Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Re: nincs cím

#433022 Csilla76 Előzmény: #432769

azért elég beszédes, hogy a guruk kiszállnak a cégekből. megint lesz valami neu és abban elsők lesznek, meg menő manók.

Re: a részvények ára ???

#433009 TrendMan Előzmény: #432764

A kérdés az, hogy a nemzetközi tőkepiacoknak megvolt-e a csúcskorszaka, azaz bekerülhetnek-e egy hosszútávú csökkenő trendbe vagy sem?

Jelenleg még a jelek a további emelkedést mutatják:

41-59 a medvék javára, és az árfolyam mozgás is akkumulációnak tünik, a forgalom sem volt kisebb az emelkedő napon, mint korábban.

Talán ha ma beadnák az USA piacokat a végén ismét, az lehetne egy jel, vagy akár az arany áresése is lehetne egy jelzés, hogy már onnan is veszik ki a pénzt, csak azért hogy részvényt vegyenek.

Én most arra tippelnék, hogy jövő hét közepéig kitart az emelkedes.

#432764 JP Előzmény: #432706

TrendMan úr, a profi nem én leszek aki megvilágosítja kérdésied sötét oldalát, de példáúl, mint felvetetted ,az indexek - bár te részvénypiacokat írtál - folyamatos emelkedő csatornában mozgásukról téma , párszor már meg lett rágva ezen a fórumon. Vagyis az index(ek), kirakati mutatók. Bizonyos vállalatok bekerülhetnek - a Dow Jones-ba csak 30!! - azokba az indexekbe, és amíg jól prosperálnak, az indexen belül maradáshoz jól teljesítenek, addig maradnak, de , ha nem, akkor ki esnek belőle, és az indexet tovább lehúzni nem tudják. Úgyhogy az indexek gyakorlatilag is eléggé képtelenek lenullázódni, amíg bolondok rohangálnak mobil-telefonokkal a kezükben. Spec egy behalt indexről tudok, a NASDAQ német párjáról, ami ez évezred elején fulladt ki. Nem tudom mi történt a komponensekkel később, máshol, de amíg ebben voltak benne, leszerepeltek. Az index meg is szünt, hamar.

Egy vállalat esetében azért ez nem mondható el, sőt, merem kockáztatni, hogy mindegyik vállalatnak, meg van a maga csúcs korszaka, amit soha nem fog túlszárnyalni, s ahonnan csak lentebb van mozgástere, attól függetlenül, hogy mennyi pénz röpköd a bolondok kezében. Senkit ne tévesszen meg egy olyan vénmotoros, mint a JPMorgan :-)

Az arany meg egy eléggé véges tömegü árucikk. Talán majd, ha feltalálják, hogyan állíthatnak elő aranyat, mondjuk hidrogénból, amiből van rendesen itt a földön, akkor bizonyára a disznó ólat is abból öntik majd....az elején, amíg ez még érdekes lesz :-)

#432762 banyaiz Előzmény: #432759

Alig több mint egy hete úgy nézett ki kilépnek lefelé a sávból, ma megnézték a sáv tetejét 150 ponttal feljebb. Szép gyerekek ezek. :)

Szvsz amíg EU ügyben nem lesz döntés semmi jelentősége épp 1120-on , vagy 1210-en áll snp. 2 nap alatt képesek 100 pöttyöt rántani , vagy beadni egy sajtóhírre, nem döntésre, csak beszédre.

Idén simán kinézem , hogy 1400 körül, vagy 1000 alatt zárnak EU-s válaszoktól függ.

#432731 TrendMan Előzmény: #432723

Na épp ez az, ami az un. válságkezelésből nem látszik:

Hol van a kuplung a bankok számára elérhetővé tett hatalmas pénzmennyiség és a reálgazdaság között???

#432725 BudFox Előzmény: #432716

még korábban , 1-2 éve lehetett ,a hasonló emelkedésekkor volt egy jó beszólás :

- Áh ezek lefogadom hogy csak akkor esnének ha leszállnának az UFO -k.

- Dehogyis..technológiát hoznának..a Nasdaq az egekbe menne attól is :D

#432723 sbbacsi Előzmény: #432687

Nagyon szépen leírtad, szerintem kb. 2 éve ez megy. Mióta visszahúzták a mélyből az indexeket. Ott a pénz, mi legyen vele: a, Párna alá. b, Venni belőle valamit. Vétel pedig = emelkedés. Ennyi a képlet.

Csak ez így tartósan nem maradhat fent, mert akkor nem piacnak neveznék... vagy olyan pénzzel fogják játszani hamarosan ami annyit ér, mint a "gazdálkodj okosan"-ban. A végén ugyanoda lyukadunk ki: termelni nyersanyagból lehet, szállítani olajjal, enni sem pénzt szoktunk. És ezekből mint már évek óta látjuk kicsit kisebb és korlátosabb a kínálat mint azt egy globális növekedésre épülő gazdaságban látni szeretnénk.

Ennek egy vége lehet: Pukk.

#432716 Donoo Előzmény: #432711

pont azt néztem ma délután, hogy hol volt az idei csúcs, még 1 hetet adok nekik és meglesz újra... :) Azért ez a mindennap emelkedjünk 2%-ot vagy többet tényleg abszurd. Jah és zárjunk napi maxon...El se hinném, ha nem a két szememmel látnám ezt...

#432713 BudFox Előzmény: #432704

Ha holnap reggel a futuresok nem lesznek nagyobb minuszban mint -0.20 % akkor tuti hogy csütörtökön is húzni akarják őket..nem engedik hogy essen..

megfigyeltem hogy korrekciókor már másnap reggel karbantartják a futuresokat, nem engedik a mélybe menni..