innen még 3 pont lehet kb az ék felső része SP -ben ha jól látom ? azt megvárom...ha időben odaérek...
innen még 3 pont lehet kb az ék felső része SP -ben ha jól látom ? azt megvárom...ha időben odaérek...
tegnap nem tudták 1200 alá vinni ...szóval most azt az éket kell figyelni...én a tetején ráadok majd..
Kadhafinak szerintem ehhez semmi köze..az már lejátszott meccs volt...csak a média próbálja belemagyarázni a marhaságait szerintem..
Hiába forognak könyv szerinti érték alatt,ha kinn zakó következik mert mégis recesszió lesz akkor itt sem lesz elszállás mert az országnak minden csináltak kormányfőink csak jó hírét nem keltették,a válságadót is ki akarják vezetni2 év múlva,de hiszem ha látom...usák cégek sem annyira fényesek mostanság,szval akkor eme kicsi ország sem fog brillírozni,de meglássuk majd mi lesz.
Közben 10 kontival 50 pontot mozdítottak hatin,éljen a likviditás!
Természetesen válaszolok, ha a németeknél jövőre 0,6% gdp emelkedés lesz nyugat európa nagy része recesszióba süllyed, ill. esély van arra, hogy Mo is nulla körüli, vagy minuszos növekedést mutasson. De a részvényértékeltségekben a recesszió már rég beárazodott, a magyar részvények jelentősen könyvszerinti értékük alatt forognak, tehát keményen veszteséges üzletmenetet áraz jelenleg a piac. Ehhez képest a nagyobb tőzsdei cégeink vastagony profitábilis, jövedelmezően működő cégek. Az OTP és FHB eredményét a végtörlesztés jelentősen rontani fogja, de a piac tudja ezek egyszeri tételek...
Hiába lesz Mo-n recesszió a tőzsdei cégeink ettől még nyereségesek lesznek továbbra is...
Yo reggelt!
Igen, bocsi elírtam.
Na most 15pontot jött fel SP zárónk óta.
Ennek megfelelően jó volt a zárásom. 4órás indi és egy formáció megállást mutatott a 1200as szinttel együtt.
Mi is ez a formáció:
http://postimage.org/image/1oizkc31g/full/
Elég sok minden van a képen. Egy elliott szerkezetet láttam S&Pben, bíztam korrekciós hullámabn le, meg az itthoniba, arra volt a short.Ez van világos kék szerűvel 1-Cközött jelőlve. Fent a dupla tup ságával, barnával esetleges fej-váll, de elliott szerinti 5-A-B pont.
Eddig short mellé állított. Mi történt este? 4órás túladott zónába ért, rángatások kezdődtek, Kadhafi haláli némi megnyugvás a piacra, kivárás EUcsúcs miatt.
Nem is ez a lényeg, hanem a háttérben pirossal látható esetleges emelkedő árbóc lehetőség is. Amennyiben letöri nyakvonalat mehet le nekem Cre, amennyiben jó hír jön, jó hangulat kiviheti árbóc tetejét. Erre kell figyelnem.
Na bocsi ennyire értem rá, mert most értem gép elé. EUR/USD-ban is ugyanilyen árbóc, háromszög beszükülés volt, aminek az alján zártam este, és fel is jött tetőig.
Folyt köv..
A beletépés pedig abból hogy hogy született egy hír...majd kiderült hogy kacsa,erre mentünk vissza kiindulópontra.Hogy jó v. rossz hír már régóta nem számit...csak az hogy mi rá a reakció,volt hogy rossz hírekre vették,jóra borították.
Németek gazdaságra mint Eu legerősebbjére 0,6% gazd.növekedést "tippelnek"jövőre,szted akkor Eu hogy fog teljesíteni? Emelhetnek keretösszeget,írhatnak le adósságot,megmenthetik a jövőt is,de a miből lesz a gazdasági növekedés kezdetű kérdés még szóba sem került,nemhogy növekvő tendencia kerüljön terítékre..
Ma jót mosolyogtam XY elemzőn,aszongya:ebben az évben X a növekedés talán,jövőre X+0,1% várható és ha ezek teljesülnek akkor lesz 2013 ban +1,5% a növekedés mértéke Mo-n azaz...aham,ez komoly teljesítmény,ha nem jön össze az sem gond mert senki nem fog emlékezni rád kicsikém,ha pedig elérjük ezt az ölég karcsú szintet akkor majd verheted a melled hogy a semmire mondtál vmit...ááááh.
Nem tudom milyen szinteken vettétek fel a shortokat, de a beesés abból adódott, hogy egy félinformációt túlreagáltak a piacok, az EFSF-ről szerdán fognak dönteni, három nap már nem oszt szoroz. Az eu-s piacok túlreagálták a részinformációt ami miatt könnyen lehet holnap egy felpattanás lesz.
Ha hétvégén és jövő héten megszületnek a döntések itt kő kövön nem marad, pár nap alatt 3800-4000-ig fogják kitépni az OTP árfolyamát...
Mindjárt kiszámolom, hogy a mai nyerőből hány sört tudok venni. :-)
Viccet félretéve, ekkora beesésre azért én sem számítottam ma, úgyhogy elképzelhető hogy holnap nap elején megindulunk fölfelé, főleg ha Usa is tartja magát ma. Nem is bánnám, akkor holnap megint kisebb kockázattal lehet majd nyitogatni magasabbról, ugyanis affelől nincs kétségem, hogy hétvége előtt mindenki ki fog szórni mindent, ez pedig újabb esést fog generálni. Hogy utána hogyan tovább azt nem tudom, holnap eldől. Egyelőre úgy gondolom tartani fogok mindent hétvégére is (óriási kockázat, úgyhogy nem ajánlom senkinek), hosszabb távra tervezek. Gratula a nyerőhöz Hathor, ez már zsebben van!
hehe erre kell visszaérnem :)
válság csúcspontjára tiszta alkoholista leszel :D
nembaj..kellett már nagyon hogy nagyobb nyerő halmozódjon fel a shortokon, mert igy tartani lehet hétvégén is...nem kell aggódni bármit is döntenek majd.
Én lezártam mindent..
Nagyon csapkodnak..
Viszonylag sok volt a pozi, nem is érek rá holnap.
Eddig minden megy ahogy kell le, de talán tudok magasabbról adni még, vagy ha megy le, akkor közbe.
5774 a dax futi, 1998az Sp, zárásunkkor.
Kár hogy nem jött a 16órás usa felrrántáskor 420 köré... szeretettel vártam volna. Így csak kis short 350tájékáról ma...
Otp-nek elfelejtettek szólni, hogy már csak egyedül mássza a félelem falát.
http://kepfeltoltes.hu/111020/OTP15_www.kepfeltoltes.hu_.jpg