ha ők igy haladnak (dax és usa), akkor a bux kettesével veszi az ellenállásokat.... :DD
ha ők igy haladnak (dax és usa), akkor a bux kettesével veszi az ellenállásokat.... :DD
Negatívot az nem tud benyögni :D nem arra van az tervezve...legfeljebb a piac értékeli negatívnak :-))
szerintem a FED -nél külön kommunikációs csoport foglalkozik a bejelentésekkel, hogy milyen szövegezést használjanak, hogy a piacok véletlenül se értékeljenek valamit negatívnak...
aztán persze a befektetők másként gondolják...
1215 lehetne megálló...pláne ha a fed is benyögne valami kicsit negatívat
:-)
Csípem a maga fejtegetős kérdéseit, TrendMan úr :-)
"A részvények ára a piacon lévő pénz/a piacon lévő részvények száma azaz, minél több pénz van a piacon, annál drágábbak a részvények, hiszen nagyobb a kereslet.'
Én már csak így mondanám:
A részvények ára a piacon lévő bolondok/a piacon lévő részvények száma, azaz, minél több bolond van a piacon, annál drágábbak a részvények, hiszen általuk nagyobb a kereslet...... De a maga értelmezésében, szakszerübb az Ön megfogalmazása :-)
ilyen alapon akkor soha többet nem lesz lejtmenet a tőzsdéken, mert azt a pénzt soha nem fogják a rendszerből kiszipkázni. egyszerűen nem lehet. a függőnek se adhatsz be egyre kisebb adagokat, mert szart se ér. a világ jegybankjai 2008 óta leaglább 5.000milliárd dollárt/eurót/yent pumpáltak a rendszerbe, ezt a mennyiségű pénzt nem lehet visszahívni. meg lehet nézni évtizedekre visszamenőleg a pénzkínálatot, na az az a chart ami sose megy lefelé. ha sikerül összetákolniuk a rendszert akkor majd nagy kegyesen nem hígítják tovább a pénzt mondjuk 10 évig és így lesz "kivonva" az a pénz. akinél meg az "igazi" pénz volt az beszopta...
megegyezés még nincs de időpont már van rá. a bankmentő csomag is készen van már, igaz kértek még egy kis időt hogy kidolgozzák. világos nemde?
Lehet, hogy alapvetően helytelen az a megközelités, hogy a részvények ára a cég értékét fejezi ki.
A részvények ára a piacon lévő pénz/a piacon lévő részvények száma azaz, minél több pénz van a piacon, annál drágábbak a részvények, hiszen nagyobb a kereslet.
Az ilyenfajta quantitiativ gazdasági stimulus esetén ad abszurdum megtörténhet, hogy miközben a világ recesszióba fordul és a gazdaság pang, a részvénypiac szárnyal.
???
Csak nehogy az derüljön ki, hogy a FED titokban kötvényvásárlási programot hírdetett...
Ez lenne az évtized korrekciója?
http://ecoline.hu/a_nagy_helyzet/2011/10/10/Ez_lenne_az_evtized_korrekcioja_MPKC1R
A legnagyobb vicc ebben, hogy nincs konkrét eu-s megegyezés, csak ötletek... Alcoa jelentése sem ért sokat
"Dow industrials turn positive for 2011"
ha-ha-ha
"majd ha megint esésre állnak..."
Az lesz a remény lejtője :)
Ez per pillanat indifferens, engem ma ráztak ki a Dax shortból 5760-5950 orbitális bukóval, az egész idei profit. A shortosoknak most szűk az ajtó. Amit hétfőn és ma műveltek, 10perc alatt húznak 100 pontot stoppal se lehet ki védeni.
igen...az elmúlt másfél évben mikor a nagy emelkedések voltak akkor is ez ment..eszement egy banda ez.... de végül elfogy minden lehetőség..és nem lesz újabb amit elő tudnak majd rántani a kalapból...
a félelem falán másznak fölfelé remegve....de még dacosan...majd ha megint esésre állnak nagyon öröm lesz nézni hogy sírnak-rínak :D
az én chartjaimon az SP órás felbontásban 133 gyertya óta felette van az 50-es mozgóátlagnak és több mint 5%-al felette vagyunk a 200-as mozgónak. A 100-as mozgót mégcsak nem is érintettük mióta átment rajta. Mégegyszer leírom 1órás felbontásban. Ez egészen abszurd és irracionális. Ilyen extrém és egyoldalú elmozdulás az elmúlt két hónap legnagyobb pánikjaiban se volt, pedig volt olyan hogy napon belül közel -5%on álltak az indexek. És mindez mire? Választhat Európa az államcsőd/bankcsőd és a recesszió között. Valakinek ezt a pénzt le kell írnia, vagy az adófizetőknek vagy a bankoknak. Jobbnál jobb lehetőségek. Ez az egész teljesen abszurd...
Nem nor-má-li-sak :D
Tuti engem akarnak rávenni, hogy tegyem be a maradék lóvémet(hogy beessenek), de rohadjanak meg, akkor sem fogom még... :) majd 1300nál :DDD
A félelem falán másznak fölfelé :)
Mondjuk azon, hogy Ny-Európa gazdaságai újra recesszióba kerülhetnek, egyetlen válságtanácskozás és pénzügyi mentőcsomag sem fog segíteni.
Kommunikácós oldalról nagyon meg van dolgozva a helyzet, ráadásul sok az 'olcsó' pénz a rendszerben, amelynek most az újabb pénzek (EU bankmentés) bepumpálásával további reményt adnak.
Ez lehet az oka annak is, hogy talán a TA eszközök is kevésbé megbizhatóan müködnek mostanában.
Persze ez 'csak' az én különvéleményem.