Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1112

Re: nincs cím

#436563 Előzmény: #436559

Te tudod, hogy pontosan mennyi most a devizában fennálló adósságunk?

Megmondom őszintén, nincs kedvem utánanézni, de a devizatartalékunk éppen történelmi csúcson van és úgy 38 ezer millliárd EUR körül áll, amiből becslések szerint 2-3 milliárd tűnhetNE el, ha egyébként közben nem érkeznének az EU transzferek, vagyis nagyjából ennyi lesz a későbbiekben is.

Egyébként a lényege a mondanivalómnak annyi volt, hogy amig devizaforrásokat IS be kell vonni a HIÁNY fedezésébe, addig a gyenge deviza a jobb, mert akkor kevesebbet kell devizában felvenni.

#436559 Joker Előzmény: #436540

Nem igy van. A deviza tartalékunk a deviza adosságunknál nagyságrendileg kisebb. Ráadásul a devizatartalékunk egy részét az MNB kénytelen lesz felhasználni a bankok felé, mert a végtörlesztés miatt megnövekedik a diviza szükségletük. (Az MNB megoldása a forint gyengítését kívánja megadakályozni, mert ha piacról veszik fel forint ellenében villámgyorsan bezuhanna a forint.)

Ha a forint erősődik az esedéket tőke, vagy kamat törlesztés megdrágul. A meglévő adoságállomány több, mimt amit megújít az állam, tekintettel arra, hogy hosszúlejáratú kötvény az adósságunk egy része. Ráadásul a megújítandó kötvényeknél bejön a forrás költség emelkedésének a kockázata is.

Re: fg

#436550 Waszeitung Előzmény: #436547

Legközelebb csapjon a kezemre vki ha véletlenül a "sell"gombot nyomom meg...nem is értem hogy miképpen juthatott eszembe az eladás.

18e nek most megyünk neki másodszor asszem..

#436547 BudFox Előzmény: #436541

nemtudom kinnt mekkora ellenállás az 1250 ? ez egyelőre megfogta őket....bár ha emelkedésről van szó akkor sosincs ellenállás..

hát a nagy eséseket szépen megvették ezek..

#436545 Waszeitung Előzmény: #436544

Nem véletlen nem adták be egész nap ezt a játszóteret mint pl daxlit...egészen biztos vagyok benne hogy kevés bonyolultabb piac létezik mint a Magyar.

fg

#436541 Waszeitung

Nah elmegy ez a bet a p..csába,mi ez a 350es kt,sc vel összekötve???

Már megint vannak akik tudják hambi zárót,egészen elképesztő...

#436540 Előzmény: #436534

Szerintem nem jól nézed a kérdést.

Magyarország devizatartalékai is felértékelődnek, ez tehát pont javítja az egyenleget. Ugyanakkor Magyarország per/pill ADÓSODIK minden évben, hiszen veszteséges, amelyet többek között devizakötvényekből fedez. Ennek megfelelően, ha a hiány forintban változatlan, akkor devizában kevesebbet kell bevonni, vagyis kevésbé adósodunk tovább.

Ez meg mi a lópöcs volt?…

#436539 Fornit

Ez meg mi a lópöcs volt?? Mindenesetre ráadtam még egy kicsit ha már így alakult.

#436535 BudFox Előzmény: #436530

Amerikaiak hajtják megint felfele az árakat...szerintem könnyen lehet hogy Szerdáig nem lesz megállás....ilyenkor van az hogy nem érdekli őket semmi sem..csak minél magasabbra menni, venni mindent. ész nélkül...

hiába a tőzsde sokszor nem a józan érvekről, szól

#436534 Joker Előzmény: #436523

Nem egészen értelek. A kormányunk deklarált célja harc az államadósság ellen. Az államadósság közel fele devizában van, ez azt jelenti, ha gyengül a forint nő a deviza adosságunk. Ha nő az államadósság a megnövekedett törlesztő részlet miatt nő a költségvetési deficitünk. Ha nő a költségvetési deficitünk nő az ország kockázati felára, nő a finanszírozásunk költsége...... stb.

Ez nem lehet a kormányunk célja...

#436533 Joker Előzmény: #436518

Év végén a költségvetésbe mindig több bevétel folyik be, mint az év folyamán. Magyarország esetén meg az időarányos felhasználás azért nem mérvadó jelenleg, mert a kormány külön adói szintén egyszeri többletet fognak erdményezni. A magánnyugdíjpénztárból származó részvény vagyon egy részét állítólag szintén év végén értékesítik a mikulás rallyban...

#436525 Kitano Előzmény: #436518

Oké, de decemberben még kapnak több mint 500 Mrd-ot a nyugdíjpénztári vagyonból. Csak az EU döntés miatt visszaigényelhető ÁFA összege a bizonytalansági tényező.

#436523 Kitano Előzmény: #436515

Szvsz a leminősítés éppen beleillik a kormány terveibe. Tovább gyengül a forint, az állampapírokat pedig magasabb hozamon jegyzik csak le. Szerintem ha szükséges a négy kormánypárti tag még kamatcsökkentésre is hajlandó a monetáris tanácsban.

#436518 kápé Előzmény: #436515

Megállás nélkül dagad a hiány

A költségvetési hiány kilenc hónap alatt a megemelt éves terv 132 százalékát is meghaladta. Ez az eredeti cél több mint 228 százaléka

#436515 Joker Előzmény: #436474

Alapvető különbség van leértékelés és leértékelés között. Ha valakit leértékelnek rossz esetben növekszik a kockázati és hozam szintje. Magyarország esetében a leértékelés azért kritikus mert a leminősítéssel bóvli kategóriába kerülnénk. Sok alap belső szabályzata alapján ez eladási lavinát indítana meg, ezért itt különösen kritikusan érintené gazdaságunkat a minősítők negatív itélete.

Jelenleg kevés szerintem a konkrétum ami a bóvliba tételt alátámasztaná, de ha a költségvetésünk nem lesz tartható, a növekedésünk stagnál, vagy minuszba fordul, illetve a bankrendszer támadását folytatja kormányunk abban az esetben a leminősítés erősen valószínű.

A fentiek miatt ezért a végleges költségvetésünk ismerete előtt nem hiszem, hogy ilyen lépést megtenné bármelyik minősítő.