Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV szakmai topic

Re: törölve

#435733 Lxrose Előzmény: #435714

Utólag a moderátor törölje ezeket majd, de szerintem meg lenne a technikai feltétele annak, hogy visszakövethető legyen, kí áll egy nick mögött. Persze nem ez lenne az ok nyilván, meg nem is mondtam, hogy a cég nekimenne ennek, de szerintem tartózkodni kellene az ilyen kijelentésektől!

Ha én azt mondanám rólad, hogy gyilkos vagy, de nem mondanám tényszerűen, hogy mikor kit öltél meg, akkor az csak egy szubjektív vélemény lenne?

#435716 Gorcsev Iván Előzmény: #435701

Szerintem erre gondolt a topiktárs

"Az E-Star esetében konzervatívabb könyvelés mellett a kommunikációt, a precizitás, valamint ezzel összefüggésben a határidők tartásának hiányát emelték ki a befektetők. Nem érezték kellően könnyűnek az adatok hozzáférhetőségét, és megfelelőnek a gyorsjelentések transzparenciáját a megkérdezett elemzők, befektetők. "

forrás:

http://www.portfolio.hu/vallalatok/hitelesseg_es_transzparencia_nem_sikerult_a_tronfosztas_elen_a_nagyok.156915-3.html

#435714 Bendeguz Előzmény: #435707

1. a fórum anonim, xmann névből sose derül ki ki áll mögötte

2. a véleményét írta, nem látok tényszerű vádpontokat, így teljesen szubjektív az egész

3. az e-star idáig csak a concorde-nak ment neki, gondolod mostantól minden fórumon ki fogják verni a hisztit, ha valaki csúnyát mond rájuk? nem hinném.

Mindezek ellenére, ha már szakmai topic, jó volna látni a kozmetikázott számokról szóló levezetést. Hol csaltak, mennyit csaltak? Puffogtatni bármit lehet.

#435707 Lxrose Előzmény: #435691

Vigyázz az ilyen kijelentésekkel, mert ez a törvény szerint rágalmazás! Ha nem akarsz magadnak bajt, inkább szólj a moderátornak szerintem!

#435701 matgab Előzmény: #435691

arra azért kíváncsi lennék, hogy honnan veszel egy ekkora hülyeséget, hogy szerinted ez a cég kreatívan könyvel...

De biztos azért adnak egy ilyen cégnek több milliárd forintot különböző alapok, mert ők is úgy gondolják, hogy egy ilyen cég könyvelésén nagyobb a kreativitás, mint eg ymarketing ügynökségen...

#435691 xmann Előzmény: #435637

Szerintem az EPS, EBITDA, stb ennél a cégnél egyáltalán nem megbízható mutatók mert erősen kreatív könyvelést alkalmaz, mondhatnám: csúsztat. Emiatt fundamentális értékét nagyon nehéz megítélni, úgyhogy szerintem marad a technika. Az alapján meg egyértelmű eső trendben van, ráadásul az indexhez képest sem tanúsít semmiféle relatív erőt. Felejtős

#435666 Lxrose Előzmény: #435660

A 2008-as évvel az volt a gond, hogy kevés projekt volt még csak, az is csak Magyarországról, így sérülékenyebb volt a cég. A mostani portfólió már egészségesebb, kevesebb benne az ingadozás.

#435665 Lxrose Előzmény: #435660

Valahogy ez a napenergiás üzlet nem akar összejönni. Kevés rá a támogatás, de igazából nem is értem, hogy miért ilyen drága az egész, hogy támogatás nélkül veszteséges a technológia. Kellene egy áttörés, valami olcsó és jó ötlet a napenergia villamos eneriává alakítására.

#435662 Lxrose Előzmény: #435657

Igen, egy pozitív nap kellett volna még kintről, és akkor szintet ugorhattunk volna.

#435661 Lxrose Előzmény: #435656

A 7000 felett eladott 100 darabot veszegetem vissza mostanában, de már csak 2 adag maradt. Ha a támasz nem tartja meg, akkor megint eladok valamennyit, és akkor nem lesz érdekes a kisebb lépésköz.

#435660 rbbj11 Előzmény: #435655

valóban jövő időre értettem, de én még emlékszem a 2008-as profit warningra, mikor bizony váratlan visszaesés volt, és azt követően le is harmadolódott az árfolyam, utána az általános tőzsdepánikkal karöltve ment le az eddigi minimumra. Ettől függetlenül valóban évek óta egyre profitábilisabb, hisz expanziós cégről van szó.

De ha már expanziós energiaprofilú cégről van szó, érdemes megnézni pl. mi történt a Solarfun-nal. Bizony az ő P/E-je is 3 alá esett, és csaknem akar megállni az esésben.

Rövid távon csak egy számít: hogy a piac mennyire "szereti" az adott részvényt.

#435657 Gorcsev Iván Előzmény: #435654

Teljesen igazad van, mint írtam a másik topikban én is csökkenő éket láttam az ábrából,

amiből kitört, vagy inkább kiszédelgett. De a forgalom nem igazán jött meg, és 7100 óta lassan 600 pontot visszamásztunk.

#435656 rbbj11 Előzmény: #435638

ha szabad tanácsolnom vmit, nagyobb árközökkel vedd tizesével, és adja Isten, hogy a teljes rá szánt tőkéd ne is kerüljön bevetésre, mert hamar elkezd emelkedni. Ráadásul emelkedésben is lehet pozit bővíteni

#435655 Lxrose Előzmény: #435647

2007 óta van a tőzsdén a cég, ha jól tudom, azóta hozza profitszinten azt, amit az árfolyam is tükrözött. Persze ezt sem lehet készpénznek venni, mert milliárdokat már nehezebb duplázni, de te azt írtad, hogy egyszer ennyi a profit, máskor meg annyi, ami viszont maximum jövő időben lehet igaz.

Nem akarok ide nem illő vitába belemenni, de szerintem a Pannergy semmivel sem kevésbé kockázatos.

#435654 Lxrose Előzmény: #435646

Szerintem a 10000 feletti és az az alatti tartományt nem lehet egy csatornának venni. 10000 alatt indult el a pánikszerű esés, ott szakadt a cérna, onnan lehet a vonalakat húzni. Akkor viszont már kint van belőle, igaz, hogy csak kioldalazott belőle, meg kellene erősíteni egy felfelé trenddel rövid távon 7300 fölé.

Re: kísérlet

#435651 rbbj11 Előzmény: #435650

mert már csak akkor jutott eszembe, mire létrehoztam :D

Lehet rajta utólag változtatni? Ha nem, akkor már így marad :)

#435648 rbbj11 Előzmény: #435646

kösz, tényleg jó, ebből kéne forgalommal kitörnie, lehet, addig aljvadászat bárhol belevenni

#435647 rbbj11 Előzmény: #435642

Te is tudod, hogy annyira nem régi a cég, én ebből a 2 év tőzsdei szerepléséből azért nem mernék hosszabb távú következtetésbe belemenni. 2 év a tőzsdén semmi. Rengeteg szépreményű, profitot többszöröző cég volt már a világ tőzsdéin, amik kérészéletűek voltak. Nem kell ennek is az legyen sorsa, de azért mindenkit óvók attól, hogy az elmúlt 2-3 évet etalonként vagy egyáltalán csak komoly várakozás alapjául használja.

Én épp azért szeretem a TA-t, mert azt mutatja, ami minket tőzsdéseket valójában érdekel: hogy mennyire tartja maga a piac felkapottnak az adott papírt. 1200-ról folyamatosan gyönyörűen viselkedett, hiába esett minden részvény, ez ment, ment, felülteljesítve mindent. A VISELKEDÉS mindig a lényeg. Most nem viselkedik jól, ezért sztem valóban csak az érték alapon befektetőknek és azokon belül is csak a min. középtávon gondolkodóknak szabad hozzányúlniuk.

A fentieknek megfelelő szemléletű ember vajon egyáltalán belenyúljon vagy van kevésbé kockázatos papír is a piacon? A pannergy nem jobb alternatíva?