a félelem falán másznak fölfelé remegve....de még dacosan...majd ha megint esésre állnak nagyon öröm lesz nézni hogy sírnak-rínak :D
a félelem falán másznak fölfelé remegve....de még dacosan...majd ha megint esésre állnak nagyon öröm lesz nézni hogy sírnak-rínak :D
az én chartjaimon az SP órás felbontásban 133 gyertya óta felette van az 50-es mozgóátlagnak és több mint 5%-al felette vagyunk a 200-as mozgónak. A 100-as mozgót mégcsak nem is érintettük mióta átment rajta. Mégegyszer leírom 1órás felbontásban. Ez egészen abszurd és irracionális. Ilyen extrém és egyoldalú elmozdulás az elmúlt két hónap legnagyobb pánikjaiban se volt, pedig volt olyan hogy napon belül közel -5%on álltak az indexek. És mindez mire? Választhat Európa az államcsőd/bankcsőd és a recesszió között. Valakinek ezt a pénzt le kell írnia, vagy az adófizetőknek vagy a bankoknak. Jobbnál jobb lehetőségek. Ez az egész teljesen abszurd...
Nem nor-má-li-sak :D
Tuti engem akarnak rávenni, hogy tegyem be a maradék lóvémet(hogy beessenek), de rohadjanak meg, akkor sem fogom még... :) majd 1300nál :DDD
A félelem falán másznak fölfelé :)
Mondjuk azon, hogy Ny-Európa gazdaságai újra recesszióba kerülhetnek, egyetlen válságtanácskozás és pénzügyi mentőcsomag sem fog segíteni.
Kommunikácós oldalról nagyon meg van dolgozva a helyzet, ráadásul sok az 'olcsó' pénz a rendszerben, amelynek most az újabb pénzek (EU bankmentés) bepumpálásával további reményt adnak.
Ez lehet az oka annak is, hogy talán a TA eszközök is kevésbé megbizhatóan müködnek mostanában.
Persze ez 'csak' az én különvéleményem.
Azért ez a 140 pont 7 nap alatt eddig szép és kicsit hihetetlen sp-ben, jut eszembe hétfőn meg elmaradt a nagy heckertámadás, amit ígértek a wall streeten, jah meg a nagy wikileaks bankcsődös dolog is elmaradt...
De a részvények (Dax legalábbis biztosan) annyira túlvettek, hogy bármikor zuhanhatnak 500 pontot.
A kockázathoz képest az emelkedési potenciált kevésnek érzem.
Okt. 23-i eu csúcsig most már kitarthat a raly. Fűti a piacokat a remény.
Szerintem itt most csak a 6000 feletti szintek (dax) állitják meg az emelkedést és november hónap.
Kidobtam a shortomat is és bespájzolok kp-vel jobb időkre.
Na, a rossz hírek után megyünk feell :))
Bóvlíba kéne vágnia Usá-t hirtelen valamelyik hitelmínősítőnek, az talán megállítaná az emelkedést. :)
Der Aluminiumriese Alcoa hat enttäuschende Zahlen für das dritte Quartal veröffentlicht und trotz eines deutlichen Gewinnanstiegs die Erwartungen verfehlt.
azaz
Az Alcoa Aluminiumóriás :-) csalódást keltő számokat tett közzé a 3. negyedévre és a jelentős nyereségnövekdés ellenére a várakozások alatt teljesitett.
Október 11, 2011, 04:04 CET
Alcoa harmadik negyedéves bevétel, nyereség magasabb, mint előző év azonos negyedévében, Le egymás után az alacsonyabb árak és az európai piac gyengesége
Főbb jellemzők:
NEW YORK, október 11, 2011 (BUSINESS WIRE) - - bevétel a folytatódó tevékenységekből a 172.000.000 $, vagy 0,15 $ egy részvényre jutó, akár 182 százalékkal a harmadik negyedévben 2010, lefelé 47 százalékkal második negyedévében 2011
- Dolláros bevételt 6,4 milliárd akár 21 százalék feletti harmadik negyedévben 2010, azaz 3 százalékkal második negyedévében 2011
- Pénz a műveletek 489.000.000 $ volt a negyedévben, $ 1100000000 évente-to-date
- A szabad cash flow 164.000.000 $ a negyedévben 250 millió dollárt évente-to-date
- Adósság-tőke aránya 33,7 százalék, készpénzt viszont a $ 1300000000
-5%
http://www.marketwatch.com/investing/stock/AA
alcoa még jó