Bux 15perces chartom komment nélkül, mert fáradt vagyok hozzá, mint írtam..
Bux 15perces chartom komment nélkül, mert fáradt vagyok hozzá, mint írtam..
nekem ez inkább szűkülő 3 szög
Zászlónak azért nem tökéletes, mert az aljaknak is egyre lentebb kellene lenniük
Jó kis sztori :D a baj csak az hogy Bud is elég sokszor veszít :-))) :D
ezzel az üzlettel végül nyertél ugye ? a lényeg hogy jön vissza valami pénz...
sokszor hiába indítok én is pozíciót..nem keres vele semmit az ember.
""De nem értem azokat akik ez miatt nem shortolnak""
A piac televan előitéletekkel, tévhitekkel. A shortról is van egy ilyen dezinfó miszerint kockázatosabb mint a long. Ebben van is némi igazság persze csak elméleti szinten. Nem mindegy mit shortolunk. Nézzük mit csinál egy kezdő. Mivel ismeretei szerények igy másoktól hallott infókra támaszkodik. Ezeket tényként kezeli hisz tapasztalat hiányában mást ugysem tehet, ezzel a mankóval kell megelégednie. A baj akkor tetőzik ha nem hajlandó átgondolni a hozzá beérkezett infót, pusztán tényként kezeli. Saját gondolatain keresztül megérteni a müködését. Nos ahol egymás pénzére pályáznak a szereplők ott nem csoda hogy sok a dezinfó. Én azon ámulok hogy ezekért a dezinfókért sokan még pénzt is hajlandóak fizetni. Na ebben az esetben nemcsoda hogy több a vesztő játékos min a nyerő. Érdekes játék kapzsi nagyravágyó embereknek.
S&P napos messzebbről, Zászlószerűen.
100napos mozgóátlag támasszal.
Majd egyszer megérted, nincs kedvem regényt írni.
Pihend ki magad. ;)
:-) Ez nem csak hatira, hanem egész tőzsdére vonatkozik. Mind ellenségek vagyunk. :-) Persze aki akar címkézhet is, hogy neki csak a nagybüfik, vagy csak a Morgan Stanley... :-)
de miért tömtük ki?
Tovább várjátok le az árfolyamot. Ő átveszi az én shortomat 16000en és viszi 15800ig.
Ellenben leírva szép, ebben a folyamatban van esetleges bukás is, ha nem megy soha 15.8ra, na de nem ez most a kérdés, itt a shortosok hisznek benne, hogy megy, akkor miért ne nyerhetne PFes 15.8on? Virtuális játék az egész, amihez be kell fizetned zsét. Minél többet fizetsz, annál többet kapsz, annál többet játszhatsz. A nyitás zárással rajtad múlik nyersz-e.
Mindegy.. fáradt vagyok ma ehhez.
Ez eddig rendben van, de mindketten kitömtetek egy PF-es kezdőt aki vesztett. :D
Nem ezt írtam de mindegy..
azt írtam bud 17K eladás, 17Kn visszaveszi, nyert 1000pntot, de én adok neki 16Kn és zárok 15Kn vétellel én is nyerek.
Na de legyen egy élhetőbb példa. Tegnap eladott 16.800on, 16500nál visszvette támasznál ezzel nyert, de én adtam rá az Ő vételére 16500on és ma visszavettem nyitóban 15.850en nyertem. mindketten nyertünk. ezt írtam
Krisztián eladott 3650en OTPt visszvette 3000en nyert, más ráadott 3000en az Ő vételére, 2900on visszvette Randomban nyert. mindkettő nyert.
Lupin vett 2850en,. eladta 2900on nyert, átvettem 2900on tőlen 2950en zártam, nyertem
Egy kicsit agyalj még a hati müködésén:-) Ha nyersz egy ügyleten annak a pénznek valakitől jönnie kellett. Nem teremtődött csak úgy a semmiből, bizony az valaki kik vesztesége ami nálad nyereségként csapódik le.
"Tök mindegy ki miért ad el vagy vesz." pl: ez sem mindegy, vannak akik azért adnak el hogy te is és mások is eladjanak ennek hatására, ettől lesz izgalmas a játék. Innen egy lépéssel megtoldva minél gyakrabban átvernek egy álmozgással annál több nyereség kébződik a kötésed túloldalán lévő párodnál.
Shortom van, ennek megfelően lefelé várom.
ezt mondtam.. 320-480as vételt, abból jött ki a 400as átlag.
erre ezt írtad ma: "185ön ráadtam kicsit"..
ezért nem értettem.. de most sem.
tehát van long is, short is.
Ersténél?
De gondolj már bele.
Mondjuk vegyük a Te- Bud esetet. Te megvette 17król bud shortjait, majd egyből beszakadt 16knál nagy buktában vagy. Bud visszaveszi 16k-n, de valakinek el kellett neki adnia ott. Lehet nem Te leszel, de valaki biztos. Aztán elindulunk felfelé, bud megint nyer, de aki eladta az veszít ahogy emelkedünk (persze most eső trendről beszélünk és nem olyan adja neki aki 5000-en vette valaha). Aztán Bud kiszáll 16,5kn a korriban(Te nem) és beszakad 15kig. Ő megint nyert. Te meg finanszírozod Őt. Átvándorol a pénzed hozzá.
Mindenképp valakinek a pénzét veszed el.
De nem értem azokat akik ez miatt nem shortolnak. Attól őket is ugyanúgy megszívatják, shorttal védekezni tudsz ellene
"a múltkor 250en vártam bux hatit csak 500ig jött le gondoltam ma túlleng ezért vettem 480on..meg 320ig..és veszek még 16k-nál.."
ez mi?
Nem tudonm, én másképpen látom, nem vonok le következtetést ebből, hogy én nyitok egy pozit, azzal valaki nyer vagy veszít.
- Bud nyit egy 17.000es shortot, visszaveszi 16.000en akkor szegényre nem adok mert veszített? Nem Ő nyert 1000pontot.
Valaki vett 2850en OTPt és eladja 2900on én megveszem és viszem tovább 3000ig megint nyertünk mindketten.
Tök mindegy ki miért ad el vagy vesz. Nyeresége, vesztesége keletkezik belőle.
Egy a lényeg, vándoroljon a papír köztünk. De hogy ezzel más veszít az egyáltalán nem biztos számomra.
De lehet másról beszélünk.
Akkor részemről partvonal míg nem lesz egyértelmű irány. Addig úgy is pénzégetés megy.
A keselyű ismét csak köröz a tetem felett :)
Miért lenne hülyeség?
Mindig van ellenkező előjelű párod nem? Amelyik oldal erősebb az ellenág zárói opnak. Ez nem feltétlenül a Te ellenpárod, de lehet az is.
Érték nem teremtődik. A pénz nem vész el csak átvándorol. Ez a money megmaradás törvénye :)
Shorttal figyelni kellene. A pletyka az, hogy EKB korlátlanul akarja vásárolni az olasz, spanyol meg francia állampapírokat. Meg bármely monetáris övezeti országét, aki rászorul. Itt is beindul a pénznyomda, lehet már ma bejelentik. Erre komoly örömködés várható. Meg komoly infláció.