Az, hogy nem találták el, nettó bal****ság következménye. Kérdezz körbe a szentlőrinciek között. Nyílt titok :)
A 600 méter hasraütés volt, nem számoltam utána.
Az, hogy nem találták el, nettó bal****ság következménye. Kérdezz körbe a szentlőrinciek között. Nyílt titok :)
A 600 méter hasraütés volt, nem számoltam utána.
Az a baj ,hogy a megfelelő hőfok jóval 600 méter alatt van,elvileg 600 méteren még csak 42 fok
körül van a hőmérséklet.Jóval ezer méter alá kell fúrni,ahogyan ezt meg is tették,de nem találták
el a megfelelő vízzáró "hőtartó" réteget a tavasz folyamán ! Ez majdnem olyan rizikós mint,Bruce
Willis fúrása volt egy üstökösön,jó azért annyira nem mert különben Szentlőrincen most fáznának!
Nehéz elhinni, hogy 600 méter mélyről nem tudják gazdaságosan felhozni, majd visszapumpálni a vizet. A szenet is fel tudják hozni egy csövön több ezer méter mélyről is. Az UCG technológia erről szól, nézz utána, tetszeni fog.
Ellenkezőleg ,én a véleményedet hasznos tanácsként fogtam fel és köszönöm is ! A "geo" nagyhatalom igaz!Csak mondom, rajta ülünk az aranybányán de nincs pénz,technológia ami a
fúrások biztonságát egyenlőre garantálná!
Gimiben tanítok föcit,emlékszem engem is megdöbbentet az adat,de azóta is idézem a diákoknak.
Hétfő este nem akarok tanárkodni,de" mi alattunk" 100 méterenként 6-8 fokkal nő a geotermikus
gradiens,míg a világátlag 3 fok!Geotermikus és termálvizes nagyhatalom vagyunk,"csak" a költségei nagyon magasak a kitermelésnek! Na ez a fő problémája,az egyébként nagyon jó
irányban gondolkodó Pannergynek ! Az is igaz,ha egyszer beindulnak,hihetetlenül gyorsan fognak
profitot termelni !
Ne haragudj, ha durvának tűnt a válaszom, nem akartalak minősíteni, de őszintén meglepődtem és kibukott belőlem.
Az ENSZ jelentésről nem hallottam, de ha a fele igaz, akkor nagy kincsen ülünk és a Panninak szárnyalnia kéne.
Biztos vagy ennek a jelentésnek a számaiban? Kicsit durva ez a nagyságrend, persze jó volna! :)
Pf-ről másolom ide, odaát ezt írtam korábban:
"A. úrnak igaza van, én is hiszek a geotermiában. Ám ez még mindig csak igéretes sztori. Remélem nem úgy fog elsülni, mint ahogy a székely alapviccben történik, mikor az öreg egy egy jókora farönköt farag...:) (ugye mindenki ismeri!)"
Tanulni soha nem szégyen,így utólag nézve teljes mértékben igazad van! Megjegyzem volt a
hetvenes évek elején egy ENSZ jelentés,miszerint a Magyarország alatt lévő forró víz készlet az
akkor tudott,világon meglévő kőolajkészlet energiaértékének a felével volt egyenlő !
Ne haragudj, de Nektek ez új hír volt?! Másfél éve is nyilvánvaló volt, hogy profit sokáig nem várható. Pár kör speki ralli befigyelt a meleg víz miatt, de ennyi. A Panni egy szép nagy ígéret, őszintén örülnék, ha sikerülne nekik!
Nagyon sokáig volt Pannergy részvényem,és az egyik barátomnak is ! A mai hír miszerint 2013-tól
várható,hogy a cég nyereséges lesz,megerősít abban,hogy luzerként egy vallásos szekta tagjai
voltunk ! A forró víz volt az Istenünk,szerencsére nagyon nem égtünk meg vele,és remélem ti sem
fogtok !
Vagy bejön, vagy nem ...
Nemde?
:)
1-0-1-0 ... ezzel itt (is), bármi leírható ...
;)
http://www.portfolio.hu/vallalatok/a_piac_felet_vette_tegnap_a_pannergy.157767.html
ezek is kezdik az srv-t, mint a Rába... aztán nehogy itt is az legyen a vége, hogy egyik nap felfügg....
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111021-torocskei-istvan-lehet-az-akk-uj-vezetoje.html
Ez a Töröcskei István a "mi" igazgatótanácsunk egyik jeles tagja?
Remélhetőleg megjön majd a politikai háttér pozitív hatása is....
A szakmai topikból is írhatna ide szakmabeli:D