Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pannergy fórum

Re: nincs cím

#441265 Bendeguz Előzmény: #441263

Az, hogy nem találták el, nettó bal****ság következménye. Kérdezz körbe a szentlőrinciek között. Nyílt titok :)

A 600 méter hasraütés volt, nem számoltam utána.

#441263 Kiss Zoltán Előzmény: #441256

Az a baj ,hogy a megfelelő hőfok jóval 600 méter alatt van,elvileg 600 méteren még csak 42 fok

körül van a hőmérséklet.Jóval ezer méter alá kell fúrni,ahogyan ezt meg is tették,de nem találták

el a megfelelő vízzáró "hőtartó" réteget a tavasz folyamán ! Ez majdnem olyan rizikós mint,Bruce

Willis fúrása volt egy üstökösön,jó azért annyira nem mert különben Szentlőrincen most fáznának!

#441256 Bendeguz Előzmény: #441253

Nehéz elhinni, hogy 600 méter mélyről nem tudják gazdaságosan felhozni, majd visszapumpálni a vizet. A szenet is fel tudják hozni egy csövön több ezer méter mélyről is. Az UCG technológia erről szól, nézz utána, tetszeni fog.

#441253 Kiss Zoltán Előzmény: #441250

Ellenkezőleg ,én a véleményedet hasznos tanácsként fogtam fel és köszönöm is ! A "geo" nagyhatalom igaz!Csak mondom, rajta ülünk az aranybányán de nincs pénz,technológia ami a

fúrások biztonságát egyenlőre garantálná!

#441251 Kiss Zoltán Előzmény: #441243

Gimiben tanítok föcit,emlékszem engem is megdöbbentet az adat,de azóta is idézem a diákoknak.

Hétfő este nem akarok tanárkodni,de" mi alattunk" 100 méterenként 6-8 fokkal nő a geotermikus

gradiens,míg a világátlag 3 fok!Geotermikus és termálvizes nagyhatalom vagyunk,"csak" a költségei nagyon magasak a kitermelésnek! Na ez a fő problémája,az egyébként nagyon jó

irányban gondolkodó Pannergynek ! Az is igaz,ha egyszer beindulnak,hihetetlenül gyorsan fognak

profitot termelni !

#441250 Bendeguz Előzmény: #441240

Ne haragudj, ha durvának tűnt a válaszom, nem akartalak minősíteni, de őszintén meglepődtem és kibukott belőlem.

Az ENSZ jelentésről nem hallottam, de ha a fele igaz, akkor nagy kincsen ülünk és a Panninak szárnyalnia kéne.

#441243 Sigorszky Előzmény: #441240

Biztos vagy ennek a jelentésnek a számaiban? Kicsit durva ez a nagyságrend, persze jó volna! :)

#441242 Sigorszky Előzmény: #441239

Pf-ről másolom ide, odaát ezt írtam korábban:

"A. úrnak igaza van, én is hiszek a geotermiában. Ám ez még mindig csak igéretes sztori. Remélem nem úgy fog elsülni, mint ahogy a székely alapviccben történik, mikor az öreg egy egy jókora farönköt farag...:) (ugye mindenki ismeri!)"

#441240 Kiss Zoltán Előzmény: #441239

Tanulni soha nem szégyen,így utólag nézve teljes mértékben igazad van! Megjegyzem volt a

hetvenes évek elején egy ENSZ jelentés,miszerint a Magyarország alatt lévő forró víz készlet az

akkor tudott,világon meglévő kőolajkészlet energiaértékének a felével volt egyenlő !

#441239 Bendeguz Előzmény: #441231

Ne haragudj, de Nektek ez új hír volt?! Másfél éve is nyilvánvaló volt, hogy profit sokáig nem várható. Pár kör speki ralli befigyelt a meleg víz miatt, de ennyi. A Panni egy szép nagy ígéret, őszintén örülnék, ha sikerülne nekik!

#441231 Kiss Zoltán Előzmény: #440620

Nagyon sokáig volt Pannergy részvényem,és az egyik barátomnak is ! A mai hír miszerint 2013-tól

várható,hogy a cég nyereséges lesz,megerősít abban,hogy luzerként egy vallásos szekta tagjai

voltunk ! A forró víz volt az Istenünk,szerencsére nagyon nem égtünk meg vele,és remélem ti sem

fogtok !