Ovatosan folytatom longbázisom építését...
No ezt benéztem :D
Ugyan már... lassan már nem is szerepel az elemzésekben 18800, csak 19500 meg 20k célként. :)
egyelőre nem akar még itt semmi se nagyon esni...MOL meg főleg nem..pedig azt hittem az fog legalább lefelé menni...
mást nem tudok elképzelni mint hogy a nagy EU szavazás után elindulunk lefele ? jó hírre esni fogunk ? ..nemtudom...
Shortba keveredtem,hátha észbe kapunk hogy milyen magasan vagyunk..
50-60 % leírás nagyon magas, ebbe több bank is bele tud dögleni....amelyeket (ahogy OV is mondta) az anyaállamaiknak kell feltőkésíteni/megmenteni.....és ez csak a xar szétkenése, mert az államok meg csak pénznyomtatásból, vagy közpénzekből tudnak menteni....és mi lesz, ha ez ragályos lesz, és más államok is arra játszanak, hogy nekik is elengedi x %-át???? nekem ez annyira nem tetszik, de ez csak egy szerény meglátás
Szombat esti helyzetértékelésem a következő:
-A MOL-INA üggyel kapcsolatos kockázatokat tavasz óta már három négyszer beárazta a piac a MOL árfolyamába. (Augusztusban már nemzetközi körözésről szóltak a hírek.) Erről az ügyről már sok bőrt nem lehet lehúzni, a MOL-t komolyan nem hiszem hogy befolyásolná az újabb hír.
-Pozitívnak ítélem, hogy a feltőkésítés mértékében a hírek szerint egyetértés van, pozitív, hogy a görögök meg kapják az újabb csomagjukat. A görög adósságleírás 60%-os mértéke a görögöknek pozitív, kérdés, hogy az érintett bankokkal megtudnak-e egyezni. Az EFSF kapcsán közeledtek az álláspontok, a franciák már nem ragaszkodnak ahhoz, hogy bankszerű intézmény jöjjön létre.
Eddig egyértelműen pozitív, de meglátjuk, hogy ma és holnap mi történik. A végső döntésig kivárást, vagy emelkedést tudok elképzelni...
De a vasárnapi hírek alapján újra kell értékelni a helyzetet.
Még annyit megkívánok említeni, hogy itt és az OTP topicban többször olvastam, hogy a portfóliós
honlap fórumait negatívan ítélik meg. Felhívnám a figyelmet, hogy a portfolió honlapján sok a topic eltérő a színvonal a különböző topicok között, illetve egy topicon belül is megítélésem szerint különböző színvonalú beírások vannak, ezért nem tartom megalapozottnak ezt a negatív általánosítást...
miért is nem lepődök meg ezen a kicsi mínuszon..:))
Az hogy miért nem jársz valahova az a magánügyed. Ha viszont ezt az információt kéretlenül megosztod a fórumozókkal, úgy hogy minősítesz valakit az már teljesen más kategória...
Ki hogyan értékeli eddig a hétvége eseményeit ?
- Mol ellen újabb eljárás indul Horvátországban.
- Eu csúcson megállapodásról olvasgattam most...viszont azt írják hogy a bankoknak jóval nagyobb leírást kell elszenvedniük most...
- feltőkésítést valószínűleg megszavazzák.
eddig nálam kis minusz jött ki :-) a hétfői nyitóra.
:-) háát túl sok szakmai jellegű írásod neked se volt még se itt se máshol, de nekem nem is ezzel van problémám, ha észrevetted volna... szóval te személyeskedsz, az meg, hogy többek között miattad nem járok ide, nem személyeskedés, TÉNY
részemről ez itt lezárva
Ha csak személyeskedni tudsz ne is járj sehova...
Érdemi szakmai hozzászólást viszont nem nagyon olvastam tőled. A magadfajta fórumozóknak már a portfólión sincs respektje...
észrevettem
nem is járok ide se
kezd portfolios lenni...
A vita tényleg hasznos lehet, ezért is vitatkozok a legkülönbözőbb fórumokon naponta...
A vita az jó mert lehet véleményeket ütköztetni, és szerintem az előre visz. Többek között erre való ez a fórum. Az, ha csak egymás vállát lappogatjuk nem visz sehova, maximum jobb a közérzetünk tőle. Amúgy meg keress sok pénzt a longjaiddal.