Szisztok!
Egy ideje nagyrészt "csak" olvasója vagyok a topicnak és már sok minden elhangzott itt. Összesküvés elméletek, állambácsi közreműködése, shortosok, stb. Mindekután a piac, leginkább az E-star piaca homlokegyenest más irányba halad, mint ahogy azt a befektetők, piaci változások, hírek szeretnék illetve befolyásolják, és persze logikus magyarázat nincs semmire, vagy éppen mindenre, nem beszélve a szándékos öntésekről ilyen meg olyan "profit" szerzés céljából, bátorkodtam elgondolkodni a következő dolgon:
Amennyiben valóban van benne szándékosság, és ahogy az a céget is érintő forumokon gyakran közhírré tétetik, a kisbüfik - akik a legnagyobb szenvedői ennek a majd 50%-os esésnek a saját elmondásu(n)k szerint - várva a "csodára" és a még 7000 alatt bevásárolok, bővítek stb. dologra, számomra nem volna elképzelhetetlen, hogy a várakozás nem feltétlenül a kitörésre, hanem a megfelelő "begyűjtésre" vár vagy éppen alapoz, hogy azt majd mégegyszer beöntsék újra, úgy hogy az amúgy is hitüket vesztett befektetők végleg realizálják a veszteséget, más hasznára.
Persze, józan ésszel a napi 5-10 milliós forgalmak igen kevesek egy nagyobb volumenü bravúrhoz, de hát sok kicsi sokra megy..
Továbbá a szándékosság véleményem szerint semmilyen ésszerű/technikai elemzéssel nem jósolható.
Nem a pesszimizmus beszél belőlem, mivel jómagam is rendelkezem (jelen pillanatban csak és kizárólag) ezzel a papírral, csupán a millió találgatás közt úgy véltem ez még elfér.