Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: order

#434996 Camilla2 Előzmény: #434993

Hollandban is ,sőt az adót megosztják 2/3-1/3 arányban a tulaj és a bérlő között,ha van bérlő természetesen.

#434993 exmnbs1 Előzmény: #434937

USA-ban régen létezik ilyen adó, az ingatlan ára pár százaléka évente

abból van az önkormányzatnak pénze jó iskolára, infrastruktúrára

így nem slumosodik el a jó környék

Re: nincs cím

#434986 taresz Előzmény: #434882

Egy papír annyit ér amennyit adnak érte. Nem többet, és nem kevesebbet.

Mi van ha maga Soós Úr szedegetteti össze egy strómannal ezen a szinten, és bejelenti Makrának mikulásajándékba, hogy nem él opciós jogával? Mert hát nem kötelező élnie vele és így még kb.10%-al olcsóbban jut hozzá. (Ez persze csak fikció.)

#434945 pepe01 Előzmény: #434933

Engem már az is felháborít, hogy ingatlanvásárlás után néhány % illetéket kell fizetni.

#434937 Előzmény: #434902

Hogy mi van vele?! Ez a Mongol idióták csúcs teljesítménye. Az építőipar az egyik legfontosabb gazdasági húzó ágazat. Amennyiben évi 2 milláért lehet bérelni egy 30 millás házat, ki az a barom ,aki épít magának kín keservesen 30 -ér, aztán fizet évi 1-et a sajátja után?!

#434933 zeeh_ Előzmény: #434927

Így van, adózott pénzből lett véve, onnantól semmi közük nem lenne hozzá normális esetben.

Az is gusztustalan, hogy üzemanyagoknál az adót is adóztatják.

Rogán cáfolta, hogy egy új bújtatott ingatlanadót vezetnének be, de azt már nem cáfolta, hogy eltörlik az építmény és telekadó maximumát. Ebből mire fog emlékezni este majd a Hír Tv néző, nem igaz a hír, hurrá. Közben meg igen is eltörlik a felső határt, lehet fizetni keményen az önkormányzatoknak...

Továbbra is 6700 a záró tippem, de +/- 5 Ft tűréssel.

#434927 Bendeguz Előzmény: #434915

Hogy tudsz ezzel egyetérteni? Élethosszig dolgoztak a szüleim, hogy tudjanak venni 30 év panelban lakás után egy családi házat a város egy biztonságos (értsd nem cigós) környéken, és most fizessék ki életük végéig MÉG EGYSZER? Amiért már egyszer megdolgoztak, levonták a felét adónak, majd a lakás megvétele után is adóztak. Krvára semmi köze senkinek a magántulajdonhoz, ilyen adót kivetni gusz-tus-ta-lan!

#434915 matgab Előzmény: #434902

én akár egyet is értenék az ingatlanadóval, csak akkor a bérleti díj bevételek után ne kelljen SZJA-t fizetni...

Mert az ugye olyan, mintha nemcsak kamatadót kellene fizetni, de betétállomány vagy tőzsdei befektetés állomány utáni adót...

Vagy ne adjak tippeket az adócsökkentések kormányának?

#434914 panpeter Előzmény: #434910

Én meg remélem jövő héten már tényleg nem kapok E-Star részvényt 7k alatt. Qrva nagy kívánság?

#434902 Bendeguz Előzmény: #434894

Komoly ez az évi 3%-os ingatlanadó? Mi van azokkal, akik megörököltek egy 40-50-100 millás ingatlant, de az éves nettójuk is csak alig haladja meg az 1 millát?

#434894 Előzmény: #434881

Izgulni akarsz? Fizess a 30 millás házad után évi egy millát, két járdán parkolás után meny a sittre, ha üzleted van egész életedben várd a levelet és a bírságot, amit csak utólag tudsz meg, meg egyáltalán figyeld az új törvényeket. Ha ezek nem izgatnak fel, akkor tényleg a fehér cápák és mérges kígyók között a helyed egy kis adrenalinért.

#434892 vincentlauria Előzmény: #434882

Olvastam reggel Muskatli írását, elgondolkodtatott és el is bizonytalanított tuszok létezéséről, de pont az általad összefoglaltak erősítik meg Former infóját. Ha minden ok a céggel és mégis nagyobbat esünk mint a BUX, akkor ezt valaki úgy akarja... orrba rúghatná már vki tuszokmestert, vagy elüthetné egy kóbor elefántcsorda..

#434891 Bendeguz Előzmény: #434882

Kizárólag azért nem realizáltam semmilyen bukót, mert nem merek bankban ennyi pénzt tartani. Ha az ország csőbe megy és menekülni kell, itt még mindig ér valamit a "pénzem" részvény formájában. Ha nagyon menni kell, költözik az RFV is Lengyelországba, vagy USA-ba és folytatják.

Érthetetlen az egész esés sztori... Ekkora ereje nem lehet egy kis cégecske ószövetségi bosszújának...

#434882 matgab Előzmény: #434873

Alapjában véve az utóbbi 6 hónapban nem nagyon értem ennek a részvénynek a mozgását.

Mert ugye válság van, menekül a tőke a részvénypiacokból, meg nőnek az országkockázati problémák, oké essen.

De könyörgöm, ha azt nézzük, hogy ez a részvény többet esett mint az egész BUx, annak ellenére, hogy

-tevékenységének most már legnagyobb része nem is Mo-n van, hanem biztonságosabbnak tekintett országokban,

- hogy leginkább a bankszektort súlytja a válság és ez nem bank,

- hogy defenzív iparágban tevékenykedik,

- hogy a fínanszírozási-tőkebevonási problémákat még ebben a környezetben is megoldották,

- hogy az EU és minden normális kormány kiemelten kezeli azt a szektort amiben ez a cég tevékenykedik,

- és annak ellenére, hogy ez a cég valós tevékenységet végez,

- ami valós profitot termel,

- és a régióban az egyik legprofibb igazgatósággal rendelkezik

- fejlődik a cég újabb és újabb projekteket nyer meg,

mindezek ellenére jobban esik, mint akár a bank-index, akár a többi magyar vagy régiós részvények átlaga, többet esett, mint a többi defenzív papír a régióban, többet esett , mint a fínanszírozással küszkodő cégek, oda esett vissza ahol a legnagyobb projektek előtt tanyázott az árfolyam.

A menedzsment 12k táján azt mondta, hogy a piac már egy kicsit előreszaladt az árfolyam tekintetében, de vajon mi lenne a reális árfolyam, ha magának a cégvezetőnek is 7500 forintos vásárlási vételi opciója van??

#434879 panpeter Előzmény: #434877

Kérdeztem priviben (jobb felső sarok). Én meg telket, de nem ebből... Bár még az is lehet.