a napon belüli short díjait a TDT ügyleteknél nézd meg!
Amit te írsz, mint short, az a napon túli egyedi részvények shortjárta vonatkozik.
Ezen kívül shortolási lehetőség a BUX határidő short amire meg a határidős kontraktusok díjait kell nézzed!
a napon belüli short díjait a TDT ügyleteknél nézd meg!
Amit te írsz, mint short, az a napon túli egyedi részvények shortjárta vonatkozik.
Ezen kívül shortolási lehetőség a BUX határidő short amire meg a határidős kontraktusok díjait kell nézzed!
Sziasztok!
Kezdőként a Randomnál szeretnék számlát nyitni, mert úgy hallottam, kedvezőek a díjai. Viszont utánanéztem, és lenne 2 kérdésem, akinek van már ott számlája, biztos tud válaszolni.
1, A 0.1% min. 99 Ft díj, a teljes vétel+eladásra vonatkozik, vagy külön a vételre és külön az eladásra is? (Azaz egy teljes tranzakció díja 2 x (0.1% min. 99 Ft)?
2, Megnéztem a kondíciós listát és a short részt nem értem.
http://www.randomcapital.hu/pdf/Kondicios_lista.pdf
Azt írják, a Prompt piaci megbízások teljesítésének díja (RANDI, Netboon, Mobil Broker kereskedési rendszereken keresztül) 0.1% min. 99 Ft vagy 0,2% min 99 Ft. Ez idáig oké.
Viszont alatta ott van ez: A Short típusú megbízásokra nem vonatkoznak a prompt piaci megbízások teljesítésének díjai. A Short típusú megbízásokhoz kapcsolódó díjakról jelen Kondíciós lista "Értékpapír-kölcsönzéshez kapcsolódó kondíciók" nevű pontjában tájékozódhat.
Ott pedig ez áll:
Netboo, Randi, Mobil Broker kereskedési felületen adott Short típusú nyitó ügylet teljesítésének a díja
0,3% min. 999 Ft
Netboon, Randi, Mobil Broker kereskedési felületen adott Short típusú ügylet zárásának a díja
0,3% min. 150 Ft
Eszerint itt egy short ügylet, akármekkora részvénymennyiségre, MINIMUM 999+150 FORINTBA KERÜL??????????????????????????????????????
Ha van valaki, aki shortolt már a Randomnál, légyszi magyarázza el, hogy megy ez, mert ez az összeg nemhogy olcsónak nem nevezhető, de baromi drága. Ismerősöm diákszámlán van az Ersténél, ott úgy shortol, hogy 0,22% min 100 Ft a díj, de ezt is csak a vételi oldalra kell kifizetni. (Ott csak napon belüli short van, engem is ez érdekel.) Szóval ha tényleg ilyen bődületes short-díjak vannak a Randomnál, akkor ez számomra felejtős.
Előre is köszi!
Ha ez így van, már be is fizetek a számlámra. Augusztusban nyitottam, de csak most lett kedvem ($).
Szerintem korrekt az árazás. Az RC-nek megfelelő fedezeti ügyletekkel kell biztosítania magát, az sincs ingyen.
Az említett % az éves díj, tehát 1-2 hónap esetén még elhanyagolható.
Pl. 1000 db telekom a kölcsön 519Ft-on 519000Ft, melynek éves díja 8,75% az 519000-ra számolva, + a vételkori érték és eladási érték kötési díjai / 0,2%/
az a 8% feletti díj pluszban, micsoda?
annyira lehúznak a napon túli tartásért?
http://www.randomcapital.hu/pdf/short_kezikonyv.pdf
Remélem nem akkor kívánják bevezetni amikor meg akarják zargatni a piacot..
Amibroker Randiplugin elérhető itt:
http://komlosiszilvia.oromhirek.hu/filemegoszto/download.php?file=3563730c54f9d622d015b6775f8566a0
Üdv:
kareszm
Kedves Kareszm!
A Randiplugin.zip a megadott linkről már nem tölthető le, megtennéd hogy elküldöd?
Köszönettel,
János
Ah, látom! Ugyanaz, mint 2008-ban, csak akkor nap végén csinálta... Megint Soros?
Szerintem az OTP-ben történt dolog miatt, de ez csak tipp, megyek hatiba olvasni.
Szerintem túl van spilázva, egyszerűen, ki akarják vizsgálni mi történt ma, broki okoskodás, esetleg határon kívülről, vagy technikai probléma...
és ugye ez nálunk ennyi ideig tart...
Lehet, hogy a BÉT arra számít, hogy jövő héten leminősítenek?
Mert ugye ha egy leminősítés miatt pánikesés lenne hirtelen, akokr bezony az összes jelenleg bent lévő stop az hip hopp aktíválódna és mindjárt lenne még további esés...
Így meg akkor ha nincs stop (de az illető azt hiszi , hogy van, csak nem olvasta a közleményt) akkor nincs azonnali esés.
hatiban, otp-ben megírva, de úgy van, ahogy mondtad...itthon vagy..))
Ez most mi a bánat, amit kaptam ma tőlük? Vagy csak én nem értem igazándiból?
Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy a BÉT határozata alapján 2011.november 2. napjától visszavonásig, STOP LIMIT és STOP PIACI típusú ajánlatok megadására határozatlan ideig nem lesz lehetőség. A Kereskedési Rendszerben lévő inaktív STOP LIMIT és STOP PIACI ajánlatokat a BÉT visszavonja. A korlátozás feloldásáról határozatban dönt majd a BÉT.
A BÉT határozatát az alábbi linken olvashatják.
http://www.bet.hu/newkibdata/108752367/StopLimit_StopPiaci_2011_10_28.pdf
Kérjük, hogy az ajánlatok megadásakor a fentieknek megfelelően járjon el.
Tisztelettel,
Random Capital Zrt.
Tehát egy darabig semmi stopos megbízás, csak piaci? Bár tudom, ez BÉTes téma...
Felhívod őket,bemondod hogy mekkora összeget,elkérik a jelszót elköszöntök...kb fél órán belül visszahívnak,elkérik a jelszót újra bemondod és ennyi,13h-ig intézed akkor másnapra a számládon a pénz.