Szorítja lefelé a féreg.
OTP a 2/3-át bukta az idei csúcsáról.
Ez még csak nem is felezte magát(bár majdnem)
Szabad, de nem muszáj...
Én sem tartottam be ezt az aranyszabályt,komoly pénzem bánta-bánja.
De: pontosan tudom milyen cégbe vásároltam be magam, mi mellett tartok ki.
Ez nem szerelem, ez egy fundamentumoktól hajtott döntés. Igen, vállalom, hogy 10000-nél, 9000-nél és ez alatt folyamatosan az volt a véleményem, hogy ez egy jó cég, hosszabb távon aranytojást tojó tyúk lesz a tulajoknak. 7000 alatt pláne jó, már rövid távra is. Az, hogy ez ma még nem látható az árban,tuszokmesterünk műve....Idegesít,mert tudom, hogy nem fundamentális vagy híralapú megfontolásból teszi, hanem rosszindulatú híresztelésekkel próbálja a saját poziját igazolni, amihez egy kis papír esetén, ilyen hangulatban még az eszközei is megvannak.
Persze először én törtem borsot a kis görbe nózija alá, amikor február-márciusban 8000-nél elkezdte vadul shortolni, de úgy 15.000 db megvásárlásával jobb belátásra térítettem. Akkor nagyon megharagudott, 11.000 Ft-tól gyakorlatilag ő húzta fel az árat a short coveringjével.
Áprilisban újra próbálkozott, akkor 11200 és 11500 között fogtam meg az árat, 12k-ig coverolt...
A harmadik körben már kezére játszott a nemzetközi hangulat és 11000 fölül indítva szép mennyiséggel szétcsapta az árat, melynek egy részét 7500 és 6500-ön visszazárta. sejtésem szerint mivel a visszavett poziknak valahol itt lehet a súlyozott átlaga, szépen szórogatja a tételeket, arra számítva, hogy egy újabb lefelekört tud indítani, s 6000-en vagy alatta--esetleg az állami pakkra spekulálva--tud zárni.
Kerek a történet, valszeg sikeres is lenne. Csakhogy közben túl sok tyúkszemre taposott rá, s önbizalmában ezeket a tyúkszemeket tyúkszarnak nézte...
Hiba volt....
Mert nyilván ott sem azt büntették, hogy valaki a piacon csődről pletykált, amit bizonyítani lehetetlen, hogy honnan ered, hanem azt, hogy zárásra pánikkeltésre alkalmas mennyiségű pakkal tették le az árfolyamot, amit másnak le is zártak gyorsan.
Nem a negatív véleményre gondolok, bár valótlant senki nem állíthat, hanem arról, hogy piacbefolyásolás. Emlékszel még a Soros féle OTP sztorira? Ott sok pénzről volt szó, a PSZAF tette a dolgát. Itt kicsiben megy a manipulálás, senkit sem érdekel. Érdekes értelmezése a szabályoknak. Mert a forgalmához képest itt jelentős mennyiséggel történik a pánikoltatás, és ez számít, nem az, hogy ehhez elég-e 5 millió, vagy esetleg 50-100 kell éppen.
Pedig írhatsz, jogodban áll. Csak nem látok semmi törvénytelent. Bárki kiadhat negatív véleményt bármelyik cégről, shortolhatja, eladhatja a részesedését. Ezek mind árfolyameséshez vezetnek. Vagy nem ezt akarod megreklamálni?
,könnyebb lesz az emésztésed...
Formerplayer, a magyar belgyógyászok támogatásával. Mellékhatások elkerülése véget kérdezze meg gyógyszerészét, szabad e drágán vásárolni?!
Ezt csak a hidegháborús légkör enyhÍtésének szántam...
Habisz és csapata? Emlékszel? Hasonló nagyságrendben játszottak, állítólag Panny longban is benne voltak.
Íme egy újabb csodás metafora :)
Lxrose: PSZÁF? Te most viccelsz? Van egy zeeh nevű fórumtársunk, úgy tudom ő beküldött már nagyon sok "feljelentést", főleg Econet miatt és mindet lesöpörték az asztalról.
Az első részére én is rájöttem, a második részét illetően hónapok óta olyan könnyedén adja ezzel a " húzd meg ereszd el" módszerrel, mint aki úgy gondolkozik, hogy bizonyos ( nem tudom milyen) összegen felül csak jól jár az eladással. Lehetne elmebeteg is, de tartok tőle, nagyon is nem az.
Ebben én is biztos vagyok, csak nekem az is baxa a csőrömet, hogy ezekkel az apró tételekkel is keres majd' minden nap, hacsak nincs valami más dolga. Fundás részvény volt és most csak a spekuláció működik benne, és ez igen zavaró, amíg nem fog változni.
Próbálj meg néha a tényekre figyelni, azok használatával cáfolj, érvelj, vitatkozz,könnyebb lesz az emésztésed...
Azt, hogy miért,milyen módszerekkel és céllal adogat az egyetlen eladó, ezt már magam is többször leírtam, s mások is elmondták leírták itt.
Hogy ez nem ragadt meg benned, talán nem mások hibája....
A mondanivalód első felére csak annyit, hogy erről nem is kell itt eszmecserét folytatni.
A második felére meg annyit, hogy minden bizonnyal egy emberes az akció, de én nem hiszem, hogy valakinek több ezer vagy tízezer részvénye van és még mindig nem adott el mindent és persze annyira pesszimista, hogy még árat sem mer kérni érte.
Beöntötte 900-ig, utána beállt 800-ra vétellel. Páran rádobták mert megijedtek az öntéstől, a többit meg apránként visszaveszi. 1,5% zsebben. Ettől függetlenül pitiáner. Persze ha az öntés után meghúzták volna, más lenne a helyzet.
"önsajnálaton kívül másokért eddig nem sokat tett ezeken a fórumokon...."
Erre mondják az elvhű rajongok , "ne hagyd magad bántani Former"
Hihetetlen reménytelen a normális eszmecsere. Feladom.
Egyébként a részvényhez visszatérve, aki rendületlenül adja, az nyilván nem olyan senki kívülálló, mint mondjuk ez ügyben én. Vagyis vannak információi.Vagyis az elmúlt hónapokban semmi jót nem várt, mert akkor mi a fészke fenének adta, ráadásul a módszerek kísérteties egyformasága egy eladót sejtet. Ennyi, én csak örömmel venném, ha ezt valaki megmagyarázná, mint ahogy ez eddig nem történt meg.
Nyugalom......a piac fogja adni nekik a csattanós választ.
Akkor fognak nagyot nézni, ha olyan hírek jelennek majd meg, ami alapjaiban írhatja fölül a "magyar Enron" kis sztorijukat, s a 200 darabos tuszkolódásaik után 1000-1500-as vételek jelennek meg a könyvben.
Hamarabb lesznek taccsra téve, mint azt bárki gondolná..Láthatólag növekvő önbizalommal próbálnak széllel szemben vizelni. De a kaszás már befordult a sarkon, s helyre kis pengével csapja le a munkában meggörbült orrú kis társaság búráját....
Ha az egész a Randomból jön, az ottani alacsony költségek mellett ez itt homokozó annak, aki ezt csinálja. Lényegében napon belül nem sokat kockáztat, minimális változás mellett is plusszban jöhet ki belőle. Amit viszont nem értek, hogy hogyan tudja azt megcsinálni, hogy sosem kell neki felmenni az árral a végén?