a tékozló fiú esete jut eszembe
a tékozló fiú esete jut eszembe
hosszabb távon igen, de rövidtávon biztos nem. Ott van a félelem a PIGS többi állama miatt és nem alaptalan. Nézd meg a V_P topikot, igazén csemege a hitel grafikon :)
Egyértelmű, hogy az elmúlt 30év hitel boomját ki kell részben fizetni és ez nem csak görögökről szól. Ez csak egy újabb domino
"Görögország euróövezeti tagságának végét jelentheti, ha a pénzügyi mentőcsomagról váratlanul bejelentett népszavazás elveti az egyezséget - vélekedtek keddi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők."
.
hát hihetetlen okosak ezek a londoni elemzők bazzegg :) itt jóval tovább mentünk a jövő boncolgatásában....a londoni elemző lassan a f@sz szinonimája lesz :)
nem éppen, mert €-ba vetett bizalom mondhatni összeomlik...
annyi kell amennyi egy pénzcseréhez szerintem
kinyomni az új pénzt
meghatározni a kezdeti átváltási arányt és teríteni
árakat konvertálni
Görögország euróövezeti tagságának végét jelentheti, ha a pénzügyi mentőcsomagról váratlanul bejelentett népszavazás elveti az egyezséget - vélekedtek keddi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
egy két napig lehet zuhanás de az se biztos, ugyanis a bankok a CDS-t lehívhatják tehát kisebb vagy alig lesz veszteségük és a firewall meg már müködik addigra....amúgy meg most is mindenki görög csődöt áraz...
Szal valszeg egy igazi áldás lenne az EU-nak a görög népszavazás nemje...
hiába a Balkán az balkán
volt egy esélyük
Politikai szempontból logikus kormány részéről ezt lépi, mert így majd mondhatják így döntöttetek mi csak végrehajtjuk. Viszont az országuk szempontjából, hát az már necces kérdés.
EU szempontjából viszont ha a népszavazás elutasító akkor lehet kezdeni mindent elölről.
Egyszerű lenne kitenni őket EU-ból, precedens lenne a többi renitens országnak a sorsuk. Viszont ezt levezényelni, hogy lehetne az passz. Plusz, hogy a görögök hová süllyednének ez után az is passz. De lenne nekik 18 . havi bér, és aktacipelésért prémium stb, de olyan , hogy befosnak, azt hiszem.
akkor azért kinéz egy tisztességes zuhé a piacokon... Ugye leírni a görög kitettséget stbstb..
Sztem Merkel titokban azért imádkozik h a görög szavazás nemmel záródjon. onnan a görögöket levágják a lélegeztető gépről és mehetnek a f@szba, az euro meg megmenekül mert ha bárki ellenkezik akkor ott lesz a görög elrettentő példa.
.
A most megszavazott pénzből meg firewall-t csinálnak, a bankokat feltőkésítik és akár az olaszokat is megmentik.
.
Viszont a görög kormányfő nagyon jól döntött, ugye már ott járnak h önkormányzati szervezéssel nem fizetik meg az ingatlan adót a zemberek. Ebből csak úgy lehet kitörni h népszavazás dönt mellette és utána erővel végrehajtják vagy ellene és akkor a kormány mossa a kezeit.
.
Ha a nem győz akkor az EU megmenekül, a görögöknél pedig egy oriási válság lesz, a törökök majd elfoglalnak egy két szigetet vagy ezzel befenyegetnek és akkor a görögöknél jön egy katonai diktatúra...de már az EU perifériájára kerülnek vagy ki onnan...és alig fog bárkit is érdekelni....persze verbálisan elitélik meg minden Cohn Bendit meg az Amnesty majd folyamatosan savazza öket....
írtam..sztem a görögök elmennek a végsőkig..tudják csőd van innen bármi több az több.. lenne fedezetük az adósságra.még sem hallasz róla..tudják eu-nak fontosak..presztizs veszteség lenne ha bedőlnének.. nehezen engedik el őket.. feszítik a húrt..ráadásul ragaszkodnak a politikai hatalomhoz..
vagy egy forgatókönyvet láthatunk..
a, ha a nép nem szavazza meg a kormány lemond és eu elengedi őket.. katonák átveszik a hatalmat..vagy kiírnak egy új választást.
b, okafogyottá válnak a tüntetések hiszen "ti akartátok" áttolják a népre a döntés ódiumát.
valószínűleg vannak "mi lenne ha" forgatókönyvek..
"Aki menni akar el kell engedni"
Ezzel egyetértek, egy gond van, hogy ezek a görögök azt sem tudják mit akarnak. Illetve tudják 10 Ft-ért egy kiló húszezrest és egész nap kobolojozni.
Nagy nehezen összehoznak egy csomagot nekik, erre kitalálják döntsön róla a nép. Ez szép , de mit tudnak dönteni, gondolom mindent leszavaznak ami megszorítás, ahogy pl nálunk a 300 Ft vizitdíjat.
Merkel szerintem a fejét üti a falba, de a többi EU-s kormányfő is értetlenül nézhet. Ott sírnak segítségért amikor megkapják szavazni akarnak, ami egyenlő azzal, hogy visszautasítják.
Gyuri bácsi 1989-ben elég békés rendszerváltást intézett
most sem lesz több vér szerintem
Nem lesz ennek jó vége meglátjátok, még a végén igaza lesz Gyuri bácsinak.
tegnapi EUR-CHF tényleges. illetve USD várható árfolyam
ez alatt mire akarsz mutatni? €-ra? :)