Még (mici)macikák is hallgathatnak néha zenét. :)
Még (mici)macikák is hallgathatnak néha zenét. :)
mi a manó már ilyen topik is van? Đ
Voltak legalább egy területen előnye is a szovjet blokkhoz tartozásnak. Annak idején többször járt nálunk Richter.
Jön a hétvége, érdemes egy kis zenéléssel is foglalkozni majd:
Remek meglátás! :) Kár, hogy jómagam csellózni nem tanultam soha. Én cifrákat szoktam áriázni ízes székely káromkodásokkal fűszerezve.... :)
Persze az élvezetek fokozására a kettőt kombinálni is lehet. Egy napi maxon nyitott long mellett vadul gordonkázva figyelni az aláhulló árfolyamot. :-)
Tagadhatatlanul jó zene, de én is annyiszor találkoztam már vele életemben, hogy szívesebben hallgatok számomra eddig ismeretlen műveket, vagy olyasmit, amit eddig nem volt módomban alaposabban megismerni. A Carment például, amit élőben egyszer láttam mindössze, lehettem vagy 16 éves, de itt a YouTube-on több teljes előadás is fent van, egyik jobb, mint a másik. Vagy a Don Pasquale-t, amit szintén egyszer láttam élőben, megboldogult Gregor Jüzseffel a címszerepben. Nem túl mélyenszántó, de bájos és üde muzsika. Nagyobb bukták benyelése után kihozza az embert a gödörből! )
A koromról nem szívesen beszélnék, pedig nem vagyok nő. Talán elég annyi, hogy Sztálin temetéskor már javában éltem.... :)
Ha avatatlan kezekbe kerül egy mestermű, annál nincs rosszabb, talán csak egy kínlódás a rosszul felvett poziban ér fel vele.
Azért egy zeneiskola záróhangversenyén botfülű és fakezű gyerekek előadásában meghallgatni nem nagy élvezet.
Bár nem hiszem hogy egy korosztályba tartoznánk de ha igen gondolom emlékszel az átkosban előszeretettel hallgattatták a gyerekekkel énekórán ezt a művet. Sokakat a rosszullét kerülgetett ,de velem nem tudták megutáltatni. :) Mai napig szívesen hallgatom.
De biztos akadnak olyanok, akiknek a könnyed és játékos művek tetszenek inkább:
A kavargó lelkű spekik és a piac mozgását valóban jobban leképezi most egy ilyen jellegű zene, mint a felhőtlen szórakozást ígérő táncmuzsikák. Mondjuk a Radetzky-induló ilyen körülmények közt is hallgatható és majdnem minden előadásban maradandó élményt nyújt.
Bocsánat, kicsit zűrös volt a kezdés, én csak az egyik saját hozzászólásomat szerettem volna törölni, amit Lupin úr joggal kifogásolt. Nem az került oda, amit eredetileg oda szántam.
Remélem a mai tőzsdenap hoz némi megnyugvást és a speki idegszálak is kisimulnak majd. Longban ülőknek szép emelkedést kívánok, én zártam este a shortjaimat!
Bár csak most látom hogy a harmadik poszt lehet hogy nem is az enyém volt. Bár az is törölve lett.Így sajnálatomra nem tudom hogy mit tartalmazott. Mindegy. Az előző írásom második része mindezektől függetlenül még önnek szól.
Ha megengedi Lupin úr. A második poszt koncertfelvétele 1989 -ben készült és Carlos Kleiber vezényel a harmadikon pedig Franz Welser 2011-ben. A hasonlóság egyedül a Radetzky March lehet.
A helyesírási problémáért pedig utólagos elnézését kérem, mobilról való hozzászólás még nem az erősségem. Ez miatt inkább az ujjam vastagságát és nem a nyelvtani hiányosságomat hibáztatom :)
Köszönöm. Ez a Brahms zene kellően visszaadja az éppen bukó poziban ülő spekik lelki vívódását. Sajnos a speki élete nem csak keringőből és polkából áll.
Figyelmetlen és pontatlan voltam az imént, s talán még udvariatlan is. Jelszavam: mindent a kedves vendégért!
Köszönöm a helyesbítést, természetesen igaza van, Ön igen figyelmes ember. A megfelelő linket pedig sokadik próbálkozásomra sem sikerült betennem, mindig ugyanazt adja be, valami zavart érzek az erőben, nem is próbálkozom tovább. A megfelelő link Beethoven IV. szimfóniájának első tételére vitte volna a kedves fórumtársakat. Sajnálom....
Azt is sajnálom, hogy én ma egyáltalán nem vagyok gyászos hangulatban. (Bár igaz, hogy kellene!)