belföldi turizmus

3) Magyar ember több hazai terméket vesz

4) Turizmusból származó deviza bevételek értéke forintban nő

HIrtelen erre jutottam, biztos van még számtalan vonzata.

Az biztos, hogy nem egykönnyen ismernek be bármilyen hibát.

Viszont , ha ez tudatos forint gyengítés (sokszor úgy érzem az MNB még rá is ad, ahelyett hogy venne, bár a kormány és az MNB viszonyát ismerve ez nem valószinü), akkor szerintem hosszabb távra szól és nem épitenék néhány éves távlatban a visszaerősödésre)

#443479 Kezdolap Előzmény: #443472

ez is benne lehet.

de simán lehet csak hatalmi gőg és egy hiba beismerésére való képtelenség/hajlam hiánya... 98-02-es ciklus eredményeit szajkózzák, ott is MGy volt, így működnie kell most is.. kisebb emberek is maradnak, pl HR államtitkár (?) asszony

#443472 zeeh_ Előzmény: #442681

Egyszerűen nem értem, hogy ezt az embert miért nem merik lapátra tenni. Más magyarázatot már nem találok rá, mint azt, hogy tud valamit OV múltjából, amivel sakkban tartja. Gyorsan rendet rakó maffiás dettó.

#443468 Kezdolap Előzmény: #443425

elviekben van egy 328-as célom, és egy 333-as... de több szempontból nem örülnék neki... inkább ne jöjjön össze...

Venni kell a forintot, n…

#443425 JP

Venni kell a forintot, nem kell beszarni... de csak azoknak akik nem szarnak be egykönnyen....Ez már kezd izgisedni :-)