"Ezek az általad emlitett hitelek soha nem érkeztek el Magyarországra"
Tehát: Az említett hitelek megérkeztek, az egy ettől független kérdés, hogy azt éppen refinanszírozásra költöttük el, vagy feléltük. Ismerve azonban a költségvetési hiányt, magad is beláthatod, hogy minimum(!) a felét a tényleges államadósságnak tisztán feléltük.
"Vagy te talán érezted azt a k.va nagy jólét javulást 2008-ban, amikor az ország egy minden addiginál nagyobb hitelcsomagot kapott??"
Amelyet éppenhogy nem költött el, hanem benn parkol az MNB-ben. Ha egy pénz egy bankszámlád van, az szerinted miféle jólét javulást hozhatna?
"Óriási politikai demagógia, hogy Magyarország a jóléte miatt van eladósodva!"
Én nem ezt írtam. Én azt írtam, hogy az, amit most leírt a bölcs vezérjelölt, az a nagy magyar valóság, az, hogy sokkal jobban éltünk, mint amennyit megtermeltünk. Ezért vagyunk eladósodva ennyire, nem tudom, hogy ezen mit lehet megkérdőjelezni. Ha úgy tetszik, én nem azt mondtam, hogy JÓL éltünk, hanem azt, hogy ENNYIRE SE élhettünk volna jól, ha a saját erőre kell támaszkodni. De azt hiszem, ez viszonylag egyszerűen belátható, hiszen a cucializmusban igen komoly mezőgazdaságunk és iparunk volt, oszt mégis úgy néztek ki az autok, városok főterei, uszodái akkoriban, ahogy - most nincs termelés, nincs ipar, nincs mezőgazdaság, csak vannak kiglancolt (de pénz hiányában már most pusztuló) főterek, veszteséges, vagy éppen bezáró wellness élményfürdők, meg rengeteg nyugati auto. Szerinted ezért mi megdolgoztunk, vagy adósítva adták nekünk? Szerinted miért is van 1 millió háztartásnak adósságproblémája? Azért, mert nem úgy éltünk, ahogy a lehetőségeink adták volna, hanem mertünk nagyokat álmodni, mert jobban élünk, mint négy éve.
"És minden egyes visszafizetett USD újabb és újabb USD adósságot generál, hiszen azt az MNB által létrehozott forintból fizetjük ki!"
USD-t USD-ből lehet kifizetni, forintból NEM. Ha meg lehetne ezt tenni, akkor a szocializmus sem omlott volna össze.