Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Matolcsy: eddig a reformcsomag 87%-a készült el

#438356 zeeh_

Ismét megszólalt a Fidesz kancsal dísz kommunistája.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_eddig_a_reformcsomag_87-a_keszult_el.157594.html

Az én szótáramban a bújtatott adóemelések + a zemberekre cégeken keresztül áthárított különadók sorozata nem reform, hanem adóemelés. Haladnak tovább az MSZP-SZDSZ által kijelölt úton, csak annyi a különbség, hogy ezeknek nincs pofájuk közvetlenül az emberekre ráterhelni az adóemeléseket, hanem egy részüket bújtatva, sunyi módon oldják meg.

Re: Igazságos, mint az SZDSZ, nemes, mint az MDF

#438284 Előzmény: #438128

"Ezúton is kívánunk sok sikert a két halott és az elhagyott haldokló olajfájának!"

ezt én úgy olvastam, hogy:

"Ezúton is kívánunk sok sikert a két _AGY_halott és az elhagyott haldokló olajfájának!"

Ehhez képest az MSZMP KB munkaanyagai maguk voltak az erkölcsi diadal győzelmei és a fejlett logika magasiskolái.

Re: Igazságos, mint az SZDSZ, nemes, mint az MDF

#438189 Ibiza Előzmény: #438128

örsi jelenti.. a bukott miniszteri kloáka már tiszta..és kér engedélyt a vastagbélben elhelyezkedni.. és hőséges galandféreg esküt tesz..

Re: nincs cím

#438188 Ibiza Előzmény: #437955

azért az is érdekes orbánék hatalomra kerülésekor mindjárt egy vörösiszap katasztrófa volt..

én azt gondolom az államot..simán megzsarolják pénzügyi csoportok.. szerintem nyiltan..

én a mezőgazdaságban látom az erőt..amit könynen be lehetne indítani..ami felszívná az alacsonyan képzett munkaerőt.. belső fogyasztást generálva.. nem kell exportálni..belföldön eladni a magas szinten feldolgozott termékeket..

most búzát exportálunk és élő állatokat.. aboltokban meg ott a feldolgozott külföldi szar.. a kenyér is vacak orosz búzából van..

válság van eu-nak van ezer gondja.. önellátók lehetnénk mezőgazdasági termékekből..

vannak elszólások Orbán azt mondta "sokan azt gondolják M.O. ipari ország..tévedés..mezőgazdasági o."

Igazságos, mint az SZDSZ, nemes, mint az MDF

#438128 Netmaster

"Elfogytak a szavak, egyszerűen semmit sem tudunk hozzátenni Eörsi Mátyás szavaihoz. "Ha Gyurcsány Ferencnek sikerül egyesítenie az SZDSZ igazságát, az MDF nemességét és az MSZP szerethetőségét, akkor ebből még bármi lehet" - nyilatkozta az egykori szabad demokrata parlamenti képviselő a Népszabadságnak a szombaton párttá alakult Demokratikus Koalícióról."

http://kepviselofunky.blog.hu/2011/10/27/igazsagos_mint_az_szdsz_nemes_mint_az_mdf

Megalol. :D

#438023 Előzmény: #437955

"Ezek az általad emlitett hitelek soha nem érkeztek el Magyarországra"

Tehát: Az említett hitelek megérkeztek, az egy ettől független kérdés, hogy azt éppen refinanszírozásra költöttük el, vagy feléltük. Ismerve azonban a költségvetési hiányt, magad is beláthatod, hogy minimum(!) a felét a tényleges államadósságnak tisztán feléltük.

"Vagy te talán érezted azt a k.va nagy jólét javulást 2008-ban, amikor az ország egy minden addiginál nagyobb hitelcsomagot kapott??"

Amelyet éppenhogy nem költött el, hanem benn parkol az MNB-ben. Ha egy pénz egy bankszámlád van, az szerinted miféle jólét javulást hozhatna?

"Óriási politikai demagógia, hogy Magyarország a jóléte miatt van eladósodva!"

Én nem ezt írtam. Én azt írtam, hogy az, amit most leírt a bölcs vezérjelölt, az a nagy magyar valóság, az, hogy sokkal jobban éltünk, mint amennyit megtermeltünk. Ezért vagyunk eladósodva ennyire, nem tudom, hogy ezen mit lehet megkérdőjelezni. Ha úgy tetszik, én nem azt mondtam, hogy JÓL éltünk, hanem azt, hogy ENNYIRE SE élhettünk volna jól, ha a saját erőre kell támaszkodni. De azt hiszem, ez viszonylag egyszerűen belátható, hiszen a cucializmusban igen komoly mezőgazdaságunk és iparunk volt, oszt mégis úgy néztek ki az autok, városok főterei, uszodái akkoriban, ahogy - most nincs termelés, nincs ipar, nincs mezőgazdaság, csak vannak kiglancolt (de pénz hiányában már most pusztuló) főterek, veszteséges, vagy éppen bezáró wellness élményfürdők, meg rengeteg nyugati auto. Szerinted ezért mi megdolgoztunk, vagy adósítva adták nekünk? Szerinted miért is van 1 millió háztartásnak adósságproblémája? Azért, mert nem úgy éltünk, ahogy a lehetőségeink adták volna, hanem mertünk nagyokat álmodni, mert jobban élünk, mint négy éve.

"És minden egyes visszafizetett USD újabb és újabb USD adósságot generál, hiszen azt az MNB által létrehozott forintból fizetjük ki!"

USD-t USD-ből lehet kifizetni, forintból NEM. Ha meg lehetne ezt tenni, akkor a szocializmus sem omlott volna össze.

#437955 matgab Előzmény: #437510

AT, csak egy apró észrevétel sztem:

Ezek az általad emlitett hitelek soha nem érkeztek el Magyarországra, max az első tétel 0,5 milliárd USD, mert utána az összes többi hitel már csak a hitelek refinanszirozására ment el. Vagy te talán érezted azt a k.va nagy jólét javulást 2008-ban, amikor az ország egy minden addiginál nagyobb hitelcsomagot kapott??

Óriási politikai demagógia, hogy Magyarország a jóléte miatt van eladósodva! Egyszerűen azért vagyunk eladósodva, mert a pénzrendszerünk (ahol az MNB csak adósság/államkötvény fejében bocsát ki ft-ot) erre determinál. És minden egyes visszafizetett USD újabb és újabb USD adósságot generál, hiszen azt az MNB által létrehozott forintból fizetjük ki!

Addig amig ezen nem változtatnak addig nem fogunk kijutni a slamasztikából. A Manyup pénzek feloldásával azt hittem a fidesz nekiáll rendberakni a rendszert, de most már az a gyanúm, hogy a nevünkön lévő manyup pénzeket is azért szabaditották fel, hogy azokat is államadósságtörlesztés jogcimén a pénzügyi háttérhatalom kezére játszák át...

#437510 Előzmény: #437505

Welcome to the Real Magyar Ugar Vona.

Ez mindig is így volt, és amig van, aki azt terjeszti, hogy másra is lenne esélyünk ennek a belátása és az ebből való felismerések leVONÁsa nélkül, addig ez így is fog maradni. 50 éve csak a hitelek fedték el a szemek elől a valóságot, hol többé, hol kevésbé, de a lényeg akkor is az maradt, hogy nem úgy éltünk, ahogy azt megengedhettük VOlNA magunknak.

De hát, vannak, akiknek ez újdonság és még mindig el akarják játszani a Messiást, akik majd munka nélkül megoldják ezt a helyzetet.

Svéd elvonási szint, ame…

#437505 Wall street

Svéd elvonási szint, amerikai adószigor, etióp piac - Vona a költségvetés tervezetéről

Ez a fideszes költségvetés sikerült eddig a legjobban: ennyire meztelenre vetkőztetve még soha nem mutatták meg valódi szándékaikat; ha ez megvalósul, egy svéd elvonási szint fog párosulni egy amerikai adószigorral egy etióp piacon - jelentette ki a költségvetési vita mai ülésnapján a Jobbik elnöke.

http://kuruc.info/r/34/87187/

Re: Pártot alapít a Negyedik Köztársaság mozgalom

#436735 Előzmény: #436706

Neoszdsz nem jött be, kell valaki, akit futtathatnak.

Re: Fidesz-magyar szótár (Hírcsárda)

#436729 Netmaster Előzmény: #436726

Nem tartalmaz túl sok szót, viszont ha elkezded írni, kilistázza, mik kezdődnek a már beírt szórészlettel.

Szóval inkább user error. Cserélj usert és próbáld újra. :)

Re: Fidesz-magyar szótár (Hírcsárda)

#436726 GáborGábor Előzmény: #436704

Nekem mindenre azt írja, hogy nem található szó.

Ezek szerint elakadt a szavuk?

;)

Pártot alapít a Negyedik Köztársaság mozgalom

#436583 Netmaster

"Egy új baloldai patrióta pártot tervez elindítani a 4K! - Negyedik Köztársaság mozgalom, derül ki a 4K! hétfőn szétküldött, szerdára szóló sajtómeghívójából. "A 4K! úgy látja, hogy a jelenlegi politikai helyzetben, ahol az Orbán-rendszer munkavállaló- és szegényellenes politikájára a korábbi baloldal szétesése miatt nem érkezik hatásos válasz, az év elején

elindult tiltakozó civil mozgalmak logikus továbblépése egy új baloldali párt megszervezése kell legyen" - olvasható a 4K! levelében."

http://index.hu/belfold/2011/10/24/partot_alapit_a_negyedik_koztarsasag_mozgalom/

Vona Gábor Gyöngyöspatán…

#436284 Wall street

Vona Gábor Gyöngyöspatán: '56 harcát mindennapjainkban kell folytatni az igazságért és a szabadságért

Ötvenhat harcát nem pusztán megemlékezéseken kell felelevenítenünk, azt mindennapjainkban kell folytatni az igazságért és a szabadságért - mondta Vona Gábor vasárnap Gyöngyöspatán, a helyi önkormányzat ,56-os ünnepségén.

A politikus úgy vélekedett, már 1990-ben, "a sokak által gengszterváltozásnak nevezett hatalomátmentéskor elsikkasztották" ,56 céljait, és megtaposták ,56 emlékét 2006. október 23-án is, amikor gyermekeket és idős embereket kardlapoztak meg az újra véráztatta pesti utcán. Szabad-e az az ország, amelynek politikusai pártoktól függetlenül, időről időre az amerikai nagykövethez kell hogy járuljanak, illetve amely miniszterelnökének Brüsszelbe kell mennie a nemzeti ünnepen - tette fel a kérdést Vona Gábor, utalva Orbán Viktor október 23-i brüsszeli útjára célozva.

http://kuruc.info/r/2/87043/