Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Orbán: Magyarország nem pénzeli külföldi bankok megmentését

#436240 banyaiz Előzmény: #436237

Azt, hogy elmond 4-5 olyan sablon gondolatot amiből egyenként mindegyik ellentmond a másiknak de külön külön jól hangzanak mindenféle mögöttes tartalom nélkül, lehet úgy értékelni , hogy igaza van.

Szerintem ez a történet arról szól mi fáj kevésbé, és ezt fogja minden ország a saját szemszögéből mérlegelni.

Persze az elkerülhetetlen mivel politikusokról van szó, hogy közben jól hangzó baromságokkal etessék a népet, ebben Viki elég előkelő helyen van a rangsorban, ahogy elnézem hétvégi termését. :)

#436237 Arsene Lupin Előzmény: #436217

Persze, hogy lóbálni fogják. Egyrészt minden résztvevő szerepben van, a hazai médiának és a választóinak alakít, másrészt speciel most igaza van a magyar kerálynak. Úgy lesz, mint a bankadónál, az elején egy kis finnya, aztán a példa követése.

Az is fontos, hogy egyetlen hazai párt sem adott ki bíráló nyilatkozatot mintegy elhatárolódva a kerálytól.

Re: Merkel megbüntetné a túlságosan eladósodó EU-tagokat

#436236 Arsene Lupin Előzmény: #436216

Bosszankodjon és önmarcangoljon, de arra kérem, hogy ne próbáljon kamu Teréz Anyai szöveggel sajnálkozni szerencsétlen, shortban ülő spekiken.

#436217 Kissherceg Előzmény: #436212

:)))) régiós országok lóbálni fogják az tuti.. Észak EU is.

#436216 Joker Előzmény: #436211

Inkább bosszús vagyok, hogy pénteken nem nyitottam többet 17300 körül, így hétfőn jóval magasabbról kell újabb longokat nyitnom...

#436211 Arsene Lupin Előzmény: #436204

Én már pénteken beírtam a csütörtökön fenékhalászott longok nyereséges realizálását és shortba fordítását. Ez a "remélhetőleg nem nyitottál sok short pozit" jó kamu duma, Zsiga bácsi szerint a saját long pozi miatti f*sás megnyilvánulása. Szerintem mindenki aggódjon a saját pozíciói miatt.

#436204 Joker Előzmény: #436195

A merev álláspontod alapján -ha nem haragszol meg- úgy tűnik pozícióból beszélsz. Remélhetőleg nem nyitottál sok short pozit, nem biztos persze, hogy réssel emelkedünk de az OTP elszállhat, ha vasárnap nem jön valami negatív hír...

Az euró övezet és eu két legnagyobb gazdaságáról van szó, ők teszik a legtöbbet a költségvetésből a buliba, ez természetes, hogy nekik kell ezért elsősorban egyezségre jutniuk...

Jó éjszakát!

#436197 Sigorszky Előzmény: #436195

Merkel szerint " a görögöket sem szabad magukra hagyni."

Kész a Verdikt. Győz a pénz megint. További lassú haldoklás. ( A keserű pirulát még azért szépen lenyeli mindenki, fiúk!)

Merkel megbüntetné a túlságosan eladósodó EU-tagokat

#436195 Arsene Lupin

http://www.origo.hu/nagyvilag/20111022-merkel-megbuntetne-a-tulsagosan-eladosodo-eutagokat.html

"Merkel késő este, még a vasárnapi EU-csúcs előtt Brüsszelbe utazik, hogy találkozzon Nicolas Sarkozy francia államfővel, akivel az adósságválság megoldásáról és a német-francia ellentétek elsimításáról tárgyal. A helyzet drámaiságát jelzi, hogy berlini értesülések szerint Merkel és Sarkozy a nap folyamán több telefonbeszélgetést is folytatott egymással."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Úgy látom, Sarko és Angela is csak komoly tekintélyvesztés árán mehet bele kompromisszumba, és azt egyik sem engedheti meg magának. Angela biztosan nem.

Amúgy pedig a többieknek baromira nem fog tetszeni, ha nélkülük születne meg a kompromisszum, és nekik csak a gyertyát kellene tartaniuk. Meg a pénztárcájukat adniuk. Úgyhogy lesz bőven kötözködés és kisnemzeti sértődés. Könnyen lehet, hogy nem csak a magyarok visznek lóf*szt Brüsszelbe.

Re: A görög adósság felét varrnák a bankok nyakába

#436191 banyaiz Előzmény: #436188

Ezzel még ő is tisztában van. Csak úgy látszik beégett az agyába, hogy politikailag az menő, ha belerúg a bankokba. Engem mondjuk idegesít ez az egysejtűeknek való szövege, de lehet valójában ez népszerű, nem tudom megítélni.

Amúgy igaza van abban mindenki viselje a veszteségét az ügyeiben. Csak az a bibi , hogy ha ez megoldás lenne a problémára akkor nem is lenne már probléma. Viszont van , mert kissé komolyabb a helyzet annál mintsem leírják egy tollvonással aztán tovább előre.

#436188 Joker Előzmény: #436185

Ez a cél, hogy a görögök tiszta lappal indulhassanak, ez adósságleírás nélkül nem megy. A bankok szívni fognak mindenképpen, de ha veszélybe kerülnek nem tudnak hitelezni. A gazdaságok banki aktivitás nélkül nem tudnak meglenni, növekedni. Királyunk kivételével ezzel mindenki tisztában van...

#436185 Sigorszky Előzmény: #436175

Nagyon határozottan állítasz. Szerintem meg a mainál nem lenne nagyobb a baj, sőt. A tiszta helyzet teremtése után elválna a szar a májától. Persze a görögöknek zéróról kellene indulni és persze az eddig őket (is) vastagon szipolyozó nemzetközi pénzuzsorások is megszívnák. Na ezért mentegetik őket orrba-szájba. Viszont tisztulna a piac.

#436184 Sigorszky Előzmény: #436182

Magam inkább a nagy örömködések hegymeneteit próbálom jó shortbelépésekre kihasználni. Mert nem csak egy irány van, manapság pláne.

#436182 Joker Előzmény: #436178

Én is jártam már így sajnálatosan, de nem törvényszerű, hogy ez mindig ez történjen..

Re: Orbán Viktor figyelmeztet: Görögország gyakorlatilag csődbe jutott

#436181 Joker Előzmény: #436179

Én konkrét pénzügyi tehervállalás szempontjából írtam le a kijelentésemet. A görög budi már sokkal jobban nem tud berobbanni. Abban az esetben ha nem tudnak megállapodni, a piac rosszul fogja tolerálni a késlekedést, de látszik, hogy megvan az eltökéltség a helyzet rendszerszintű kezelésére. Szerdáig folyamatosan születnek döntések, folyamatosan jönnek várhatóan jó cég jelentések, ill. az USA makrók többsége is egyre többször teljesíti az elvárásokat. Pár hét viszonylatában több a felfelé ható momentum.

#436180 banyaiz Előzmény: #436179

Fejlemények vannak, 50% leírás a javaslat, helyes , csak az ördög a részletekben lesz. Görögöknek már úgyis kampec, a továbbterjedést kell(ene) megakadályozni. Szvsz ezzel kapcsolatos döntések lesznek fontosak a piacnak.

Látom Viki is megszólalt. Azt kell mondanom szokás szerint halvány gőze sincs arról miről is szól a téma. Egyik mondatával ellentmond a másiknak. Nyilván lehet az is egy álláspont, hogy magánbefektetőket ne mentsünk közösségi pénzből, így bankokat sem. Csak ennek milyen következményei lennének a továbbterjedésre , és gazdaságilag pl akár Mo-ra is? Ezt gondolom ő már hűséges udvari bolondjaival felmérte. Ráadásul éppen azzal kezdte, hogy a továbbterjedést kell megakadályozni, kérdem én hogyan ha bankokat nem mentenek? :) Röhej ez az ember

#436179 Arsene Lupin Előzmény: #436177

"De ez szerencsére az euróövezeti országok problémája, mert őket terheli elsősorban az anyagi teher."

Ha berobban a görög budi, nem nézi a sz*r, hogy hova esik. Kap belőle mindenki.