plusz a tőkéjét :)
Én is sokáig filóztam, de az itthoni feltételek nagyon nem tetszettek a végére.
Nagy örömömre szolgál, hogy Te is publikálod a kereskedéseidet és a stratégiádat.
Nekem is a CAC és DAX kereskedése a cél (jövőre), egyelőre nem szeretnék egy fenékkel két lovat megülni.
Én nagyon drukkolok neked, 30% nekem is meg fog felelni. Nekem október 1-én indult, nagyon kíváncsi leszek.
Nekem eddig megvan kb 7%, jól indult a projektem.
Egyelőre nem sok időm van rá, de gondolkodom rajta.
A MNYP-ak kiiktatásával kevésbé vonzó/kereskedhető a magyar parkett.
A jövő évi Telekom osztalékfizetés után kivonom a tőkém a magyar papírokból és brokicéget is váltok, addig is néhány hónapos befektetésekben gondolkodom.
Előző postomban a célokról nem is írtam. A fogadás értelmében évi 30%-os hozamot vállaltam/szeretnék elérni a teljes induló tőkére vetítve. Bárki aki beszáll a fogadásba egy pezsgőt kockáztat:D
Hát ez király! Sok sikert! Végre egy tökös büfi.
Úgy látom eléggé a hazai piacra koncentrálódott ez az alap. Így tényleg extra spekulatív lett. :D
Javaslom, hogy csinálj erről egy blogot, ahol fel tudsz tölteni egy excel táblát is, amiben egy grafikonrajzolóval tudod szemléltetni a teljesítményt. Akár napi heti havi lebontásban.
November 2-án útjára indítottam a Pepe Spekulatív Befektetési Alapot!
A korábban veszteséges bankpapírjaimat a pénteki zárószakaszban adóoptimalizálásra használtam fel, tehát mostantól ez az új beker áruk.
Az alap indulásával egy időben tőkebevonás is történt, amit a korábban kistoppolódott E-star pakkal együtt E-star papírok vásárlására költöttem.
Egy baráti fogadás miatt hívom a portfoliomat bef. alapnak, ami a terveim szerint 1+1 évig lesz nyilvános.
Instrumentum: E-star
Bekerülési ár: 5623 Ft
Piaci ár: 5700 Ft
Referencia szint:1,014
Portfolio részaránya: 68,12 %
Instrumentum: FHB
Bekerülési ár: 491 Ft
Piaci ár: 491 Ft
Referencia szint: 1
Portfolio részaránya: 19,24 %
Instrumentum: OTP
Bekerülési ár: 3226 Ft
Piaci ár:3226 Ft
Referencia szint: 1
Portfolio részarány: 12,64 %
Cash:0 Ft
Összesített referencia szint: 1,001
Megjegyzés:
Realizált profit (a kezdeti induló befektetetett tőkére vetítve)
Piaci ár (A piaci árfolyamokat csak hétvégén frissítem heti záróár alapján)
Bekerülési ár (1%-on belüli kerekített összegeket is tartalmazhat, az esetleges eltérések a realizált profitba nem szerepelnek, instrumentumonként összesítve)
Portfolio részarány (piaci ár szerinti tőkére vetítve, instrumentumonként összesítve)
Kijött a ZWACK jelentés:
A társaság cash termelő képességével továbbra sincs probléma. A vállalat kontrollált működő tőke menedzsmentjének és visszafogott beruházási aktivitásának köszönhetően a negyedév végére közel 3,9 milliárd forintnyi cash állomány gyűlt össze. Ez törzsrészvényenként továbbra is tekintélyes, 1950 forintos szintet jelent. A bruttó árbevétel 11,7%-kal emelkedett a negyedévben.
A korábbi években rendre konzervatív prognózisokat megfogalmazó menedzsment az idei évre 1,6 milliárd forintos adózott eredménnyel számol (aminek eddig 55,8%-a teljesült), így várhatóan az idei év után is megengedheti magának a társaság a 850 Ft-os osztalék kifizetését.
A társaság 6,8%-os osztalékhozama 1,2%-kal marad el a 10 éves állampapír piaci hozamszinttől, ami áltagosnak mondható az utóbbi három évben, így ezek alapján nem nevezhetjük olcsónak a papír.
Forrás: Portfolio.hu
Sajnos a válság mindenre rányomja a bélyegét!
Pl: Az ismét emelkedő gázolaj jövedéki adó 16ft-al növeli a termék árát. Erre januárban az állam még rátesz 1 lapáttal.
Mikor kezelésbe vette az állam a MNYuP pénzeket titkon azt reméltem majd jóléti intézkedésekre fogja fordítani. Sajnos óriásit tévedtem az elmúlt hónapokban a kormány csak vergődik és minden féle adót kivet járulékot emel.
Ahogy vártam korábban októberben megtörtént a korrekció folytatódhat tovább a lecsorgás.
Semmi probléma alakul a jó beszálló az E-star-ban árgus szemekkel figyelem hol tudom visszavenni a 6700-on kistoppolódott pakkot.
Ja, emlékszem amikor 98-ban júniusban kihozták a 20000-es célárat a richterre (asszem a CSFB követte el, de nagyjából konszenzus volt). Szeptemberben már 4000 alatt lehetett venni. Úgyhogy óvatosan a nagy fundás részvényekkel
Jarj sikerrel! Nekem kinez egy pakk duplazas, ha bejon egy uzlet.
Szia
Már készülök a köv. évre az E-star fogja megterelni (remélhetőleg) az éves elvárt 30%-os profit felét :D
Jo erzes volt ujra elolvasni. A felertekelodes immar 100% ha csak az akkori dolgokat vesszuk figyelembe.
Elolvastam ismét Szentirmai Gábor tanulmányát és ismét megerősített az E-star-ba vetett bizalmamat.
Csupán egymondatot idézek
"14.331,07 Ft-os célárat kaptam a részvényekre, 2012 év elejére, ez
18,4%-os emelkedési potenciált hordoz."
http://www.bet.hu/data/cms158801/SzentirmaiGabor_Corvinus_E_Star_Nyrt_fundamentalis_elemzese.pdf
A negatív képet erősíti az kincstárjegyek iránti kereslet csökkenés még ha most rá tudják fogni a leminősítéstől való félelemre.
E-star elment a héten, fordulós jelre visszaveszem.
FHB I: -18,55%
FHB II: -12,93%
OTP: -21,38%
Cash: 47,14%
Jan. 1-től vezetem elért eredményre levetítve a kimutatást, addig különböző verziókat próbálok ki.
A banki papírokat nem adom el áron alul, mint látható az E-star pakk esetében már alkalmazom az új portfolio kezelési szabályokat.
Ahogy vártam a stop kivágott, a reggeli tervek szerint.
E-star likvidálva.
Na végre volt egy kis időm:
Megnéztem az OTP és az E-star napos chartját.
Az OTP chartján nagy küzdelem látható a további esés ellen, nem kétséges, hogy mi lesz a vége.
http://kepfeltoltes.hu/view/111020/otp_hu_d_www.kepfeltoltes.hu_.png
Az E-star chartja még gyászosabb, de egy midcap esetén gyorsan változhat a kép.
Szépen vérbe fojtották a kitörési kísérletet, szépen beszűkült a bollinger szallag egyelőre még a középvonal felett tanyázunk, ami némi optimizmusra ad okot, mikor majd letörjük a kb. 6700-as támaszt akkor kivágom az egész csomagot és lentebb visszaveszem.
http://kepfeltoltes.hu/view/111020/e_star_hu_d_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ma jóváírták a Pannunion ügyletből származó összeget. 210,32 ft-ot kaptam egy felajánlott részvény után.
Kicsit tovább tartott az ügylet – mint terveztem, viszont a banki betétekhez képest így is magas hozamot produkált. Néhány nap híján 4 hónapos befektetési idő alatt 6%-os profitra tettem szert.