Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: ROTFLMAO

#451074 Ibiza Előzmény: #450932

tehát? nem működik a gazdaság..nincs innovatív erő..mint a cégeknél..50-60% az egészséges eladósodottság.. persze ha nem működésre hanem beruházásokra költik..

a 120% sem rossz..de kockázatos..a lényeg ne működési költségre menjen..

ROTFLMAO

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/elmult_a_panik_a_magyar_allampapirpiacon.159097.html

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/ismet_terv_alatti_eladas_a_rovid_dkj-aukcion_2.159099.html

ROTFLMAO

Ennyit a világvége hangulatról, meg a 10% körüli hozamokról. Még két leminősítés és stabil lesz a finanszírozásunk, olcsóbb hozamelvárás mellett... inkább legyen még egy fokozat le, stabil kilátással, vagy kettő, de felminősítési kilátással, mert az ezek szerint jobb, mint az """"elitklub"""" tagjainak lenni.

Egyszerűen kezd már nagyon nevetségessé és átlátszóvá válni ez a (vég)játék.

http://index.hu/gazdasa…

#448838 Fornit

http://index.hu/gazdasag/blog/2011/11/28/olaszorszag_nem_targyal_hitelcsomagrol/

A Nemzetközi Valutaalap szóvivője hétfőn délelőtt cáfolta azokat az olasz lapértesülést, amely szerint a pénzügyi szervezet tárgyalásokat folytat Olaszországgal egy hitelcsomagról.

"Nincsenek tárgyalások olasz kormányzati szervekkel egy IMF finanszírozási programról" - mondta a szóvivő. Előzőleg a La Stampa című lap arról számolt be az információs forrás megjelölése nélkül, hogy az IMF 400 és 600 milliárd euró közötti összegű hitelcsomagot készít elő Olaszország számára arra az esetre, ha a dél-európai ország adósságválsága tovább súlyosbodna.

Re: Újabb többszázezres leépítés a romániai közszférában

#447783 Előzmény: #447745

A jelen gazdasági környezetben én inkább a négy órássá átalakítást, vagy a juttatások teljes elvonását, illetve és/vagy a fizetések jelentős csökkentését tudnám támogatni, mivel ekkora tömeg elbocsájtásának problémája kezelhetetlen lenne egy ilyen válság kellős közepén. Most csak gondolj bele: Minimum 50.000 újabb nem fizető devizahitelest csináljál azonnal...

Wazz, de elkúrtuk ezt, hiába sírtam 2006 környékén, hogy ne tovább az elkúrcsányi úton :(

Nem nagyon maradt más lehetőség, mint állam által adott fizetések és nyugdíjak fűnyírószerű 20%-os csökkentése, de legalább mindenki juttatásának a megtartása (minimálnyugdíj és minimálbér 80% alá senki sem mehetne azért). Ennyi maradt.

Re: Újabb többszázezres leépítés a romániai közszférában

#447756 GáborGábor Előzmény: #447745

1.1k közalkalmazott ...

Hm ...

Nem sok az egy kicsit?

Be kéne vezetni nyugdíjaztatás után a választási jog megvonását ...

Más lenne egyből a stat ...

;)

Re: Az oktatás és a bizalom

#444847 Netmaster Előzmény: #439241

Tanulságos videó a finn oktatásról. Hoffmannéknak sem ártana tanulni valami újat.

Re: nyugdíj reálhozamból

#441459 Előzmény: #441455

Nem tudom ki mondta, de valahogy úgy szólt, hogy "Nem is lehetsz igazán sikeres, ha eltőtte párszor nem mész csődbe". Hogy úgy mondjam, az "előlről kezdeni" - mint fogalom - valójában nem létezik, csak az "újrakezdés", vagy a "megint nekiállás".

#441455 lagwagoner Előzmény: #441398

Egyébként minden elismerésem azoknak, akik elölről tudják kezdeni. Bármiről is legyen szó karrierjükben egy nagy pofon után.

#441447 lagwagoner Előzmény: #441435

Magamnak vezetek egy ilyen kimutatást, de csak 2008-tól. Bár adott évben mindig kivonom az azévi friss tőkét, amit befektetek, hogy csak az év eleji bázis értékhez képest levő hozamot (is) lássam, de ez a számítás csal, hisz azoknak a többlet tőkerészeknek is van hozama vagy vesztesége adott évben (torzít), de mindenesetre a vagyonnövekedés nyomon követhető. Meg még fejlesztem ezt a kimutatást tovább.

ibizánál, meg aztán volt likvidálás, meg ahogy elmondta, ő összetettebb dolgokban is utazik. Erre külön adminisztrátor kéne, hogy azt egzaktul vezesse: ha kivesz pénzt, akkor mennyibe számítson bele a hozam ill. tőkerészbe a felvett összeg stb. de ha valakinek van erre egy módszere, táblázatkezelője az jó.

#441435 Előzmény: #441398

"én 13-14 éve tőzsdézem.. nekem mindig az infláció vagy a betétek 2x ese volt a cél a tőkére vetített hozam..ez a kockázati prémium.."

Ne írd meg, ha nem akarod, mert ez végülis bizalmas info - de végső soron mennyire jött ki az éves átlagod?

#441410 Ibiza Előzmény: #441407

spekuláció...bármelyik számszerűsítés.. ha valaki csak ezzel foglalkzik nyílván oka van..sokan nem értenek hozzá ezért azt gondolják mások sem..

nekem a munka a tőzsde és egyéb befektetés hármasa jön be..

élvezem ha van egy elképzelésem..és az megvalósul..akár a károgókkal szemben is..

a világgazdaság a hobbim valamennyire..van más is de érdekel..

#441407 lagwagoner Előzmény: #441398

Hmmm, de ők gondolom a tőkepiaci befektetők kb. a sikeres 0,1%-anak egy része.

Akkor, még _AT_-nek lesz igaza, hogy a befektetők túlnyomó részének a hozama nem több mint a nem spekulálókénak a profitja (pl. vállalkozás, sikeres mérnök stb.). Időben is kb. annyit vesz igénybe. Legalábbis _AT_ erre szeretne kilyukadni.

#441402 Ibiza Előzmény: #441391

csak jelzem neked az otp mostani árfolyama 32500Ft és volt 100.000Ft felett..

kb 1000Ft-al indult és lement 850ra..

#441398 Ibiza Előzmény: #441353

én 13-14 éve tőzsdézem.. nekem mindig az infláció vagy a betétek 2x ese volt a cél a tőkére vetített hozam..ez a kockázati prémium..

megsoxoroztam a pénzem..az élet hoz ezt azt..ki kellett venni majd beraktam majd ki.. vettem pár dolgot.. egyszer volt egy szép bukta liqvidált a brókercégem..ott elreppent egy jó ház ára..

ma már kevesebb pénzzel nyomom..van egyéb befektetésem..de néha megnézem a régi összesítőmet..elképedek micsoda befhiteleket látok..ahogy öregszik az ember úgy változik a biztonság irányába..

vannak sikersztorik..azok nem itt fórumozgatnak..erste varjú péteres előadásokon láthatsz ilyeneket.. saját ügyfelei pozijáról ír..

aki kb 10éve értett a tőzsdéhez az sokat keresett.